Facebook a recunoscut joi ca parolele folosite de sute de milioane de utilizatori au fost stocate pe servere interne fara a fi criptate, insa reprezentantii retelei de socializare au precizat ca nu a existat nicio bresa de securitate.
"Am rezolvat problema si, ca masura de precautie, ii vom anunta pe toti cei ale caror parole au fost stocate sub aceasta forma", a subliniat Facebook intr-un comunicat, precizand ca, in mod obisnuit, sistemele sale ar fi trebuit sa cripteze datele de acces ale utilizatorilor, potrivit AFP.
Compania americana si-a anuntat intentia de a preveni ''sute de milioane de utilizatori ai Facebook Lite'', o versiune a platformei mai ''usoara'', destinata unor regiuni din lume cu conexiune de internet mai lenta, precum si ''zeci de milioane de alti utilizatori de Facebook si zeci de mii de utilizatori de Instagram''.
"Sa fie clar: aceste parole nu au putut fi vizualizate de nimeni altcineva din afara Facebook si nu avem indicii pana in acest moment ca cineva din interior le-ar fi folosit in mod abuziv sau le-ar fi accesat nejustificat", a precizat reteaua de socializare, care a intrat deja sub tirul criticilor pentru maniera in care a gestionat datele personale ale utilizatorilor dupa declansarea scandalului Cambridge Analytica in 2018.
Potrivit site-ului specializat in securitate cibernetica KrebsOnSecurity, circa 20.000 de angajati ai Facebook au avut astfel acces, in unele cazuri timp de mai multi ani, la mai multe sute de milioane de... mai mult
Joi, 21 Martie 2019, ora 21:13
Autoritatile germane investigheaza piratarea a 18 milioane de parole ale unor adrese e-mail, dintre care circa 3 milioane apartin unor cetateni germani, a anuntat joi publicatia Der Spiegel in editia sa online, citata de agentia EFE.
Dar distributia exacta pe tari a acestor conturi de e-mail este greu de determinat, intrucat multe dintre adrese au extensia internationala '.com'.
Acest atac cibernetic il depaseste ca amploare pe cel detectat la sfarsitul anului trecut de Oficiul federal german pentru securitatea tehnologiilor informatiei (BSI), care a informat si in luna ianuarie despre furtul a 16 milioane de parole ale unor conturi e-mail.
Acest organism a pus atunci la dispozitia utilizatorilor un instrument online pentru a verifica daca adresele lor se numara printre cele afectate.
De asemenea, BSI i-a sfatuit sa-si schimbe parolele, indeosebi pe retelele de socializare, precum Facebook, sau site-uri comerciale, precum Amazon, pentru a preintampina orice escrocherie, mai ales daca folosesc pe astfel de site-uri parole identice cu cele ale adreselor de e-mail.
Potrivit autoritatilor judiciare germane, conturile afectate de ultimul atac cibernetic au fost create recent si unele sunt folosite la ora actuala pentru activitati ilegale, cum ar fi trimiterea masiva de spamuri. mai mult
Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 14:47
Aproape doua milioane de parole piratate au fost localizate pe un server din Olanda, a avertizat joi o companie americana specializata in securitate informatica.
Aceste parole, pentru conturi de Facebook, Google sau Yahoo!, erau considerate ca "slabe", unele dintre ele avand mai putin de patru caractere. Numai 5% dintre acestea erau compuse din opt caractere sau mai mult.
"Din nefericire, acolo erau mai multe parole foarte proaste decat excelente", a subliniat compania Trustwave pe blogul sau. Conturile piratate erau conectate cu un program de virusare - botnet-, numit "Pony", care le-a permis piratilor sa acceseze de la distanta calculatoarele in cauza.
Calculatoarele vizate se aflau in peste 100 de tari.
Infractorii cibernetici pot, de asemenea, sa fure parole atunci cand utilizatorii isi consulta e-mailurile sau contul de Facebook de pe un calculator public, subliniaza Serge Malenkovich, din cadrul companiei de securitate informatica Kaspersky.
"Este un lucru foarte neplacut, insa problema se poate inrautati daca aveti obiceiul sa folositi aceeasi parola pentru mai multe conturi online", a atras el atentia. mai mult
Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 07:32
Experti ai laboratorului antivirus ESET au descoperit un spam care profita de tragedia de la Boston pentru a raspandi malware Win32/Kelihos.
E-mail-urile de phishing trimise de catre hackeri contineau invitatia de a vizualiza o inregistrare video ce surprinde momentul exploziilor din timpul maratonului din Boston, relateaza IT News Today.
Link-ul din mesaj trimite utilizatorul la pagina cu video, dar pe aceeasi pagina se afla si un element de malware care il redirectioneaza spre un set de exploituri Redkit. Cu ajutorul acestui kit, programul malware ajungea in computerul utilizatorului, fiind identificat de experti ca Win32/Kelihos.
Kelihos sustrage informatii personale ale utilizatorului (nume de utilizator, parolele la diverse servicii, adresele de e-mail ale contactelor, continutul portofelului Bitcoin etc) si le trimite catre hackeri.
Acest virus nu este singurul exemplu de exploatare a tragediei din Boston de catre infractorii on-line. Astfel, la o ora dupa cele doua explozii a aparut un cont pe Twitter, care ar fi fost creat in numele organizatorilor maratonului si care promiteau sa aloce victimelor cate 1 dolar pentru fiecare retweet.
In plus, escrocii i-au indemnat pe utilizatorii serviciului de microblogging sa transfere banii in contul presupuselor victime ale exploziilor din Boston. Inainte ca administratorii sa suprime contul, au fost inregistrate mai mult de 50.000 de retweets, conform expertilor de la ESET. mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 11:23
Un hacker a piratat pagina de Internet a televiziunii ABC in semn de protest impotriva difuzarii unui interviu cu deputatul olandez de extrema-dreapta Geert Wilders, cunoscut pentru pozitia sa anti-islam. In urma atacului cibernetic au fost publicate pe Twitter datele personale a zeci de mii de australieni.
Utilizatorul de Twitter @Phr0zenM a revendicat pe contul sau operatiunea "#OpWilders", lansata impotriva canalului public de televiziune Australian Broadcasting Corporation (ABC), pe care-l acuza "ca i-a oferit posibilitate de exprimare lui Wilders, permitandu-i sa raspandeasca ura".
"Baza de date piratata", a precizat hackerul.
"Datele private a 50.000 de australieni, dintre care o mie de agenti ai statului, utilizate de catre internauti pentru a se conecta la site-ul ABC, au fost astfel facute publice: adrese electronice, nume de utilizator, parole si adrese postale indeosebi.
"Din momentul in care ABC a fost informat despre aceasta operatiune, site-ul a fost inchis", a subliniat pentru AFP o purtatoare de cuvant al canalului, subliniind ca piratarea ar fi fost efectuata din strainatate.
Geert Wilders a afirmat ca este intr-o cruciada impotriva islamizarii Olandei si ca militeaza pentru ca tara sa sa paraseasca Uniunea Europeana. El a acordat un interviu pentru ABC care a fost difuzat pe 13 februarie, inaintea unui miniturneu in Australia, marcat de manifestatii ale opozantilor. mai mult
Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 12:31
Yahoo! a declansat o ancheta interna privind originea piratarii a 450.000 de parole si de adrese de e-mail de pe unul dintre serverele sale, a anuntat grupul american.
Potrivit acestuia, un grup de hackeri, care se prezinta sub numele de D33DS, a postat in jur de 450.000 de parole si de nume de utilizatori ai portalului Yahoo! si ai altor site-uri de mesagerie, profitand de o bresa in sistemul de securitate al Yahoo!.
"Vom identifica imediat si vom repara originea acestei brese care a antrenat divulgarea acestor date, schimband parolele utilizatorilor de Yahoo! afectati si informand celelalte site-uri susceptibile de a fi adapostit conturi de utilizatori compromise", adauga comunicatul emis joi.
Grupul din Sunnyvale, California, le cere scuze tuturor utilizatorilor afectati. mai mult
Vineri, 13 Iulie 2012, ora 11:16
Hackerii din gruparea Redhack, care au atacat saptamana trecuta computerele politiei din Ankara, au descoperit ca software-ul folosit de politistii turci este in cea mai mare parte piratat, scrie Hurriyet Daily News.
"Chiar si FTP (File Transfer Protocol) pe care il folosesc pentru transferul documentelor secrete este piratat. Politia trebuie sa lanseze o investigatie in propria curte din moment ce sustine ca lupta impotriva pirateriei", a declarat unul dintre membrii gruparii, adaugand ca Redhack are dovezi in acest sens.
Hackerii sustin ca au avut nevoie de o luna pentru a intra in computerele politiei turce si "s-au plimbat prin sistem" timp de trei saptamani inainte de a-l bloca. "Puteam sa vedem email-urile pe care si le trimiteau politistii inainte de a le vedea ei. Chiar am ajutat cativa oameni care au cerut asistenta tehnica de la ghiseul virtual al politiei", a declarat un hacker sub acoperirea anonimatului pentru publicatia Radikal, preluata de Hurriyet Daily News.
Acesta a mai povestit ca una dintre parolele pentru accesul la fisiere secrete era "123456". Gruparea a publicat mai multe informatii obtinute din computerele politiei. mai mult
Luni, 05 Martie 2012, ora 19:45