Posta Romana reprezinta o relicva de pe vremea comunismului ce refuza sa se adapteze la vremurile in care traim, iar intregul sistem autohton ii permite sa supravietuiasca.
Inainte de a trece insa la circumstantele macabre care mi-au alimentat reticenta absurda fata de orice tine de Posta Romana, as vrea sa incep cu inceputul.
Dezbaterile vizavi de ineficienta acestei institutii au fost detaliate in van de-a lungul anilor la TV, in presa scrisa, pe retelele sociale si nu numai. Dramatismul interactiunii cu angajatii ei de pe meleaguri mioritice iese insa si mai mult in evidenta cand ai ocazia sa o compari in timp real cu un gigant mondial precum Amazon.
Aceasta este o companie care face pasi repezi in a domina comertul online in fiecare colt al mapamondului, iar in SUA a facut deja pasi importanti in a-si mentine relevanta offline.
Inainte de a achizitiona Whole Foods, cel mai mare lant de produse bio premium din SUA, Amazon deschidea librarii cand orice alt lant de magazine se straduia sa le inchida.
Aceasta este o companie care incheie fiecare mail cu "Feedback-ul tau ne ajuta sa construim cea mai mare companie din lume axata pe nevoile clientului".
Vezi cum a ajuns Posta Romana sa-si bata joc de tot ce inseamna civilizatie si respect! ...citeste mai departe despre "Cat de greu e sa comanzi de pe Amazon, cand trebuie sa lucrezi cu Posta Romana" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 15:28
Posta Romana se afla in negocieri avansate cu o institutie bancara pentru furnizarea de servicii financiar-bancare la ghiseu, a declarat, intr-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu.
"Avem o serie de contracte, in radar, ca prioritate, unul este pentru distribuirea cardurilor de sanatate, iar autoritatea contractanta este Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Suntem, de asemenea, intr-un stadiu avansat in negocierea parteneriatului cu o entitate bancara pentru a lansa un portofoliu de servicii financiar-bancare la ghiseu. Va fi un portofoliu de servicii primare, simpliste, tipice pentru tipul de client care ne calca pragul. Vom avea cont curent, carduri de credit, carduri de distribuire a pensiilor, imprumuturi mici si alte servicii financiar-bancare, care pot ajuta la cresterea nivelului de bancarizare al Romaniei. Speram ca in urmatoarele 30 de zile sa ajungem la nominalizarea unei institutii financiare si impreuna cu ei sa demaram procesul de lansare a portofoliului de servicii", a precizat Petrescu.
Potrivit sursei citate, o alta zona interesanta pentru companie este cea de brokeraj, precum si lansarea unui sistem de francizare a serviciilor postale.
"Am lansat Posta Romana Broker Asigurari. Suntem si aici intr-un stadiu avansat. Am depus, in urma cu 30 de zile, la ASF, documentatia necesara avizarii si am toata increderea ca Posta Romana poate deveni cel mai important broker de asigurari din Romania. Ne vom... mai mult
Luni, 11 August 2014, ora 16:50
Compania Nationala Posta Romana si Grupul Intesa Sanpaolo demareaza negocierile in vederea incheierii unui acord bilateral privind vanzarea de servicii bancare si financiare in cadrul oficiilor postale Posta Romana si sub brandul "Posta Romana", potrivit unui comunicat al bancii.
Lansarea proiectului reprezinta rezultatul procesului de selectie organizat de Compania Nationala Posta Romana, in conformitate cu noua strategie comerciala aprobata de conducerea societatii, al carei obiectiv principal il reprezinta diversificarea gamei de servicii oferite.
Cu o retea de peste 5.600 de sucursale, Posta Romana detine cea mai mare acoperire la nivel national de pe piata serviciilor postale, comparabila cu nivelul de acoperire al celor mai mari operatori de pe piata bancara.
Potrivit comunicatului, prin diversificarea propriilor activitati, Posta Romana are ca obiectiv, pe de o parte, extinderea propriei baze de clienti, iar pe de alta parte promovarea incluziunii financiare, ajungand in zonele geografice cele mai indepartate alaturi de un partener care are o lunga istorie pe piata financiara si bancara europeana. Istoria Postei Romane si recunoasterea marcii sale sunt doua elemente esentiale in favoarea unui proiect eficient pentru sectorul serviciilor financiare, care sa fie pus la dispozitia milioanelor de clienti ai Postei Romane, in colaborare cu un partener de mare calibru in sectorul bancar.
"Suntem pregatiti sa facem fata acestei noi provocari bazandu-ne pe o... mai mult
Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 17:07
Posta Romana si-a imbunatatit parcul auto cu 132 de autovehicule, care vor fi furnizate de RCI Leasing Romania IFN, printr-un unui contract de leasing financiar in valoare de 1,21 milioane euro, fara TVA inclusa, pentru trei ani.
Valoarea estimata a licitatiei era de 1,62 milioane de euro (TVA inclusa). Oferta castigatorului a fost depusa alaturi de RCI Broker de Asigurare (subcontractant) si RCI Finantare Romania (asociat).
RCI Leasing, filiala a RCI Banque, divizia financiara a grupului Renault, a fost singurul ofertant in cadrul licitatiei, iar contractul a fost atribuit la 29 noiembrie.
Autovehiculele, achizitionate prin programul Rabla
"Autovehiculele vor fi achizitionate prin Programul de stimulare a innoirii parcului auto national 2013 - RABLA, prin contractarea unei finantari de tip leasing financiar pentru o perioada de 36 luni, cu dobanda fixa si utilizand drept avans prima de casare in valoare de 858.000 lei, cu TVA, corespunzatoare predarii spre casare a 132 autovehicule uzate, la care se vor adauga servicii de intretinere pe intreaga perioada de leasing (pentru o limita de 100.000 kilometri), precum si servicii de asigurare CASCO pentru trei ani si servicii de asigurare RCA pentru un an", se arata in anuntul de participare.
La finalul perioadei de leasing, automobilele vor intra in proprietatea Postei Romane. Asigurarea CASCO incheiata pentru autovehicule va acorda despagubiri pentru avarii produse in stationare sau in mers, cu fransiza zero,... mai mult
Marti, 03 Decembrie 2013, ora 18:10
Compania Nationala "Posta Romana" (CNPR) va oferi, incepand cu ianuarie 2014, servicii de brokeraj, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala.
"Singurii care au mai ramas sa desfasoare activitate de calitate sunt cei de la Posta Romana. Din pacate, sunt foarte multi pe piata care se numesc 'operatori de servicii postale' si ceea ce se intampla este un lucru trist, iar eu il semnalez ca atare. Foarte multe trimiteri postale catre cei care sunt clienti fie CEC, fie Orange sunt aruncate pur si simplu pe scarile blocurilor pentru ca firmele respective s-au dus la licitatie la un pret foarte mic si nu au capacitatea necesara sa distribuie.
Cei care au de suferit sunt clientii. Sunt oameni carora li se suspenda telefoanele pentru ca pur si simplu nu-si primesc acasa nici facturile, nici extrasele de cont. Am sa sesizez Autoritatea pe Reglementare in Comunicatii pentru ca, indiferent despre cine vorbim, Posta Romana sau alti operatori postali, obligatorie este calitatea serviciilor postale. Pe de alta parte, Posta Romana va oferi servicii de brokeraj incepand cu luna ianuarie 2014", a afirmat Nica.
Noua companie va oferi strict servicii de brokeraj in asigurari
La randul sau, Ion Smeeianu, directorul general al CNPR, a mentionat ca noua societate care e SC Broker Posta Romana, va oferi servicii strict de brokeraj in asigurari.
"Cu SC Broker Posta Romana suntem in faza de acreditare la Autoritatea de... mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 11:33
Numarul trimiterilor postale a atins 523,3 milioane la finele anului 2012, in scadere cu 0,7% fata de 2011, Posta Romana avand o pondere de 74,3% in total, nivel in declin cu 6,5 puncte procentuale fata de anul precedent, a anuntat autoritatea de reglementare, ANCOM.
In 2011, traficul postal a crescut cu 27,81% fata de anul precedent, la 527,3 milioane de trimiteri, dupa ce in 2010 si 2009 acest indicator a scazut cu 10,44% si, respectiv, 33,01%.
"Piata serviciilor postale s-a stabilizat in aceasta perioada, traficul postal total fiind de 523.286.299 de trimiteri postale, in scadere cu sub un procent fata de anul 2011. Atat traficul intern, cat si cel international s-au mentinut aproape de nivelul din 2011, inregistrand scaderi usoare de 0,59%, respectiv 3,43%. (...) Desi Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a continuat si in anul 2012 sa prelucreze cea mai mare parte dintre aceste trimiteri (74,28%, de la 79,41% in 2011 - n.r.), traficul total al acesteia a scazut fata de anul 2011 cu 7,17 puncte procentuale, in timp ce restul furnizorilor au procesat cu 23,98% mai multe trimiteri fata de anul anterior", se arata intr-un comunicat al ANCOM.
Aceeasi situatie se inregistreaza si la nivelul trimiterilor interne si internationale. Astfel, din numarul total de 493,44 milioane de trimiteri interne, CNPR a procesat cu 6,85% mai putine decat in anul 2011, respectiv 367,22 milioane de trimiteri, in timp ce numarul de trimiteri interne procesate de furnizorii privati a... mai mult
Marti, 08 Octombrie 2013, ora 13:44
Managementul Posta Romana si-a propus, prin elaborarea unei strategii, sa reduca pierderile companiei. Directorul general al companiei, Ion Smeeianu, a declarat ca Posta va intra pe piata brokerajului de asigurari si in zona serviciilor financiar-bancare.
Afacerile Postei Romane vor continua sa scada si in 2013, dupa pierderea unui drept rezervat companiei, la finele acestui an. In acest context, managementul operatorului vizeaza noi activitati, de brokeraj de asigurari si servicii financiar-bancare sau de telefonie mobila.
"In ultimii trei ani, pierderile cumulate ale Postei Romane au depasit 400 milioane de lei. Afacerile companiei s-au inscris pe un trend negativ, care se va mentine si in 2013, pentru ca Posta va pierde, la 31 decembrie 2012, dreptul rezervat pentru prestarea de servicii postale constand in trimiteri de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0 si 50 de grame", a declarat miercuri directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu.
El a adaugat ca managementul companiei si-a propus, prin elaborarea unei strategii, sa reduca pierderile de venituri prin intrarea Postei pe piata brokerajului de asigurari si zona serviciilor financiar-bancare.
"Avem o strategie pentru minimizarea reducerii veniturilor, care se bazeaza pe mentinerea actualilor clienti si pe atragerea de noi clienti. Vrem sa imbunatatim portofoliul de servicii si ne vom indrepta spre zona asigurarilor obligatorii de locuinte. Posta va deveni in scurt timp broker de asigurari si... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 14:48
Activitatea serviciului de relatii cu clientii InfoPost al Postei Romane va fi intrerupta miercuri din cauza unor lucrari de relocare a echipamentelor tehnice, a anuntat compania, intr-un comunicat de presa.
Potrivit sursei citate, conexiunile telefonice ale serviciului de relatii cu clientii vor fi suspendate pentru un interval de sase ore, intrucat, incepand cu aceasta data, operatorii isi vor desfasura activitatea intr-o alta locatie.
In cazul in care acest interval orar de indisponibilitate se va mari din cauze subiective, clientii Postei Romane vor putea obtine informatii despre serviciile si produsele postale accesand site-ul companiei www.posta-romana.ro.
InfoPost este Serviciul de Relatii cu clientii care ofera tuturor celor care apeleaza numarul 021/9393 din Bucuresti si 021/ 9393111 din tara sau de pe telefonul mobil, informatii utile din domeniul postal. mai mult
Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 13:01
Prezenta teritoriala extinsa a Postei Romane califica institutia sa poata deveni operator mobil virtual /MVNO/, a declarat, marti, Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
"Posta Romana, in acest moment, are o prezenta teritoriala extrem de masiva chiar si dupa reducerile de personal facute de comun acord cu Fondul Monetar International. Posta Romana are piata care ar putea justifica deschiderea unui asemenea MVNO, la fel si Serviciul National de Radiocomunicatii. Daca ne uitam la partea cealalta a businessului, si ma refer aici la marii operatori, dupa cum ati vazut si in dezbaterile de la ANCOM cu alte ocazii, exista o mare temere pe de o parte, dar acestia gasesc si un potential de business pe care il pot face cu furnizorii de servicii MVNO pentru ca businessul acesta, pe langa faptul ca se adreseaza furnizorului de platforma catre clienti, mai vorbim si despre un business colateral extrem de important intre furnizorul de platforma si operator", a afirmat Fecioru.
Potrivit oficialului, pe viitor ar putea exista obligatia pentru operatorii de telefonie mobila pentru a accepta si platforme MVNO.
Analistii straini estimeaza ca numarul conexiunilor globale MVNO va ajunge, pana in 2015, la 85,6 milioane.
Publicatia Comunicatii Mobile, alaturi de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si Consiliul Concurentei, organizeaza, marti, prima dezbatere publica pe subiectul... mai mult
Marti, 24 Aprilie 2012, ora 13:50