"Si in rezolutia PE, si in raportul MCV apar cam aceleasi lucruri. Romanii, majoritatea romanilor, si eu si multi altii, dorim sa fim europeni, sa construim o democratie solida, transparenta pentru romani. Din nefericire acest accident al democratiei care e guvernarea Dragnea-Dancila are cu totul alte idei si incearca sa traga tara inapoi.
Aceste modificari la Legile Justitiei, Codurile Penale, au atras atentia in mod negativ, ne aduc deservicii majore. Trebuie sa observam ca Dragnea, ca sa folosesc o expresie din Caragiale - si da-i si lupta, si da-i si lupta si cara valize si vorbeste din spatele usii si din fata usii.... Partea proasta e ca se lupta impotriva Romaniei, nu pentru Romania. Despre doamna Dancila putem spune ca tara arde si dna prim-ministru se ascunde in Arabia", a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni, la finalul unei ceremonii in care l-a decorat pe Inaltpreasfintitul Ioan Robu.
Intrebat de consecintele pe care crede ca le vor avea cele doua rapoarte de marti, adoptate la cel mai inalt nivel in UE, Iohannis a spus ca PSD si ALDE au intors Romania in timp cu 11 ani.
"Observam cu mare ingrijorare cu totii ca acesti guvernanti se fac ca ploua, ei au alte preocupari si intr-adevar asa este: singurul obiectiv al acestei guvernari Dragnea-Dancila e sa-l scape pe Dragnea de inchisoare si de dosare. E clar ca nu-i mai intereseaza nici Europa, nici romanii, nici mersul Romaniei si e foarte trist acest lucru.
E clar ca aceste 2 documente trebuie citite... mai mult
Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 16:45
In weekend, Romania va fi afectata de un ciclon de origine mediteraneana care va aduce precipitatii si sub forma de ninsoare, chiar in weekendul in care sunt anuntate proteste de mare amploare in toata tara, cat si in diaspora.
"Va fi maine (sambata - n.red.) in partea de sud, est si centru. In prima parte a zilei precipitatiile vor fi sub forma de ploaie si lapovita, iar seara si noaptea se transforma in ninsoare. O sa se depuna si un strat de zapada de 4-8 cm, poate chiar local 10 cm.
In Muntenia, in Dobrogea vor fi cantitati mai mari. La munte o sa ninga si va fi vant. Vor fi peste 70 de km/h pe creste. In partea aceasta a Olteniei si sudul si centrul Moldovei vor fi precipitatii mixte", a declarat pentru Ziare.com meteorologoul de serviciu de la Administratia Nationala de Meteorologie.
Duminica, ciclonul va afecta cea mai mare parte a tarii. La inceput va fi in sud vest si apoi in toata tara. Ca si sambata, precipitatiile vor fi pe parcursul zilei sub forma de ploaie si lapovita, iar noaptea sub forma de ninsoare.
"Se va depune un alt strat de zapada si vantul va fi mai alert in prima parte in vest, sud-vest, la munte si apoi noaptea in sud-vest, poate chiar viscol", a precizat reprezentantul ANM.
In Capitala sambata ziua va ploua, iar inspre noapte va incepe sa ninga.
"Se va depune un strat de zapada 4-6 cm. Duminica se va mai depune 2-4 cm. In total, in aceste doua zile vor fi 10 cm de zapada", a adaugat meteorologul de serviciu. ...citeste mai... mai mult
Vineri, 19 Ianuarie 2018, ora 13:33
educerea emisiilor de gaze cu efect de sera (GES) se va realiza, in Romania, prin aplicarea Schemei de Comercializare a Certificatelor de Emisii GES (EU ETS), tinta stabilita la nivel european pentru tara noastra fiind o scadere de 21% in anul 2020, se arata in anexa la Hotararea Guvernului pentru aprobarea Strategiei Nationale a Romaniei privind Schimbarile Climatice (SNSC) 2013-2020, publicata in Monitorul Oficial.
Conform datelor citate, obiectivul stabilit (-21%) la nivel european pentru anul 2020 este comparativ cu nivelul ipotetic al emisiilor din sectorul EU ETS din anul 2005.
Schema de Comercializare a Certificatelor de Emisii GES (EU ETS) reglementeaza emisiile provenite de instalatiile cu capacitate de productie si emisii considerabile din sectoarele Energie si Procese Industriale.
Strategia Nationala asupra Schimbarilor Climatice 2013-2020 tine cont de politica Uniunii Europene in domeniul schimbarilor climatice si de documentele relevante elaborate la nivel european, precum si de experienta si cunostintele dobandite in cadrul unor actiuni de colaborare cu parteneri din strainatate si institutii internationale de prestigiu.
Conventia Natiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice (UNFCCC) a fost parafata in anul 1992 la Rio de Janeiro, fiind, in prezent, ratificata de peste 190 de tari.
In Romania, UNFCCC a fost ratificata prin Legea nr. 24/1994.
Conventia stabileste cadrul general de actiune privind combaterea schimbarilor climatice,... mai mult
Marti, 27 August 2013, ora 14:53
Ministrii britanici iau in calcul un plan pentru descurajarea imigratiei, campania concentrandu-se pe dezavantajele traiului in Marea Britanie, precum vremea ploioasa si lipsa de locuri de munca.
"Va rugam sa nu veniti in Marea Britanie - ploua si locurile de munca sunt putine si prost platite" - astfel ar suna un posibil slogan al campaniei pe care Londra ar putea-o lansa pentru a descuraja lucratorii romani si bulgari sa vina in Marea Britanie, dupa eliminarea restrictiilor pe piata britanica la finalul acestui an, noteaza luni editia online a cotidianului The Observer.
Campania este una dintre potentialele masuri pe care Marea Britanie le au in vedere pentru reducerea numarului de lucratori romani si bulgari care ar putea ajunge pe teritoriul britanic incepand cu anul viitor. Potrivit informatiilor aparute in presa la finalul saptamanii trecute, un ministru britanic a apreciat ca o astfel de campanie ar "corecta impresia ca strazile de aici (Marea Britanie) sunt pavate cu aur".
Nu exista deocamdata date despre cum va arata exact aceasta campanie sau daca aceasta strategie de a ilustra Marea Britanie ca un loc oribil ii va face pe romani sa se bucure de Muntii Carpati si pe bulgari de statiunile lor de la Marea Neagra. Exista si precedente. In anul 2007, compania Eurostar a lansat o campanie publicitara in Belgia pentru trenurile sale spre Londra aratand un skinhead tatuat care urina intr-o cana de ceai din portelan - continua publicatia britanica.
Optiunile... mai mult
Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 08:44
Reprezentantul FMI in Romania, Tonny Lybek, a declarat marti ca se asteapta ca Romania sa atinga obiectivele din programul cu Fondul, indiferent de schimbarile la nivel politic, FMI avand o relatie buna atat cu Puterea, cat si cu Opozitia.
"Programul este cu Romania, nu cu un guvern anume sau cu un partid. Romania a dovedit ca poate sa-si tina angajamentele, iar noul guvern a aratat ca poate respecta programul".
"In fiecare trimestru revizuim programul si ne intalnim cu toti participantii si cu toate partidele politice, iar pana acum, dialogul a fost bun. Romania va atinge obiectivele din program", a precizat Lybek in cadrul conferintei "Finantarea dezvoltarii in Romania", organizata de Financial Times.
In opinia acestuia, Romania a progresat destul de mult, insa mai sunt probleme care trebuie rezolvate.
"Romania a progresat destul de mult la nivelul echilibrului fiscal, are o rata de schimb constanta, iar inflatia e la un nivel scazut. Are un sistem bancar stabil si dobanzi mai bine definite. Romania este mai bine pregatita in fata unor eventuale socuri. Totusi, paharul este pe jumatate plin, exista mult potential, dar trebuie bine folosit(...)Programul pe care il avem pune la dispozitia guvernului anumite sume. Exista nori la orizont, iar daca ploua, stim de unde sa luam umbrela", a mai spus Lybek
El a aratat ca obiectul programului preventiv cu FMI, CE si BM se refera la mentinerea progresului din primul program, respectiv stabilitate macroeconomica si... mai mult
Marti, 27 Martie 2012, ora 13:47
Turismul romanesc este in continuare in agonie din cauza barierelor puse investitorilor straini, ceea ce a dus la un patronat de slaba calitate si, indirect, un personal nepregatit, a lipsei infrastructurii de transport si a unui marketing precar, apreciaza analistii economici.
"Toata lumea vorbeste de lipsa infrastructurii fizice si nimeni de infrastructura umana. In strainatate, in turism lucreaza cel mai bine platiti angajati dupa cei din sistemul bancar. Ai nostri patroni nu-si trimit oamenii sa invete limbi straine pe motiv ca a doua zi vor pleca in Spania sau Italia. Daca facem turism cu oameni nepregatiti, nici nu ne putem astepta la rezultate", a declarat economistul-sef al BNR, Valentin Lazea.
Economsitul-sef al Bancpost, Dan Bucsa, vede starea deplorabila a turismului romanesc ca o consecinta a politicii de a opri intrarea marilor investitori pe aceasta piata, ceea ce a permis promovarea unor antreprenori locali nepriceputi, selectati pe alte criterii decat cele de performanta.
"Cred ca principala cauza din turism este costul intrarii. De fapt, noi nu i-am invitat niciodata pe straini sa investeasca aici. Investitiile sunt atomizate si de proasta calitate. Diferenta de calitate este foarte mare", a spus Bucsa.
Turismul, care aducea cateva sute de milioane, acum aduce deficit
Analistii au relevat ca evolutia turismului a fost descendenta in ultimii ani, in ciuda unor declaratii care indicau iesirea din criza a acestui sector.
"In timpul crizei,... mai mult
Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 16:41