Ioana Molnar traieste visul oricarei femei: face milioane de euro din pasiunea sa pentru flori, amenajeaza gradini si chiar le da ocazia romanilor sa trimita buchete indiferent daca cei dragi sunt in Romania sau oriunde altundeva in lume.
Este vorba despre florariile Magnolia care au luat nastere in Cluj in urma unei investitii de 2000 de marci in 2007. Astazi, cifra de afaceri este de aproximativ trei milioane de euro in 2014, iar in 2015 estimeaza 3,5 - 4 milioane de euro cifra de afaceri.
Urmatoarea sa nisa este formata din viitoarele mirese, iar daca sunteti curiosi sa o cunoasteti o gasiti chiar in acest Weelend la Targul de Nunti Ghidul Miresei din Bucuresti.
Aveti o poveste foarte frumoasa de business, care incepe odata cu momentul in care l-ati cunoscut si pe sotul dumneavoastra, Gabriel Molnar. Va mai aduceti amminte primii pasi in aceasta lume? Cum ati decis sa va dedicati in totalitate florilor, chiar daca pregatirea dumneavoastra universitara era intr-un alt domeniu?
Cand am intrat in domeniul florilor aveam 19 ani si eram studenta la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din Cluj-Napoca.Pasiunile mele erau atunci aceleasi ca acum: oamenii si florile.
Ca atare m-am specializat in psihologia muncii si cea organizationala, iar ulterior am urmat un masterat in arta florala, in Olanda.
Impreuna cu sotul meu ne-am aventurat intr-o lume destul de necunoscuta a afacerilor cu flori, deoarece pe plan national nu erau companii consacrate al... mai mult
Joi, 31 Decembrie 2015, ora 00:00
1Piata de arta postmoderna si contemporana debuteaza la Artmark marti, 28 ianuarie, cand iubitorii de arta au sansa adjudecarii directe, in cadrul evenimentului organizat la Athenee Palace Hilton, dar si online, prin serviciul Artmark Live, a aprox. 150 de loturi.
Artmark debuteaza cu lucrari apartinand lui Ion Tuculescu, Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, dar si tablouri semnate de Constantin Piliuta, Horia Bernea, Stefan Caltia si Sabin Balasa, fiind prezentate in Licitatia de Postmodernism si Contemporana.
Printre cele mai valoroase opere propuse de Artmark in licitatie sunt: "Floarea-soarelui" de Ion Tuculescu, (estimare: 60.000 - 80.000 de euro), "Canal Grande" de Corneliu Baba (18.000 - 25.000 de euro) si "Natura statica cu carti, flori roz si para" de Alexandru Ciucurencu (10.000 - 16.000 de euro).
Constantin Piliuta, ale carui picturi tranzactionate in licitatiile din Romania in ultimii trei ani au cumulat valoarea totala de cca. 430.000 de euro, este pus in vanzare la Artmark cu doua opere reprezentative: "Ospat pescaresc" (estimare: 3.000 - 4.500 de euro), provenind din cunoscuta colectie a fostului ministru de externe George Macovescu, si "Crini" (2.000 - 3.500 de euro).
In acelasi timp, Horia Bernea este prezent in licitatie cu opera "Deal la Poiana Marului" (2.000 - 4.000 de euro), Stefan Caltia cu o "Colectie de 29 de gravuri", realizate in 1989 (2.500 - 3.500 de euro), iar Sabin Balasa cu pictura "Spre orizont" (6.000 - 9.000 de euro).... mai mult
Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 13:11
Piata de arta din Romania este inca "departe de potentialul ei", spun reprezentantii caselor de licitatii autohtone, fiind una "imatura si compusa in mare parte din cumparatori in faza de acumulare vizuala", dar s-a imbogatit in 2013 cu un nou spatiu dedicat artei plastice - Grimberg.
"Din pacate, anul 2013 a fost unul dintre cei mai slabi ani. Poate doar in primii doi ani de existenta e posibil sa fi obtinut un volum mai mic al vanzarilor. Licitatiile cele mai bune au fost de cel mult 250.000 de lei (incasari totale, n.r.), iar cea mai mare vanzare per lucrare nu a depasit echivalentul a 25.000 de euro", a declarat pentru Mediafax directorul casei de licitatii Alis, Mihail Papagheorghiu.
Insa, Mihail Papagheorghiu a precizat ca sfarsitul de an a adus "unele semnale bune". "Previziuni sunt greu de facut, dar unele semnale bune ne-a adus sfarsitul de an, respectiv octombrie, noiembrie si probabil decembrie, cand s-a inregistrat o crestere semnificativa, practic o dublare a volumului de vanzari (nu inca si cea a valorilor). Asa incat putem spune ca incheiem un an foarte prost cu sperante reale intr-un viitor mai bun", a mai spus Papagheorghiu.
Din perspectiva casei de licitatii Grimberg, in prezent, "piata de arta din Romania este una imatura, in formare, compusa in mare parte din cumparatori care se gasesc in faza de acumulare vizuala, de tatonari, un inceput care se face cu pasi mici, cumparatori care au nevoie de consiliere si certitudini in achizitionarea... mai mult
Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 18:59