Renault SA se asteapta sa poate relua luni ritmul normal de productie la fabricile afectate de valul masiv de atacuri cibernetice simultane, care a lovit vineri aproape 100 de tari, a anuntat duminica un purtator de cuvant al producatorului auto francez, transmite Reuters.
"Aproape toate fabricile ar trebui sa-si poata relua maine activitatea", a precizat purtatorul de cuvant.
Sambata, Renault a devenit prima companie franceza care a confirmat ca a fost afectata de valul masiv de atacuri cibernetice simultane, care a lovit vineri aproape 100 de tari, productia fiind oprita in Franta (Sandouville), Romania (Mioveni) si in Slovenia.
Nu numai Dacia e afectata. Renault a oprit productia in Franta si in Slovenia, din cauza hackerilor
Vineri, un atac informatic "la nivel global" si calificat ca "incident major" de catre Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie (NHS) a blocat calculatoarele a numeroase spitale din aceasta tara, un atac similar inregistrand si mari companii spaniole, printre care Telefonica, a transmis AFP. Acest virus cripteaza datele existente pe un computer, cu scopul de a cere proprietarului o rascumparare in schimbul unei chei de deblocare.
WanaCrypt0r: Ce stim pana acum despre cel mai mare atac de tip ransomware din istorie
Atacul ar fi unul "la nivel global" si ar atinge organizatii din Australia, Belgia, Franta, Germania, Italia si Mexic, au indicat analisti de la Forcepoint Security Labs, intr-un comunicat, precizand ca este... mai mult
Duminica, 14 Mai 2017, ora 20:03
Prefectura Arges a anuntat, marti, ca directorul general pentru relatii externe din compania Renault, Virginie Guerin, "a dat asigurari" autoritatilor romane ca fabrica Dacia-Renault nu va fi relocata, ci va ramane la Mioveni, compania franceza vrand sa faca noi investitii in fabrica din Romania.
Directorul general pentru relatii externe din cadrul companiei Renault, Virginie Guerin, asigura autoritatile romane ca fabrica de la Mioveni nu va fi relocata si ca in unitatea de productie din Romania se vor face noi investitii, anunta Prefectura Arges intr-un comunicat dat publicitatii marti, in contextul in care luni, prefectul judetului Arges, Mihail Oprescu, a avut o intalnire oficiala cu directoarea Virginie Guerin si cu secretarul general al Dacia Renault, Gabriel Sicoe.
Prefectul judetului Arges, Mihail Oprescu, a declarat ca reprezentantii Renault au spus ca vor continua sa investeasca la Mioveni, fara a preciza insa despre ce investitii este vorba.
In discutiile cu ...citeste mai departe despre "Conducerea Renault da asigurari ca fabrica Dacia ramane la Mioveni" pe Ziare.com mai mult
Marti, 21 Aprilie 2015, ora 22:08
Uzina Dacia de la Mioveni a marcat, marti, 6 mai 2014, productia a 5.000.000 de vehicule, la aproximativ trei ani dupa ce fabrica a depasit pragul de 4 milioane de unitati.
Automobilul a iesit de pe liniile de fabricatie marti, 6 mai, si este un model Duster 4x4 Laureate, de culoare bleu navy, echipat cu motorul de 1,6 litri si 105 cai-putere, destinat unui client din Romania, se arata in comunicat, potrivit Mediafax.
In prezent, modelul Duster reprezinta peste 50% din productia totala zilnica a uzinei de la Mioveni.
Uzina auto de la Mioveni, fondata in anul 1966, a atins pragul de 1 milion de autovehicule produse in anul 1985. In 1998, cu un an inainte de a intra sub umbrela grupului Renault, Dacia marca 2 milioane de vehicule produse, iar pragul de 3 milioane a fost depasit in 2007.
Compania a anuntat in martie 2011 productia masinii cu numarul 4 milioane.
Capacitatea uzinei de la Mioveni este de 350.000 de vehicule pe an. Anul trecut, 93% din productie a fost exportata. mai mult
Joi, 08 Mai 2014, ora 16:53
Contractele cu uzina Dacia de la Mioveni le asigura furnizorilor localizati in judetul Arges o cifra de afaceri anuala de 800 de milioane de euro, reprezentand 40% din suma totala alocata de producatorul auto pentru achizitii.
"Daca vorbim de Arges, sunt 150 de furnizori de servicii, care fac diverse prestatii, cu o cifra de afaceri de circa 200 de milioane de euro din contractele cu Dacia. Mai sunt aproximativ 40 de furnizori de piese, care fac 600 de milioane de euro din livrarile catre Dacia. Deci cifra de afaceri totala a furnizorilor localizati in Arges este de aproximativ 800 de milioane de euro, ma refer la cifra de afaceri cu Dacia", a declarat Antoine Aoun, directorul de achizitii al Renault Group Romania.
Conform datelor furnizate de reprezentantul producatorului auto, in total exista circa 2.000 de furnizori care fac livrari catre uzina de vehicule, uzina de motoare si celelalte sectii de pe platforma de la Mioveni.
"Cei care ne furnizeaza servicii, cum ar fi constructii, logistica, energie, servicii de alimentatie publica, sunt intre 600 si 650, din numarul total de 2.000. Restul sunt furnizori care ne livreaza piese care sunt integrate in autovehicule, in motoare, in cutii de viteze", a explicat Aoun.
Cifra de afaceri globala administrata de catre Directia Achizitii Dacia se ridica la aproximativ 2 miliarde de euro pe an. In afara de cele 800 de milioane de euro din contractele cu furnizorii din Arges, restul sumei reprezinta contracte cu... mai mult
Joi, 27 Martie 2014, ora 16:16
Carlos Tavares, directorul de operatiuni al producatorului auto francez Renault, sustine ca noua generatie a modelului Logan ar putea fi produsa si in Maroc, ceea ce ar pune presiune pe uzina de la Mioveni.
"Acolo avem o cota de 40%, pe care trebuie sa ne asiguram ca o pastram. Pentru a putea face acest lucru, vom veni cu modele adaptate, iar Loganul in trei volume reprezinta un model adaptat acelei piete", a declarat directorul de operatiuni, intr-o intalnire cu presa.
Uzina de la Tanger, din Maroc, a fost lansata la inceputul lui 2012 ca una dintre cele mai moderne uzine ale Aliantei Renault-Nissan. Oficialii Renault au declarat ca anul viitor, la Tanger se va ajunge la o productie de 400.000 de masini pe an, nivel similar cu productia de la Mioveni. Daca se va atinge acest nivel, atunci uzina din Tanger va concura in mod direct cu fabrica de pe piata locala.
De altfel, insusi numarul 2 in ierarhia Renault, Carlos Tavers, a declarat ca in Europa sunt probleme legate de competitivitate. Din aceasta cauza, oficialul Renault ia in calcul chiar disparitia companiei, in "forma actuala", potrivit Bloomberg.
Situatia "dezastruoasa" a fabricilor de pe piata auto europeana ar putea determina inchiderea completa a fabricilor Renault, spune Carlos Tavares, intr-un interviu acordat publicatiei germane Automobilwoche, citat de Reuters.
"Sunt, intr-adevar, prea multe uzine", a subliniat responsabilul Renault, care a mentionat ca, printre altele, se analizeaza... mai mult
Luni, 01 Octombrie 2012, ora 15:31
Uzina Dacia de la Mioveni isi intrerupe pentru doua zile activitatea de productie din cauza crizei financiare care a afectat cu precadere piata auto din Romania, a declarat pentru Business24, vicepresedintele Sindicatului Automobile Dacia (SAD, Ion Iordache.
Intreruperea activitatii de la Dacia Mioveni nu are ca motiv principal greva in care au intrat angajatii unui furnizor din Franta, a spus Iordache.
Principala cauza este cereea foarte scazuta si situatia dificila cu care se confrunta piata auto din Romania si cea din Europa.
"Dacia nu este atat de dependenta de furnizori, s-a intamplat acum, dar avem foarte multi furnizori: de gradul intai, secundari", a declarat Iordache.
Intrebat care sunt pierderile Dacia pentru cele doua zile cat inchide fabrica Mioveni, liderul sindical a spus ca la nivelul salariatilor sunt pierderi de 15% din veniturile lunare pentru fiecare din cele doua zile nelucrate. mai mult
Luni, 25 Iunie 2012, ora 10:44
Dacia va relua marti productia de automobile la uzina de la Mioveni (Arges), intrerupta anul trecut pe 21 decembrie, cu trei zile mai devreme decat era programat, pe fondul scaderii comenzilor si pentru a evita acumularea de stocuri.
Compania a precizat ca, la fel ca intregul domeniu auto, Dacia este influentata de realitatea economica si de evolutia pietelor, mai ales a celor din Europa, principala sa destinatie de export, si a trebuit sa isi ajusteze productia pentru ultima luna din 2011.
In luna octombrie 2011, Dacia producea 1.389 vehicule pe zi.
In Romania, pe primele 11 luni din 2011 Dacia conduce in topul celor mai vandute marci, cu 29.426 unitati, urmata de Volkswagen (10.606 unitati), Renault (8.194 unitati), Skoda (7.741 unitati), Ford (6.117 unitati) si Opel (4.694 unitati).
Productia auto in Romania a inregistrat o scadere totala de 0,8%, la 318.348 unitati, pe segmentul autoturisme diminuarea fiind de 0,7% (294.137 unitati). mai mult
Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 09:42
Uzinele de la Pitesti ar putea pierde productia Dacia, in favoarea celor din Maroc daca piata auto va scadea, a declarat vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, intr-un interviu acordat TVR Info. Nu este pentru prima oara cand oficialii companiei ameninta cu mutarea productiei in fabrica din Casablanca, directorul Renault deschizand aceasta discutie in urma cu cateva luni.
"Uzina din Maroc va incepe sa functioneze din 2012. Aceasta situatie a creat un pic de teama in randul salariatilor de la Pitesti. Sper ca vor avea un plus de intelepciune sa priceapa ca, in cazul in care piata auto cade, ar putea fi preferata uzina din Maroc pentru productia automobilelor Dacia", a spus Stroe, ale carui declaratii suna a amenintare.
Motivul pentru care s-ar dori mutarea in Maroc? Mana de lucru mai ieftina, bineinteles. In conditiile in care numeroase companii straine aleg Romania in detrimentul altor state tocmai pentru pretul redus al orei de munca, Dacia doreste sa se mute in Maroc. "Costul orei de munca e mai mic cu 18%," declara Stroe, incercand astfel de motiveze mutarea productiei brandului de tara in strainatate.
De asemenea, vicepresedintele Automobile Dacia sustine ca aceasta mutare ar facilita si alimentarea pietei auto prin Gibraltar.
Mutarea, dorita de Renault
"Am decis mutarea unei parti a productiei Sandero in Maroc datorita cresterii cererii pentru Duster, astfel ca trebuie sa marim cadenta de productie. Cum suntem aproape de capacitatea... mai mult
Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 18:11
Automobile Dacia a reluat luni activitatea de montaj si caroserie la uzina de la Mioveni, oprita la 22 aprilie din cauza unor probleme de aprovizionare cu piese de catre unii furnizori, a declarat pentru MEDIAFAX Anca Oreviceanu, directorul de comunicare al companiei, preluat de Mediafax.Incetarea activitatii de montaj a afectat productia de automobile in perioada respectiva.
In perioada suspendarii activitatii la aceste departamente au fost afectate numai patru zile lucratoare, in conditiile acordarii zilelor libere aferente Sarbatorilor de Paste.
Astfel, la o cadenta de 1.377 autorurisme pe zi, Automobile Dacia a pierdut in intervalul mentionat o productie de peste 5.500 unitati.
Potrivit reprezentantului constructorului auto, disfunctionalitatile cu livrarea de piese din partea unor furnizori nu au legatura cu situatia din Japonia.
"Intarzierile cu livrarea pieselor sunt determinate de dificultatile de natura financiara pe care le au furnizorii. Fluxul de livrari sufera dereglari de mai multe luni. Este vorba de un tip de motor si anumite piese de caroserie", a precizat Oreviceanu inainte de suspendarea activitatii la Mioveni.
Ultima oprire a productiei a avut loc in octombrie 2008, pe fondul instalarii crizei financiare.
Automobile Dacia are aproximativ 14.000 de angaja?i.
Vanzarile Dacia au crescut cu 12% anul trecut, de la 311.426 la 348.723 de autovehicule, iar cota de piata a constructorului in Europa a urcat cu 0,3 puncte procentuale, la 1,6%. In... mai mult
Luni, 02 Mai 2011, ora 14:23