Desi avem propriile noastre traditii culinare, trebuie sa recunoastem ca ne plac pastele si pizza, dar si multe alte feluri de mancare cu specific italian.
Indiferent ca preparam retete italiene acasa sau mergem la restaurant, gustul innascut al bucatariei italiene nu este acelasi. Secretul italienilor consta in simplitatea si prospetimea ingredientelor, contrar dorintei noastre de pizza cat mai incarcata sau paste cu extra parmezan.
Restaurantele si pizzeriile locale ce reusesc sa ne ofere gustul autentic al mancarii italienesti sunt greu de gasit, insa nu imposibil. Mezzaluna di Laura este unul dintre restaurantele cu specific italienesc ce ofera clientilor sai preparate mediteraneene, realizate cu daruire de catre Chef Florin si Laura Nicoleta.
Cei doi au invatat tainele a ceea ce numim "pura cucina italiana", explorand diferentele regionale si retetele rurale in timpul calatoriilor prin Italia.
In cadrul restaurantului veti putea savura aperitive, supe, paste, salate, preparate cu pui, peste, fructe de mare sau porc, precum si deserturi rafinate.
Toate acestea respecta principiul de baza al bucatariei italiene - combinarea subtila a ingredientelor si aromelor, fara excese.
Desi fiecare preparat este plin de savoare, aromele prea puternice sau retetele sofisticate nu sunt pe placul italienilor, respectarea retetelor italiene originale fiind prioritara.
Retete italiene cu o istorie indelungata
Istoria joaca un rol important nu doar pe plan... mai mult
Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 16:25
Restaurantul "Moldova", din cartierul newyorkez Brooklyn, este primul local cu specific romanesc din New York si a fost deschis de Radu Panfil, un basarabean care a emigrat in Statele Unite in 2005, informeaza site-ul nytimes.com.
Meniul restaurantului "Moldova", deschis in iulie 2012, este un tribut adus gastronomiei din Balcani: supe consistente, peste proaspat si afumat, carne la gratar si sarmale. Din meniu nu lipseste mamaliga, sevita ca garnitura la carnati de casa sau cu mancare de mazare si cu ceapa, dupa cum noteaza site-ul publicatiei The New York Times.
Radu Panfil, proprietarul in varsta de 35 de ani al restaurantului, a emigrat din Chisinau in Statele Unite in 2005. La inceput, a fost chelner in mai multe restaurante din New York, apoi manager, infiintand restaurantul din dorinta de a crea un loc special de intalnire pentru compatriotii din New York, dar si pentru amatorii de mancare buna.
"Inca de la inceput, am hotarat ca restaurantul avea sa fie un loc de intalnire pentru oamenii din tara noastra, unde sa se simta ca acasa, unde sa nu uite obiceiurile si traditiile din tara noastra - si nici mirosul de mamaliga aburinda", a declarat Radu Panfil pentru The New York Times.
Si cum ideea unui restaurant cu specific romanesc s-a bucurat de succes, Radu Panfil a deschis un alt restaurant asemanator in Philadelphia, in luna august a anului trecut, iar planurile de extindere continua, precizeaza publicatia. mai mult
Luni, 28 Octombrie 2013, ora 09:42
Apa sarata te ajuta la digestie, spun specialistii, dar nu cand o bei, ci cand plutesti pe ea. Conceptul are mare succes in afara si a intrat si in Romania sub forma unui intreg complex, format dintr-un restaurant cu meniu vegetarian, ceainarie si SPA, urmate de o baie in apa sarata.
Sarea ajuta la curatarea fizica si energetica a celui ce este in apa, iar printre efectele benefice ale tehnicii de plutire in samadhi tanc (bazinul cu apa sarata) se numara stimularea secretiei de endorfine (substante neurochimice care fac sa dispara durerea si care fac sa apara o stare intensa si profunda de euforie); diminuarea rapida a stresului si a anxietatatii. De asemenea activitatea celor doua emisfere cerebrale este echilibrata, fiind dinamizand intuitia, creativitatea si gandirea.
Daca vrei sa profiti de toate aceste avantaje, Business24 iti recomanda Casa Satya, singurul complex din Romania unde exista astfel de bazine, alaturi de un restaurant cu specific vegetarian, o ceainarie si un centru SPA.
Decorul cu influente orientale, meniul format aproape in exclusivitate din preparate vegetariene si atmosfera intima te vor ajuta cu siguranta sa ai parte de o experienta greu de egalat de un alt restaurant.
Mai ales ca, dupa ce ai savurat masa, te poti relaxa intr-un dintre bazine, si sa verifici personal acuratetea afirmatiilor enumerate mai sus.
In ceea ce priveste meniul restaurantului, exista mai multe bucate delicioase, consistente si pline de vitamine si... mai mult
Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 00:00