Când li se face foame, mulți români aleg să deschidă aplicațiile de livrare la domiciliu și să își comande ceva de mâncare. Ce preparate aleg? În general pe cele tip fast-food și mai
McDonald's, cel mai mare lanț de restaurante de burgeri din lume, a anunțat miercuri că plănuiește să deschidă aproape 10.000 de restaurante noi la nivel global în următorii patru ani și se
În timpul pandemiei, multe dintre activitățile românilor au fost restricționate, printre care și posibilitatea de a merge în oraș și de a servi felurile preferate de mâncare în compania
Se preconizează cheltuieli mai mari în această iarnă, în comparație cu anii trecuți. Fără o ajustare din timp a bugetului casei, cheltuielile gospodărești și plata datoriilor va fi o mare
Comertul online a devenit foarte popular in tarile Uniunii Europene. Anii marcati de pandemie au accelerat sectorul e-commerce, iar romanii si europenii au inceput sa aprecieze din ce in ce mai mult
Mallurile mari, cu sute si chiar mii de magazine dispuse pe etaje intre care accesul se face pe scari si trotuare rulante, respectiv cu liftul sunt centre comerciale foarte practice, unde gasesti tot
Industria HORECA este una foarte dinamica in Romania si in continua dezvoltare. Micile companii, dar si marile lanturi de restaurante se lupta pentru a oferi servicii de calitate unei clientele tot
Cele mai frumoase clipe alaturi de familie si prieteni sunt cele de bucurie, veselie si sarbatoare. O modalitate excelenta sa va destindeti alaturi de cei dragi este sa vizitati parcurile de
Multe afaceri au fost prinse nepregatite in momentul in care, aparent din senin, au fost anuntate de catre autoritati incredibilele masuri de tip lockdown din starea de urgenta, in aceasta primavara.
Inspectorii Comandamentului Sezon Estival 2020 au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 158.000 de lei, in urma actiunii de control desfasurate in aceasta saptamana pe litoral, pentru
Romanii intentioneaza sa iasa in oras pentru a manca, dupa ridicarea restrictiilor, in special la restaurant, dar vor cheltui cu 10% mai putin, in comparatie cu anul 2019, reiese din rezultatele unui
Revolut, platforma financiara globala cu peste 1 milion de utilizatori in Romania, face publice date care arata modul in care comportamentul de consum al romanilor s-a schimbat in timpul pandemiei de
Piata restaurantelor si cafenelelor (F&B) din Romania inregistreaza o crestere anuala de 10% si ar putea ajunge la 5 miliarde de euro, pana 2022-2023, releva raportul Cushman & Wakefield Echinox,
Un antreprenor din Sibiu a reusit sa aplice in Romania o reteta de succes din Germania, insa numai dupa ce si-a antrenat angajatii sa fie "nemti". Afacerea ii merge acum "ceas" in toata tara, asa ca
O afacere de tip carmangerie poate fi o idee excelenta mai ales daca luam in considerare faptul ca majoritatea oamenilor consuma carne regulat si prefera sa o achizitioneze proaspata, din magazine
Autoritatile au dat amenzi de 513.200 de ei pe Litoral saptamana trecuta si au decis retragerea de la vanzare a 211,5 kilograme de produse alimentare, in urma controalelor efectuate in cele 7 zone de
Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au aplicat, in perioada 1-7 iulie, amenzi de 196.000 de lei, in urma
Inspectorii sanitari veterinari au amendat saptamana trecuta cu 95.000 de lei un numar de 14 unitati alimentare amplasate in statiunile de pe litoral, pentru nerespectarea normelor legale de igiena
Paharele de unica folosinta din carton au aparut pentru prima data in 1910, cand oamenii de afaceri L. Luelen si H. Moore au produs pentru prima data acest tip de recipiente.
ANPC: Fenomenul substituirii produselor obtinute din lapte este inca frecvent practicat in unitatile de alimentatie publica; 40% dintre unitati folosesc grasimi hidrogenate, dezinformand consumatorii
Traim intr-o perioada in care tot mai multa lume doreste sa isi deschida propria afacere. Insa, multe domenii sunt deja suprasaturate, iar investitia in acel domeniu nu ar fi una chiar inteleapta.
In ultimii ani, comenzile online de mancare au luat amploare in Romania, incepand cu localurile fast food si continuand cu restaurantele clasice, care au inceput si ele sa ofere mancare la domiciliu
Imaginea adolescentului posac care lucreaza intr-un restaurant de tip fast-food dupa ore era odata un cliseu in cultura pop americana insa astazi seniorii au inceput sa le ia locul la lanturi precum
Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi in valoare de 19.200 de lei in urma unor controale efectuate in statiunile de pe litoral, in perioada 20 - 26 august, a anuntat, luni, intr-un
Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au verificat, in perioada 9 - 15 iulie, 204 unitati de alimentatie publica
Prima fabrica de paine (lipie) araba din Transilvania functioneaza langa Cluj-Napoca, produsele respectand o reteta traditionala siriana. Aici au fost angajati si trei refugiati din Siria, dintre
Directorul general al grupului american de restaurante fast food McDonald's, Stephen Easterbrook, a fost recompensat anul trecut cu un pachet salarial de 21,76 milioane de dolari, de 3.101 de ori mai
Succesul unei afaceri este determinat nu numai de activitatea pe care o desfasori, ci si de calitatea serviciului oferit. Clientii acorda o atentie deosebita designului restaurantului, barului sau
Mancatul in oras este placere pentru unii si necesitate pentru altii. Oricare ar fi motivul, s-a remarcat in ultimii ani o crestere a calitatii serviciilor din domeniul ospitalitatii, in special din