Grupul Volkswagen va crea societati mixte si va ajuta la finantarea productiei de baterii, pregatindu-se pentru productia de masa a vehiculelor electrice, a declarat, pentru Reuters, Stefan Sommer, membru al Consiliului de Administratie.
VW va cumpara baterii in valoare 50 de miliarde de euro (56,57 miliarde de dolari), iar printre partenerii sai strategici se afla companiile Northvolt (Suedia), SKI, LG Chem, Samsung SDI (Coreea de Sud) si CATL (China).
"Nu fiecare furnizor este convins ca mobilitatea electrica va veni la scara atat de mare. Trebuie sa petreci mult timp convingandu-i sa investeasca in industria auto", a explicat Sommer.
Volkswagen va avea nevoie pana in 2025 sa produca in Europa baterii cu o capacitate totala de 150 gigawati ora (GWh) si de inca 150 in Asia. Pana in 2030 aceste cifre se vor dubla.
Grupul german va retehnologiza 16 fabrici pentru a produce vehicule electrice si intentioneaza pana in 2023 sa demareze productia a 33 de masini electrice, modele Skoda, Audi, VW si Seat.
Volkswagen ar putea sa-si construiasca propria fabrica unde sa produca baterii in China, dar deocamdata grupul se bazeaza partenerii sai chinezi FAW, SAIC si JAC pentru a gasi furnizori sustenabili de baterii, a declarat Sommer.
Pana in 2023, grupul Volkswagen vrea sa investeasca peste 11 miliarde de euro in vehicule electrice si autonome, digitalizare si servicii de mobilitate.
Cel mai mare producator auto european, care include si brandurile Skoda, SEAT,... mai mult
Luni, 08 Iulie 2019, ora 13:14
Ministerul Economiei din Germania a pus deoparte aproximativ un miliard de euro (1,12 miliarde de dolari) pentru a sprijini productia de baterii destinate automobilelor electrice in ce mai mare economie europeana, obiectivul fiind ca 30% din aceasta productie sa vina din Germania si Europa pana in 2030, transmite Reuters.
Ministrul Economiei, Peter Altmaier, a declarat marti ca Germania vrea sa colaboreze cu alte state europene in domeniul productiei de baterii si au fost deja contacte cu autoritatile din Franta, Polonia si Austria pe acest subiect.
Autoritatile de la Berlin vor astfel sa reduca dependenta producatorilor auto germani de furnizorii asiatici de baterii si sa protejeze locurile de munca din industria auto interna, in pericol din cauza tranzitiei de la motoarele cu combustie interna la automobilele electrice. Garantia ca firmele locale vor fi implicate in lantul de aprovizionare pentru vehiculele electrice este importanta pentru Germania, tara a carei economie a devenit dependenta de succesul industriei auto.
Marti, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru Reuters ca Volkswagen s-ar putea alatura unui consortiu german care are in vedere productia de baterii destinate automobilelor electrice si va discuta problema la reuniunea Consiliului de Supervizare de vineri.
Un purtator de cuvant al Volkswagen nu a dorit sa comenteze informatia.
VW a incheiat deja contracte de furnizare de baterii cu LG Chem (Coreea de Sud) si... mai mult
Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 13:36
Uniunea Europeana intentioneaza sa permita acordarea de ajutoare de stat pentru cercetari in domeniul bateriilor destinate vehiculelor electrice si va oferi cofinantare in valoare de miliarde de euro companiilor care vor sa construiasca unitati gigant de producere a bateriilor, se arata intr-un articol publicat luni de Financial Times (FT).
Bruxelles-ul este ingrijorat ca industria auto a UE, unde sunt 13 milioane de angajati, ar putea ramane in urma in cursa pentru producerea in masa a vehiculelor electrice, din cauza dependentei de bateriile din Asia.
Carlos Ghosn, directorul general al aliantei Renault-Nissan-Mitsubishi, a afirmat recent, la Salonul Auto de la Paris, ca industria "nu poate continua sa prospere" daca nu iti construieste propriile capacitati de producere a bateriilor.
"Stim foarte clar ca viitorul este al vehiculelor electrice si trebuie pur si simplu sa prindem din urma aceasta tehnologie de producere a bateriilor. Nu putem dezvolta noi modele sau masini de inalta calitate daca nu avem competentele, inovatia si cercetarile legate de baterii", a declarat Maros Sefcovic, vicepresedintele Comisiei Europene, responsabil pentru uniunea energetica.
Statele membre ale UE vor putea finanta integral cercetarile, atat timp cat e vorba si de unele proiecte transfrontaliere. In cadrul programului "Orizont 2020" au fost incluse fonduri de 200 de milioane de euro pentru proiecte in domeniul bateriilor, 800 de milioane de euro sunt disponibili pentru a... mai mult
Luni, 15 Octombrie 2018, ora 09:44
Apple accelereaza procesul de construire de masini electrice si intentioneaza sa inceapa productia in 2020, pentru a intra in competitie cu Tesla si General Motors (GM), care vor sa lanseze peste doi ani modele imbunatatite ale masinilor pe care le produc deja, relateaza Bloomberg.
Atat Tesla, cat si General Motors vizeaza lansarea in 2017 a unor masini electrice care sa ruleze mai mult de 200 de mile la o incarcare si care sa coste sub 40.000 de dolari.
Echipa care lucreaza la construirea unei masini electrice sub brandul Apple este alcatuita din 200 de membri, compania cautand in continuare experti in robotica si productia de baterii, potrivit surselor Bloomberg.
Specialistii din industria auto estimeaza ca un producator cu experienta in domeniu are nevoie de o perioada de 5-7 ani pentru a crea un nou model de automobil.
"Daca incepi de la zero, vorbim probabil de aproximativ zece ani. Un automobil presupune un dispozitiv tehnologic foarte complex", a declarat Dennis Virag, presedinte al Automotive Consulting Group.
La inceputul lunii februarie, producatorul american de baterii A123 Systems a dat in judecata gigantul IT pentru ca a initiat "o campanie agresiva" pentru a-i convinge specialistii sa se angajaze la Apple.
A123 a indicat ca cinci dintre angajtii sai au plecat deja la Apple si ca, in plus, compania americana a incercat sa atraga experti in productia de baterii de la LG Chem, Samsung Electronics, Panasonic, Toshiba si Johnson Controls.... mai mult
Vineri, 20 Februarie 2015, ora 13:03
BMW a crescut productia de automobile electrice "i3" cu 43%, de la 70 la 100 de unitati pe zi, pentru a face fata comenzilor, care au depasit asteptarile companiei germane.
Fabrica de la Leipzig, unde este asamblat modelul, si-a intensificat activitatea in ultimele saptamani si va produce anual aproximativ 20.000 de modele, de aproape doua ori mai mult fata de prognoza initiala de vanzari a BMW, potrivit Bloomberg.
BMW a lansat modelul i3 in luna noiembrie si va introduce, din luna iunie a acestui an, modelul sport hibrid i8. Ambele automobile au caroseria din fibra de carbon, pentru reducerea greutatii si eficientizarea consumului.
Grupul german a anuntat, in luna februarie, ca va inaugura o a doua hala de productie la fabrica de fibra de carbon detinuta in joint venture cu SGL Carbon.
BMW a precizat, intr-un comunicat citat de Bloomberg, ca i3, disponibil la lansare numai in Europa, a fost introdus recent si in Statele Unite, compania anticipand ca SUA va fi cea mai mare piata pentru automobilul electric.
Actiunile BMW au crescut cu 5,8% de la inceputul anului, capitalizarea de piata a companiei urcand la 57,9 miliarde euro.
BMW estima, in luna octombrie a anului trecut, ca va vinde in 2014 peste 10.000 de automobile i3, dupa un volum initial de comenzi pentru 11.000 de unitati.
Audi, parte a grupului Volkswagen, dezvolta variante hibrid ale modelelor existente de autoturisme, evitand pentru moment propulsia exclusiv pe baza de baterii avand in... mai mult
Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 08:42
Numarul vehiculelor cu motorizare electrica sau hibrida produse la nivel mondial a scazut in ultimii ani din cauza preturilor piperate, lipsei infrastructurii sau a investitiilor ridicate.
Pentru a atinge tintele de reducere ale poluarii cu dioxid de carbon, fixate de GIEC, masinile electrice si hibride ar trebui sa reprezinte, pana in 2050, 2 treimi din vanzarile de aurovehicule la nivel global, scrie Green-Report.
Pentru a atinge acest obiectiv, ar fi necesar sa fie vandute, pe plan global, 7 milioane de masini electrice si hibride pana in 2020; 30 de milioane pana in 2030 si 100 de milioane pana in 2050.
Un astfel de ritm ar putea fi atins insa numai daca preturile bateriilor vehiculeleor electrice ar scadea, ar exista o infrastructura mult mai bine pusa la punct, iar vehiculele electrice ar fi produse in masa.
Masinile electrice vor avea puncte de alimentare si in Romania, in urma unui acord incheiat de Renault Romania cu Electrica, Schneider Electric si Siemens.
Renault Romania a fost initiatorul "Programului de Conectare a Vehiculelor Electrice - Parteneriat pentru o mobilitate cu zero emisii", in cadrul caruia au fost semnate acordurile. mai mult
Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 09:49
Rombat va fabrica baterii pentru masini microhibrid produse de grupurile Renault, PSA Peugeot si posibil Ford, incepand cu 2012, iar in functie de solicitari va produce si baterii pentru vehicule electrice, precizeaza Mediafax.Proiectul de implementare pentru noile tipuri de baterii este in derulare.
Companiile Renault si Peuget au trimis deja producatorului specificatiile tehnice aferente acumulatorilor.
Pretul bateriilor pentru vehiculele microhibrid va fi cu pana la de doua ori mai mare decat cel al bateriilor clasice ale acumulatorilor clasici.
Totodata, Rombat analizeaza posibilitatea inceperii unui parteneriat cu Ford Romania, tot pentru tipurile de baterii pentru microhibrid.
"Proiectul care presupune fabricarea noilor baterii a necesitat investitii de 15 milioane euro. Cu ajutorul acestor tipuri de baterii se va ajunge la o economie de combustibil de cel putin 8%", a declarat directorul general al Rombat, Ioan Repede.
El a adaugat ca Rombat are in vedere constructia mai multor microhidrocentrale pentru amortizarea costurilor cu energia, care vor dezvolta 2 MW, proiect in valoare de cinci milioane de euro.
Microhidrocentrale vor fi amplasate pe mai multe rauri din regiunea Moldovei, acestea urmand sa fie racordate la sistemul national de distributie a energiei.
Totodata, compania vizeaza extinderea centrului de reciclare de baterii de la Copsa Mica, prin dezvoltarea capacitatii de productie de la 8.000 tone plumb la 20.000 tone de plumb.
Investitia in acest proiect... mai mult
Joi, 08 Iulie 2010, ora 13:54
Producatorul de acumulatoare Rombat Bistrita va produce baterii destinate alimentarii autovehiculelor electrice, au declarat pentru agentia MEDIAFAX surse apropiate companiei.Compania are in portofoliu peste 500 de tipuri de baterii, iar capacitatea de productie este de aproximativ doua milioane de baterii pe an.
In primele patru luni, compania a vandut peste 500.000 de baterii auto, din care mai mult de jumatate au fost destinate exportului.
Producatorul de acumulatori auto va deschide, joi, primul centru Rombat din Bucuresti si al saselea din tara.
Centrele au o suprafata de pana la 5.100 de metri patrati si cuprind un showroom, un service auto si un depozit cu o capacitate de stocare de 8.000 baterii.
Rombat inregistrat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 15,8 milioane euro, in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Compania exporta in Franta, Spania, Portugalia, Italia, Grecia si Republica Moldova si este furnizor regional pentru fabricile Renault din Romania, Rusia si Iran, precum si pentru unitatea de productie a grupului PSA Peugeot din Slovacia. mai mult
Joi, 08 Iulie 2010, ora 10:04