În fiecare an, primăvara nu vine nu doar cu sărbătoare și bucurie, dar, în ultimii ani, și cu îngrijorări față de costul din ce în ce mai ridicat pentru masa festivă de Paște.
Un business 100% romanesc, bazat pe un concept nou - meatbooking - Obor21 este prima cooperativa digitala cu livrare. Lansat la debutul pandemiei, businessul a avut parte de un prim an spectaculos,
Carnea de porc in viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub pretul de cost al producatorului roman, in timp ce pretul in micile gospodarii ajunge si la 14 lei pe kilogram, a declarat
Indicele global al preturilor produselor alimentare a crescut in aprilie, comparativ cu luna precedenta, stimulat de o relansare a pretului lactatelor si al carnii, a anuntat joi Organizatia
Piata carnii de pasare din Romania se confrunta cu supraproductie, importuri masive, dar si cu campanii media negative, legate de utilizarea hormonilor si a proteinelor interzise, afirma presedintele
Pretul oualor la producatori, conform Observatorului Preturilor UE, a scazut fata de decembrie 2018 cu 15%, iar in prezent un ou se vinde la poarta fermei la "un pret de faliment", in medie, cu 28 de
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, aflat la Sibiu pentru lansarea campaniei "Alege oaia", a explicat decizia de a sesiza Consiliul Concurentei privind scumpirea unor produse. El a spus ca a facut
Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) vor analiza, in perioada urmatoare, promotiile comerciantilor pentru a vedea daca scumpirile de la raft sunt sau nu motivate,
Caracatita scumpirilor a inceput sa se extinda la fructe si legume, dupa ce preturile au crescut accelerat in luna noiembrie la carne, lapte si oua, iar importurile mari din ultima perioada, ca
Preturile alimentelor din Romania sunt corelate cu cele din zona euro, iar aceasta corelare a fost favorizata in acest an de excesul de cerere interna, a declarat, joi, viceguvernatorul BNR Liviu
Romania a ajuns in ultimii 15 ani importator net de carne de porc, cu aproximativ 50% din consum, ceea ce inseamna ca fiecare al doilea gratar pe care il consumam este adus din afara, sustin
Daniel Grosu este un artist al bucatariei - creeaza, inoveaza si surprinde in fiecare zi. Recent s-a alaturat echipei The Beef Club, unul dintre cele mai apreciate localuri de fine dining, aflat in
Crescatorii de porci au fost nevoiti sa scada preturile cu peste 25% in ultimele doua luni, pierzand 20 de milioane de euro, dupa ce pe piata romaneasca a intrat carne la preturi mici practicate de
Carnea de moluste Rapana Venosa - specie care se dezvolta in Marea Neagra de circa 50 de ani - ajunge cu succes pe piata coreeana datorita unor intreprinzatori romani din localitatea 23 August,
Tanarul antreprenor Silviu Iordache, actionar unic al unei societati buzoiene de panouri solare, tinteste cu ajutorul programului 'Casa Verde' o cifra de afaceri de un milion de euro pentru 2014, in
Relatia dintre hipermarketuri si producatori, desi aparent reciproc avantajoasa, pare sa devina din ce in ce mai tensionanta. Producatorii reproseaza marilor lanturi de hipermarketuri ca practica o
Pretul oualor a scazut, in medie, cu 50%, la poarta fermei, de la 0,33 lei, fara TVA, pe bucata, in ianuarie, la 0,18 lei in prezent, insa aceste reduceri nu se regasesc si la raft, unde ouale se
Demararea unei afaceri in cresterea ovinelor nu implica o investitie foarte mare, iar vanzarile din perioada pascala si cererea tot mai mare la export sunt doi factori care garanteaza un procent
Evaziunea fiscala din Romania intra din nou in atentia opiniei publice, dupa ce presedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, Georgian Pop, a clasificat acest fenomen ca fiind unul
Radu Timis, patronul producatorului de mezeluri Cris-Tim, a renuntat intra pe piata lactatelor cu un nou brand - Mandruta, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro.
Introducerea unei plati TVA in mod diferentiat la alimente este obligatorie, cred principalii jucatori din industria de profil locala. In opinia acestora, printre masurile care ar putea contribui la
Exportatorii romani de carne si mezeluri ar putea avea drept de export liber in China pana la finalul anului, afirma directorul Asociatiei Romane a Carnii (ARC), Mihai Visan. De asemenea, negocierile
Preturile la majoritatea produselor alimentare ar putea suferi "reasezari" de 5-7% incepand din luna martie, potrivit reprezentantilor Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA).
Reducerea TVA-ului pentru industria alimentara este un subiect fierbinte, dar care sta pe foc de ani buni. Unul din primii aparatori ai acestei idei nu vede insa o instituire a TVA-ului diferentiat
Recordurile inregistrate in agricultura romaneasca anul trecut au fost ridicate in slavi de politicieni si oamenii de afaceri. Taranul roman este omul anului 2011, acesta reusind sa salveze economia,
Produsele din carne procesata s-ar putea scumpi cu pana la 10% in primele luni ale lui 2012, a declarat luni, in exclusivitate pentru Agerpres, presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria
Romania are voie sa exporte din nou carne de porc, dupa ce in 2007 au fost interzise exporturile din cauza pestei. Aflati ce impact are aceasta decizie asupra producatorilor locali dintr-un interviu
Preturile produselor din carne vor creste cu cel mult 2-3% in aceasta toamna, aceast lucru depinzand de pretul materiilor prime, dupa cum a declarat Sorin Minea, presedintele Federatiei Patronale