Daca Ion Ratiu ar fi devenit presedinte, ar fi avut o influenta pozitiva majora asupra mediului de afaceri din Romania, este de parere Nicolae Ratiu, fiul sau si fondatorul Pilkington-Ratiu Business School.
Nicolae Ratiu a invatat sa faca business de la tatal sau, iar numele pe care il poarta i-a deschis multe usi, dar nu a fost mereu un atu. Recunoaste ca a facut si greseli in afaceri, ca si tatal sau, insa cea mai mare problema a fost de natura geografica: faptul ca locuieste in Anglia l-a impiedicat sa supravegheze cu atentie afacerile pe care le desfasoara in Romania.
Daca ar fi chiar el la conducerea tarii in acest moment, Nicolae Ratiu ar fi de acord chiar cu cresterea semnificativa a salariilor judecatorilor, pentru a descuraja coruptia. In plus, ar incuraja sustinerea financiara din partea Guvernului pentru afacerile mici si mijlocii, in care este convins ca se regaseste solutia pentru crestere.
Din pozitia in care se afla, insa, face tot posibilul pentru dezvoltarea mediului de afaceri romanesc: tocmai a anuntat fuziunea Pilkington Ratiu Business School si Maastricht School of Management Romania, miscare prin care promite sa "o scoala care va schimba in bine modul in care se face business in Romania".
Majoritatea timpului si-l petrece in calatorii, dar de afaceri, nu de relaxare. In vacante, insa, alege sa plece cate doua saptamani in Maldive, unde poate sa stea la plaja, sa faca snorkeling, scufundari, sa navigheze si sa citeasca patru-cinci carti.... mai mult
Sambata, 18 Mai 2013, ora 00:00
Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat, luni, la iesirea de la DIICOT, unde a venit pentru a i se prezenta acuzatiile in dosarul de subminare a economiei, ca procurorii sunt cei care submineaza activitatea grupului InterAgro, aratand ca "o multime de alte firme" au beneficiat de gaz mai ieftin.
Ioan Niculae a stat peste o ora in sediul DIICOT, unde i s-au adus la cunostiinta, in mod oficial, acuzatiile in dosarul de subminare a economiei nationale, in care sunt cercetate in total 40 de persoane, printre care fosti si actuali membri din conducerile Romgaz, ANRE si Ministerului Economiei.
La iesirea din sediul parchetului, omul de afaceri a sustinut ca procurorii au facut un "parteneriat public-privat" cu televiziunile, menit sa "distruga un operator economic care a avut neobrazarea sa se opuna in acesti 20-21 de ani ideii generale ca romanii sunt numai cersetori, numai slugi si ca noi nu putem sa angajam persoane, ci numai sa fim angajati".
Mai mult, Niculae a sustinut ca, dupa ce DIICOT a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca fac cercetari in acest dosar, s-au produs efecte asupra tuturor celor 27 de firme din grupul InterAgro.
Nicolae: Este extraordinar de straniu ca din cele 13-14 firme care au beneficiat de aceleasi prevederi legale sa fie unul singur, doar cel cu capital privat romanesc
"Avem combinatele chimice inchise incepand de pe data de 1 ianuarie, niciuna dintre companiile de stat si private care vand in mod obisnuit gaz nu au mai... mai mult
Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 13:11