Presedintele palestinian Mahmud Abbas a anuntat, joi, ca Autoritatea Nationala Palestiniana (ANP) va inceta sa respecte acordurile incheiate cu Israelul, pe fondul tensiunilor in crestere inregistrate in ultima perioada intre cele doua parti.
"Anuntam decizia conducerii (palestiniene) de a nu mai aplica acordurile semnate cu Israelul", a declarat Abbas intr-un discurs pronuntat la Ramallah, informeaza AFP.
Oficialul palestinian a mai anuntat crearea imediata a unui comitet insarcinat cu studierea modalitatilor de aplicare a acestei decizii.
Israelul si ANP au semnate acorduri bilaterale in mai multe domenii, precum gestionarea apei sau securitatea.
In cazul in care partea palestiniana va inceta sa le aplice, aceasta decizie ar putea avea consecinte in special in privinta securitatii in Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.
Mahmud Abbas, in varsta de 84 de ani, a lansat in trecut amenintari similare, precum aceea de a nu mai recunoaste Israelul, dar acestea nu au fost niciodata transpuse in practica.
Relatiile dintre Guvernul Abbas si autoritatile israeliene s-au degradat in ultimele luni.
In aceasta saptamana, Mahmud Abbas a condamnat demolarea locuintelor palestinienilor din sudul orasului Ierusalim de catre autoritatile israeliene, calificand-o drept "o escaladare periculoasa la adresa poporului palestinian lipsit de aparare".
In februarie, Israelul a anuntat blocarea a 500 milioane de sekeli (122 milioane de euro) din suma... mai mult
Vineri, 26 Iulie 2019, ora 09:30
Guvernul belgian va introduce in taberele de refugiati cursuri de comportament si respect fata de femei, decizie ce survine dupa incidentele petrecute in noaptea de Anul Nou in zona centrala a orasului german Koln, unde circa o mie de indivizi organizati in grupuri, aparent migranti musulmani, au agresat sexual si jefuit femei si adolescente.
"Vom copia modelul norvegian si in saptamanile urmatoare vom introduce aceste cursuri in toate centrele noastre de ...citeste mai departe despre "Cursuri pentru refugiatii din Belgia: Vor invata sa respecte femeile" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 18:16
Romania trebuie sa aplice "imediat" recomandarile formulate de Comisia Europeana si sa respecte standardele Uniunii Europene, afirma presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.
"Suntem o Uniune a valorilor comune si a increderii reciproce: toate statele membre trebuie sa respecte institutiile democratice, independenta sistemului judiciar si statul de drept", a declarat Schulz pentru agentia italiana ANSA, referindu-se la raportul Comisiei Europene privind situatia din Romania.
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, miercuri, in prezentarea raportului elaborat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, ca Romania a facut un pas inapoi de pe marginea prapastiei, dar ca trebuie sa-si respecte angajamentele, situatia urmand a fi monitorizata, un nou raport urmand sa fie adoptat in acest an.
Inaltul oficial european a asigurat ca va fi monitorizata in continuare "cu mare atentie" evolutia din Romania si respectarea angajamentelor asumate de catre premierul Victor Ponta pentru reinstaurarea respectului pentru statul de drept si independenta sistemului judiciar.
Barroso a aratat ca evenimentele din ultimele trei saptamani din Romania au fost o sursa de ingrijorare pentru Comisia Europeana si UE, iar acestea "au zdruncinat" increderea in Romania. "Politicienii nu trebuie sa incerce sa ii intimideze sau sa ii atace pe judecatori inaintea deciziilor care ar putea sa nu le convina, iar componenta Curtii Constitutionale nu poate fi... mai mult
Joi, 19 Iulie 2012, ora 10:01
Grecia trebuie sa-si respecte angajamentele internationale in ceea ce priveste austeritatea pentru a ramane in zona euro, a reiterat vineri cancelarul german Angela Merkel.
"Am spus mereu ca am dori ca Grecia sa ramana membra a zonei euro. Conditia pentru aceasta este ca viitorul guvern grec sa respecte memorandumul semnat cu FMI, BCE si Comisia Europeana", a declarat cancelarul intr-o conferinta de presa comuna cu premierul neo-zeelandez, John Key.
"Am spus acest lucru tuturor partidelor grecesti. Este necesar. Acest memorandum este, oarecum, baza pentru o evolutie pozitiva", a adaugat Angela Merkel.
Liderul stangii radicale grecesti Syriza, Alexis Tsipras, a afirmat saptamana trecuta ca va "anula" memorandumul prin care se impun Greciei masuri de austeritate in schimbul sprijinului din partea UE si FMI, daca partidul sau va castiga alegerile legislative de la 17 iunie.
Partidul conservator Noua Democratie (ND) si Syriza erau umar la umar cu doua saptamani inainte de alegerile legislative din Grecia de la 17 iunie, insa fara perspectiva unei majoritati absolute, potrivit celor mai recente sondaje dinaintea scrutinului.
Partenerii si creditorii tarii, UE si FMI, si-au multiplicat in ultimele saptamani avertismentele impotriva unei anulari a angajamentelor sale de austeritate, amenintand ca ii vor taia finantarea. mai mult
Vineri, 08 Iunie 2012, ora 17:33
Calendarul de privatizare agreat cu organismele internationale trebuie respectat, chiar daca sunt conditii dificile pe plan international, in conditiile in care un pachet evaluat la 200 -300 de mil. euro nu este o suma foarte mare pentru investitorii internationali, a declarat Lucian Anghel, presedintele BVB.
"Cu privire la privatizare, am discutat indelung cu domnul ministrul Isar. Exista aceasta determinare pentru continuarea programului de privatizari. Istoria ne-a aratat ca niciodata nu vei gasi momentul potrivit pentru lansarea unei oferte, dar cred ca o companie importanta poate gasi investitori. Pentru investitorii internationali, o oferta de 200 - 300 milioane euro nu este foarte greu de incheiat, suma este relativ mica pentru marile fonduri internationale", a mentionat presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Lucian Anghel, intrebat daca considera ca privatizarile ar putea fi amanate din cauza unui faliment al Greciei.
Potrivit acestuia, conteaza mai mult in ce masura este pregatita compania sa se listeze, decat conditiile internationale. "Eu as merge pe respectarea calendarului de privatizare agreat cu organismele internationale", a mai spus Anghel, la o conferinta de presa organizata de Wall-Street.ro.
Lucian Isar a declarat in aceasta luna ca bursele din Londra si Viena sunt luate in calcul pentru dubla listare a unor companii din programul de privatizare, care prevede vanzarea unor participatii la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica si... mai mult
Luni, 28 Mai 2012, ora 13:31
Premierul Emil Boc i-a atras atentia, la inceputul sedintei de guvern de miercuri, ministrului de Finante sa nu depaseasca deficitul bugetar de 4,4%, stabilit pentru anul in curs.
In prezenta presei, seful executivului a precizat ca are de facut "o atentionare speciala pentru Ministerul Finantelor, cu privire la deficitul bugetar pe 2011".
"Deficitul bugetar nu se negociaza, se respecta. Nu acceptam sub nicio forma depasirea plafonului de 4,4% agreat cu Parlamentul Romaniei prin legea bugetului de stat, dar si cu organismele internationale. Pentru ca este un semn de credibilitate si de seriozitate a statului roman", a declarat Emil Boc.
El a insistat asupra faptului ca "sub nicio forma deficitul bugetar nu se negociaza, oricat de mari si de importante ar fi nevoile unora sau altora". mai mult
Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 13:40
Romania a coborat cinci pozitii, pe locul 60, intr-un top de 129 de state realizat de organizatia americana Property Rights Alliance in functie de un indice privind respectarea dreptului de proprietate, desi a inregistrat usoare progrese, informeaza Mediafax. La nivel regional, Romania s-a mentinut pe pozitia a 8-a. Chiar daca Romania a coborat in clasament, organizatia noteaza ca scorul Romaniei a crescut usor fata de anul trecut, cu 0,1 puncte, la 5,5 puncte.
La calcularea indicelui au fost luate in considerare mediul legal si politic, dreptul de proprietate asupra activelor si dreptul de proprietate intelectuala.
La sectiunea mediului legal si politic, Romania a inregistrat un avans de 0,4 puncte, la 5,2 puncte, cu cresteri la toate categoriile, cu exceptia celei referitoare la controlul coruptiei, care a scazut cu 0,2 puncte.
Scorul obtinut la sectiunea dreptului de proprietate asupra activelor s-a imbunatatit cu 0,2 puncte, la 5,8 puncte.
Cea mai mare crestere a avut loc in cazul protejarii dreptului de proprietate asupra activelor, urmata de cea privind inregistrarea proprietatilor.
In privinta dreptului de proprietate intelectuala a avut loc o scadere de 0,4 puncte, la 5,4 puncte, in pofida faptului ca anul trecut a avut loc o imbunatatire semnificativa, de 0,6 puncte, se arata in raport.
Pe primele trei pozitii ale clasamentului se afla Suedia, Finlanda si Singapore.
Germania este pe locul 13, Marea Britanie pe 15, iar Franta pe 20. Dintre tarile din Europa... mai mult
Marti, 22 Martie 2011, ora 22:50
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca "a devenit aproape un sport pentru mediul de afaceri sa nu respecte legea", seful statului sustinand ca si patronatele au o responsabilitate fata de stat."A devenit aproape un sport pentru mediul de afaceri nerespectarea legii", a spus seful statului la Conferinta "Parteneriat pentru crestere economica in 2011", organizata de "Ziarul Financiar" si Consiliul Investitorilor Straini.
Basescu a precizat ca este vorba despre munca la negru si neplata taxelor.
"Cei care spun «statul sa-si rezolve problema asta» sunt cel putin incorecti", a adaugat presedintele.
El a spus ca, pentru eradicarea muncii la negru si a evaziunii fiscale, statul ar trebui sa aiba un numar enorm de angajati.
"Este si o responsabilitate a patronatelor", a subliniat seful statului. mai mult
Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 12:33
"Am constatat cu uimire ca multi manageri romani nu-si recunosc greselile. Unii au ridicat acest lucru la nivel de principii si spun ca, daca ne recunoastem greselile, nu mai suntem respectati. Un manager care nu e capabil sa-si recunoasca greselile deja si-a pierdut respectul", a declarat in cadrul emisiunii Business Adviser fostul CEO Microsoft Romania, Silviu Hotaran, actual managing partner GKTI Semper Human. Fostul CEO Microsoft Romania este de parere ca, in procesul de recrutare, conteaza atat atitudinea persoanei angajate, increderea in sine, cat si atitudinea organizatiei. Acesta sfatuieste managerii romani sa se asigure la interviu ca exista o compatibilitate intre valorile candidatului si cele ale organizatiei, pentru a-l ajuta pe acesta sa se simta confortabil la noul loc de munca. " Cultura organizatiei nu este intotdeauna ceea ce scrie pe site, este ceea ce traim noi in fiecare zi", este de parere Hotaran.
In opinia acestuia, managerii trebuie sa faca cunoscute inca de la inceput valorile companiei, sa fie transparenti, astfel incat angajatul sa perceapa atmosfera in mod corect si sa se adapteze la noua cultura. Managerul este responsabil pentru a face cunoscute si traite aceste valori ale organizatiei.
"Cultura unei organizatii are un impact decisiv asupra angajatului, dar si invers. Orice persoana care vine in organizatie influenteaza cultura organizatiei. Noi, managerii, trebuie sa maximizam impactul pozitiv al acestei influente", a adaugat Silviu... mai mult
Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 01:43