Mediul online aduce laolalta un numar extrem de mare de persoane, insa pentru ca mesajul tau sa atinga tot mai multi utilizatori este nevoie de folosirea unor tehnici specifice de promovare in mediul online.
Eficacitatea receptionarii mesajului, precum si targetarea sunt principalii indicatori ai unei campanii de promovare online de succes si influenteaza in mod direct rata de raspuns.
Acesta este principalul motiv pentru care ai nevoie de o echipa de specialsti care sa se ocupe de activitatea de promovare in mediul online.
De ce nu este indicat sa imi realizez singur campaniile de promovare online?
Promovarea in mediul online folosind tehnici SEO presupune cunostinte specifice si o analiza detaliata a pietei, precum si a criteriilor de indexare folosite de motoarele de cautare.
Fara o cunoastere aprofundata a acestor elemente campaniile de promovare online nu se pot bucura de acelasi succes si eficacitate. Iata cateva aspecte pe care un specialist in comunicarea online le foloseste pentru a da eficienta campaniilor tale:
constructia mesajului. Indexarea paginilor de catre motoarele de cautare se realizeaza pe baza unor criterii ce tin de continut. Astfel, este nevoie de SEO pentru a atinge acele criterii. Textul trebuie sa fie construit intr-un mod specific pentru a fi indexat de motoarele de cautare, sa contina cuvinte cheie intr-un procent minim, sa fie o sursa de incredere din punctul de vedere al informatiei si sa respecte normele de redactare... mai mult
Joi, 29 Noiembrie 2018, ora 01:07
Daca nu te-ai mai confruntat pana acum cu optimizarea SEO, este posibil sa te simti intimidat de volumul mare de informatii pe care trebuie sa il asimilezi. Acest lucru se datoreaza faptului ca specialistii in domeniu au in spate ani de experienta, in care au fost nevoiti sa invete permanent lucruri noi pentru a tine pasul cu Google si actualizarile sale periodice de algoritmi.
Bineinteles, ca in orice alt domeniu, exista un numar de aspecte fundamentale ale optimizarii SEO cu care trebuie sa te familiarizezi, urmand ca pe parcurs sa incerci sa ramai la curent cu noile trenduri, tehnici si strategii din domeniu care mai apar.
Inainte de a te simti descurajat, este important sa intelegi ca, desi optimizarea SEO este un domeniu vast, daca incepi cu notiunile esentiale si te lamuresti in privinta fiecareiae, vei reusi cu siguranta sa intelegi fundamentele acestuia si modul in care functioneaza.
Asadar, iata care sunt cele noua aspecte esentiale pe care ar trebui sa le stii despre optimizarea SEO:
1. Imaginea de ansamblu, sau scopul final al unei strategii de optimizare SEO
Inainte de a trece la invatarea unor tehnici specifice, este important sa intelegi imaginea de ansamblu cand vine vorba de SEO. Scopul final al unei strategii de optimizare SEO este de a ajuta un site sa ocupe pozitii cat mai favorabile in motoarele de cautare, pe cuvintele cheie specifice domeniului sau de activitate.
Desi exista multe instrumente cu ajutorul carora se poate atinge acest... mai mult
Joi, 11 Octombrie 2018, ora 01:31
Inscrierile la Startup Spotlight 2018, principala competitie dedicata antreprenorilor si start-up-urilor tech din Europa Centrala si de Est, gazduita in cadrul Conferintei How to Web, debuteaza pe 20 septembrie.
Printre premiile acordate se numara standuri de expozant si acopererirea costurilor de participare la TechCrunch Disrupt Berlin 2018, precum si carduri de membru VIP al celei mai mari comunitati de start-up-uri din lume, F6S.
Competitia Startup Spotlight este deschisa start-up-urilor tech early stage, cu o vechime maxima de 5 ani si care nu au obtinut mai mult de 1 milion de euro in finantari.
Pot participa antreprenori atat din Romania, cat si din restul tarilor din Europa Centrala si de Est. Cei interesati isi pot inscrie ideile pe website-ul evenimentului pana joi, 1 noiembrie, urmand ca juriul sa aleaga 20 de start-up-uri care vor avea sansa sa-si prezinte proiectele pe scena evenimentului How to Web, in perioada 19-20 noiembrie.
Cei 20 de antreprenori talentati vor fi pregatiti pentru runda finala de o echipa de mentori recunoscuti in industrie.
De-a lungul celor doua zile de prezentari, juriul si un panel format din oameni de afaceri experimentati va analiza proiectele celor 20 de finalisti si va anunta castigatorii competitiei in incheierea conferintei.
Castigatorii categoriilor Best Startup, Best Pitch si Best Innovation vor fi rasplatiti prin prezenta la TechCrunch Disrupt Berlin 2018, una dintre cele mai importate conferinte de... mai mult
Marti, 25 Septembrie 2018, ora 14:51
Marketingul a evoluat enorm in ultima perioada, schimbandu-se in mare masura. Au disparut zilele in care numai tehnicile traditionale de marketing, cum ar fi reclamele de la TV si din ziare, controlau piata. Astazi, aproape toata lumea a devenit priceputa in ceea ce priveste tehnologia si foloseste mediul on-line pentru diferite activitati, astfel incat oamenii de afaceri gasesc noi modalitati de a ajunge la cat mai multi oameni.
Una dintre tehnicile de marketing moderne, care este foarte importanta pentru multe companii de astazi, este crearea unui site web pentru promovarea firmei, produselor sau serviciilor.
Un site bine conceput va va ajuta clientii sa afle informati despre dvs. si serviciile dvs. de indata ce acestia vor accesa portalul firmei dvs. Asta inseamna ca este important sa aveti in primul rand un site web si apoi sa incepeti sa il folositi pentru a evidentia afacerea pe care o detineti.
Deci, daca sunteti proprietarul unei afaceri in Bucuresti sau cineva care intentioneaza sa promoveze afacerea in mediul online, este cazul sa apelati o companie SEO profesionista, care va va ajuta sa va atingeti obiectivele.
Notiunea de SEO este o abreviere de la Search Engine Optimization, adica: "optimizarea motoarelor de cautare" si are drept scop marirea traficului calitativ al unui site.
Aceasta "industrie" relativ noua implica un set de operatii efectuate de echipa de promovare in sensul cresterii pozitiilor unui site web in lista de rezultate ale... mai mult
Miercuri, 31 Mai 2017, ora 11:53
(P) Raspunsul intrebarii din titlu este afirmativ. Orice site care doreste sa atraga clienti pentru servicii sau pentru produse are nevoie de vizibilitate in motoarele de cautare.
In 2017 toti oamenii au aflat ce este Google si majoritatea internautilor folosesc acest motor de cautare, in Romania, avand o cota de piata de peste 90%.
Promovarea online a unui site se poate face prin diferite mijloace/modalitati:
- promovarea Pay Per Click sau PPC. Aceasta tehnica ajuta site-urile sa fie vizibile in Google, prin anunturi sponsorizate (Adwords) sau pe Facebook, Linkedin prin campanii de reclame sau sponsorizarea unui anunt.
- promovarea prin bannere pe alte site-uri sau alte forme de publicitate disponibile (abonamente, conturi, etc)
- promovarea prin video marketing (Ex: Youtube)
- PR online, prin publicarea constanta a unor articole despre brandul, produsele sau serviciile pe care le avem
- SEO (search engine optimization), optimizarea site-ului pentru a creste pozitia de afisare in motoarele de cautare pentru anumite cuvinte cheie
Sigur, toate modalitatile de promovare au avantaje si dezavantaje, iar daca ne permitem si vrem sa fim leaderi pe piata in care activam, ar fi indicat sa le valorificam pe toate.
Din pacate nu toate business-urile online isi permit sa valorifice si sa investeasca in toate formele de promovare online, fapt care ii face pe oamenii de marketing ai companiilor sa fie nesiguri pe aceste canale si incerti in ceea ce priveste... mai mult
Luni, 20 Februarie 2017, ora 09:00
Afacerile online au cunoscut anul trecut o dezvoltare fara precedent. Tot mai multi dintre noi preferam sa facem cumparaturi online si tot mai multe business-uri apar in zona magazinelor virtuale. Daca te numeri printre cei care detin un magazin virtual si esti la inceput de drum, vei avea nevoie de optimizarea site-ului.
Tehnicile de optimizare (SEO) ale unui site te vor ajuta sa cresti traficul organic (din Google), iar un numar de vizitatori mai mare se traduce si intr-un venit mai mare pentru tine. Optimizarea onpage si offpage (SEO) si contractarea unei agentii care sa lucreze la imbunatatirea site-ului tau din acest punct de vedere reprezinta o investitie in afacerea ta, in numele ei si in prezenta ei online.
Daca inca nu te-ai familiarizat cu ce inseamna optimizarea unui site, este cazul sa te pui la curent deoarece este una dintre cele mai sigure cai pentru ca o afacere online sa fie cu adevarat de succes.
Optimizarea site-ului te aduce in primele rezultate ale ...citeste mai departe despre "Ai o afacere online la inceput de drum? Ai nevoie de optimizarea site-ului!" pe Ziare.com mai mult
Marti, 02 Februarie 2016, ora 10:00
1Orice tip de afacere, chiar daca este la inceput sau se afla pe piata de cativa ani, are nevoie de promovare. Metodele de a-ti face cunoscute produsele si serviciile s-au transformat in ultimii ani datorita dezvoltarii noilor media, iar una dintre cele mai noi, dar si de efect in acelasi timp este optimizarea web.
Ce presupune optimizarea web si cine o poate face
Cand vorbim despre optimizarea web ne referim la servicii SEO (search engine optimization). Pentru ca potentialii clienti folosesc motoare de cautare, promovarea ar trebui sa inceapa tocmai de acolo, in speta de la principalul motor de cautare.
Optimizand site-ul pentru Google el va ajunge sa fie listat mai sus in rezultatele cautarilor dupa anumite cuvinte cheie. Site-urile listate printre primele sunt cele mai accesate de catre utilizatori, ceea ce inseamna mai multe vizite pe site.
De fapt, optimizarea pentru motoarele de cautare presupune intelegerea si satisfacerea nevoilor celor care acceseaza site-ul. Dupa aceste principii se ghideaza si motoare precum Google, care doreste sa ii prezinte utilizatorului site-urile cele mai relevante in functie de expresia sau cuvantul cheie introdus in campul de cautare.
Motorul va lista printre primele site-urile cu un design potrivit tematicii site-ului, un site user-friendly, fara erori tehnice si cu un continut informativ folositor vizitatorilor.
Optimizarea web este un domeniu in sine si va da rezultate doar daca apelezi la persoane cu experienta in... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 13:33
1Este bine-cunoscut faptul ca o afacere va avea intotdeauna de castigat atunci cand se promoveaza pe toate caile posibile. Una dintre ele este optimizarea web. Un concept relativ nou in Romania, optimizarea site-ului te va ajuta sa iti "preintampini" clientii si nevoile lor.
Ce este optimizarea web
Pentru a intelege importanta acestui instrument, trebuie mai intai sa aflam ce este. Un site, fie ca vorbim despre o pagina web care se bazeaza pe veniturile din publicitate, fie ca discutam despre un magazin online, trebuie sa fie unul vizibil, la indemana utilizatorilor.
Accesarile in site vin din mai multe canale, unul dintre cele mai importante fiind motoarele de cautare. Cel mai important motor de cautare este Google. Robotii sai scaneaza zilnic milioane de pagini web astfel incat sa le ofere utilizatorilor sai rezultate cat mai relevante pentru cautarile si nevoile lor.
Specialistii in optimizarea web cunosc algoritmii Google si standardele pe care le impune acest motor de cautare si vor lucra pentru a-ti aduce site-ul la cerintele sale.
De ce este importanta optimizarea web
In cazul in care o persoana este interesata de anumite produse sau servicii, primul instrument la care apeleaza este internetul. Va cauta pe Google sau pe un alt motor dupa anumite cuvinte si expresii cheie.
Un specialist in optimizare web are menirea de a-ti aduce site-ul cat mai sus in rezultatele Google, dupa anumite cuvinte cheie. In cazul in care vinzi, de exemplu, piese auto,... mai mult
Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 14:42
32 de startup-uri din 10 tari vor participa in luna noiembrie la How to Web Startup Spotlight, competitie si program de mentorat adresat echipelor din Europa Centrala si de Est care dezvolta produse tech cu potential disruptiv.
Acestea vor participa la workshop-uri si sesiuni de mentorat dedicate si vor avea ocazia sa isi prezinte produsele pe scena principala a How to Web Conference 2014 si sa intre astfel in cursa pentru premiile in valoare totala de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal al programului.
Startup-uri early-stage in tehnologie care dezvolta produse in domeniul tehnologiilor purtabile, internet of things, mobile, medtech sau ecommerce au aplicat la cea de a treia editie How to Web Startup Spotlight. Participantii au fost selectati de un juriu de specialitate luand in considerare experienta echipei, dimensiunea pietei si tendintele actuale, validarea utilizatorilor, cresterea initiala, costul de achizitie al utilizatorilor, scalabilitatea si fezabilitatea afacerii.
Cine sunt participantii How to Web Startup Spotlight 2014?
32 de echipe care dezvolta produse in domenii precum software, hardware, Internet of Things, mobile sau medtech din Romania, Polonia, Grecia, Ungaria, Ucraina, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Slovenia si Moldova vor participa intre 19 si 21 noiembrie la How to Web Startup Spotlight 2014. Acestea sunt:
1. 3Deva (Romania): adaptor hardware care transforma dispozitivele mobile in aparate de realitate virtuala;
2.... mai mult
Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 16:00