Mierea produsa in Romania scade in mod dramatic, din cauza conditiilor meteo nefavorabile si pentru ca apicultorii autohtoni nu sunt ajutati de stat. In schimb, cumparam si mancam miere fara probleme
Desi suntem printre cei mai mari producatori de miere din Europa, romanii au ajuns sa consume miere autohtona amestecata cu miere din afara Europei, in special din China si din America Latina.
Insarcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, a declarat, marti, la o degustare de produse si vinuri moldovenesti, ca R. Moldova trebuie sa isi diversifice in cel mai scurt timp pietele de export,
Productia de miere s-a redus la jumatate in acest an, din cauza secetei inregistrate in vestul tarii si a ploilor excesive din sud, iar pretul mierii a urcat deja cu 10-15 procente, a declarat
Romania va promova si in acest an produsele obtinute din agricultura ecologica in cadrul celui mai mare targ de profil din lume, BioFach Nurnberg 2014, unde 40 de producatori vor expune pe o
Industria alimentara romaneasca a fost 'zguduita' pe parcursul acestui an de mai multe scandaluri, unele cu ramificatii internationale, cum a fost cel al carnii de cal de la inceputul lunii februarie
Romania este unul dintre statele membre din estul Europei care a crescut cel mai mult in zona productiei bio, dar este important sa-si dezvolte partea de procesare si apoi pe cea de comercializare, a
Romania exporta 80% din productia de miere obtinuta in sistem ecologic, principalele piete fiind Germania si tarile nordice, a declarat, vineri, la Targul National al Mierii, consilierul Ministerului
Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica "Bio Romania" impreuna cu Primaria Ramnicu Valcea organizeaza in weekend, prima editie a Targului Apicol Oltenia, in zona centrala a orasului Ramnicu
Industria alimentara din Romania inregistreaza o cifra de afaceri de aproape zece miliarde de euro anual, are o contributie de 8% in Produsul Intern Brut (PIB) si asigura locuri de munca pentru
Vanzarile de produse organice au urcat la 59 de miliarde de dolari in 2010, in crestere cu cinci miliarde dolari fata de 2009, conform studiilor de piata realizate de Federatia Internationala a
Romania avea inregistrate 3.850 de produse alimentare in Registrul de atestare a produselor traditionale, la finele anului 2011, cu aproape 1.000 mai multe decat in 2010, ponderea cea mai mare fiind
Cu o traditie multimilenara, tara noastra beneficiaza de numeroase atuuri in producerea vinului. Renascuta cu fonduri europene, viticultura romaneasca poate juca o mare sansa, data de o productie
Suprafetele cultivate in sistem ecologic, in Romania, au crescut in ultimii cinci ani de peste sase ori, de la 17.438 ha in anul 2000, la 110.400 ha in 2005, pentru 2006 fiind estimata o crestere a
Fermierii care practica agricultura ecologica ar putea accesa fonduri UE de circa 260 de milioane euro, in perioada 2007-2013, pentru finantarea investitiilor in suprafetele agricole
Cresterea albinelor, o ocupatie veche de pe vremea stramosilor daci, nu mai este astazi foarte atractiva pentru oamenii de afaceri romani. Din cauza scaderii pretului mierii, numarul de familii de
Apicultorii romani beneficiaza de fonduri europene de aproape doua milioane de euro in perioada 2008-2010, pentru achizitionarea medicamentelor pentru combaterea unor boli si pentru refacerea
Consumatorii romani sunt reticenti in ceea ce priveste cumpararea de produse alimentare ecologice, motivele principale fiind lipsa de informare si pretul mai ridicat decat in cazul celor
Bucurestenii vor manca numai produse de origine animala procesate in marile unitati, intrucat micii producatori nu isi vor mai putea comercializa produsele proprii decat pe raza judetului de origine,
Agricultorii si-au dublat exporturile in acest an. Afacerile cu alimente sanatoase nu sunt inca profitabile pe piata romaneasca. Lapte si produse procesate din lapte, miere, paine, taitei si chiar