Patronatele din industria carnii din Romania solicita aplicarea cotei de 9% pentru TVA la carne si preparate din carne din 2015, argumentand ca este singura modalitate de relansare a sectorului, de
Romania are nevoie mai degraba de stimuli de relaxare fiscala pe parte de oferta, prin reducerea CAS, nu de stimularea puternica a cererii prin taierea TVA si accizelor, care va aduce noi
Guvernul va discuta masurile de relaxare fiscala prevazute de proiectul noului Cod Fiscal cu reprezentantii Fondului Monetar International si ai Comisiei Europene, acestea fiind deja incluse in
Ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, apreciaza ca anul viitor avansul economiei Romaniei va depasi 3%, iar incasarile bugetare vor fi peste nivelul prognozat in proiectul bugetului de stat,
Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat, marti, la comisiile de Agricultura din Parlament, ca spera ca la jumatatea anului 2015, in functie de incasarile la buget, sa se aplice masura
Reprezentantii din industria carnii vor ca expertii organizatiilor implicate in campania de reducere a TVA la carne si produse din carne sa fie invitati la discutiile cu misiunea Fondului Monetar
Presedintele ales Klaus Iohannis scria in programul lansat in campanie ca reducerea TVA la 19% reprezinta "o prioritate absoluta". Mai mult, ministrul Bugetului, Darius Valcov, a spus saptamana
Agricultura a fost si in anul 2014 unul dintre sectoarele cheie ale economiei nationale, care a adus nu numai productii record ci si incasari din exporturi de aproape 4 miliarde de euro doar in
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, sustine, intr-un raspuns la o intrebare adresata de un senator PSD privind reducerea TVA la produsele ecologice, ca, potrivit unei Directive a Comisiei
Carnea de pui s-a ieftinit cu 10% in noiembrie, ca urmare a reducerilor de preturi de 10-15% operate in ultimele luni la poarta fermei, iar producatorii sustin ca daca nu va scadea TVA nu vor rezista
Reducerea TVA la carne si produse din carne, diminuarea birocratiei si sustinerea industriei alimentare pentru promovarea produselor romanesti la export au fost printre subiectele dezbatute si
Reducerea TVA la alte categorii de produse alimentare se va afla pe agenda discutiilor din luna decembrie cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), a anuntat, joi, secretarul de stat in
Anul viitor va exista spatiul fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe si apoi la carne, a declarat, duminica, premierul Victor Ponta, in cadrul unei emisiuni la postul public de
Primul sector care ar trebui sprijinit prin reducerea TVA, dupa aplicarea masurii la paine si produse de panificatie, este cel al carnii, apreciaza ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, sa identifice "urmatoarea tinta" de reducere a taxei pe valoarea adaugata (TVA), el mentionand ca aceasta masura aplicata
Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) la paine si pe lantul de productie va ramane la 9%, indiferent de discutiile care vor avea loc in perioada urmatoare cu Fondul Monetar International (FMI), a declarat,
Delegatia Fondului Monetar International va fi cu siguranta de acord cu propunerea Guvernului Romaniei privind reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) cu cinci puncte procentuale de la 1
Anual, romanii mananca 440 milioane de mici, care cantaresc circa 20-25.000 de tone, iar cele mai mari vanzari sunt in vacanta de 1 mai, in cele doua-trei zile fiind consumate peste 1.500 de tone,
Guvernul analizeaza posibilitatea reducerii de la 1 ianuarie 2015 a taxei pe valoare adaugata (TVA) la fructe, legume si produse bio, a anuntat, luni seara, la Romania TV, premierul Victor Ponta.
Patronatele din agricultura cer reducerea cotei de TVA la carne si produse din carne de la 24% la 5% si pornesc o campanie in acest sens, motivand ca ar scadea astfel evaziunea fiscala in domeniu,
Pentru prima data dupa 20 de ani, Romania are o balanta pozitiva de 324 de milioane de euro, in domeniul agrar, exporturile depasind valoarea importurilor, a declarat vineri, la Timisoara, ministrul
Statul a pierdut anual, sistematic, 230 de milioane de euro din cauza evaziunii fiscale in sectorul carnii, dupa cresterea Taxei pe Valoare Adaugata de la 19% la 24%, a declarat, miercuri, secretarul
Reducerea TVA la carne este o masura pe care Ministerul Agriculturii a propus-o Guvernului, fiind un sector la fel de "tocat" de evaziune fiscala ca si cel al panificatiei. Totusi, decizia privind
Decizia de reducerea TVA la carne o va fi luata numai dupa ce se vor vedea efectele produse de aceasta masura la paine si pe tot lantul, iar acest lucru se va intampla, probabil, pe parcursul anului
O reducere experimentala la 9% a TVA la paine ar putea avea loc in a doua jumatate a anului, iar daca rezultatele vor fi favorabile, taxa pe valoare adaugata ar putea fi diminuata si la fructe,
Industria de morarit si panificatie este in pragul falimentului, iar pentru redresarea sa este cruciala reducerea evaziunii fiscale in domeniu, precum si scaderea TVA la produsele de panificatie,
Reducerea TVA-ului pentru industria alimentara este un subiect fierbinte, dar care sta pe foc de ani buni. Unul din primii aparatori ai acestei idei nu vede insa o instituire a TVA-ului diferentiat
Romania este una dintre tarile Uniunii Europene cu cea mai mare taxa pe valoare adaugata. Din cele 27 de tari membre, doar Ungaria, Danemarca si Suedia ne intrec la acest capitol, in conditiile in
Legea de reducere a TVA la 5% la alimentele de baza contine o minciuna, intrucit sunt specificate doar cinci produse pentru care se aplica, nefiind vorba de alimentele la care au acces oamenii saraci