Valoarea pietei serviciilor medicale in 2012 a fost de circa 500 milioane de euro, iar in 2013 s-ar putea inregistra cresteri in medie de 5-10%, a anuntat luni presedintele MedLife, Mihai Marcu.
"Piata serviciilor medicale s-a confruntat in prima jumatate a acestui an cu o impredictibilitate data de contextul legislativ. Anul a inceput prin declaratiile ministrului Sanatatii referitoare la limitarea fondurilor pentru spitalele private, fiind urmate de multe ordonante care si-au pus amprenta asupra acestei piete. In primul trimestru estimez ca piata a inregistrat o crestere de 10-15", a precizat Mihai Marcu.
Abonamentele au o pondere de 41% din totalul pietei, cu o valoare de aproximativ de 250 de milioane de euro, in timp ce asigurarile private de sanatate sunt un domeniu in dezvoltare, care nu are o pondere atat de mare.
"Ca principal obstacol in dezvoltarea acestui segment de piata, as spune ca instabilitatea legislativa a fost resimtita de majoritatea operatorilor din domeniu inca de la inceputul acestui an. Credem ca situatia economica se resimte in comportamentul de consum al pacientilor, care desi vin intr-un numar mare in clinici si spitalele private, cheltuie mai putin', a mai precizat seful MedLife.
Investitii de 3,5 milioane de euro pentru deschiderea de noi hyperclinici Medlife in 2013
MedLife detine o cota de piata de 15% fiind liderul pietei de servicii medicale private din Romania.
"Ne este greu sa ne pronuntam asupra situatiei intregii... mai mult
Luni, 17 Iunie 2013, ora 09:57
Compania Medlife acuza reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai CNAS de aprobarea unor ordonante prin care au fost schimbate consecutiv regulile de aplicare a contractului cadru privind contractarea fondurilor publice de catre spitalele private.
"Daca prin contractul cadru publicat initial reiesea clar ca toate spitalele private vor avea un algoritm unanim de contractare a acestor fonduri - masura sustinuta public de catre MedLife - s-a ajuns in situatia in care prin aprobarea unor comisii paritare, sa se acorde derogari de la regulile general valabile si care sa duca, ca atare, la alterarea mediului concurential" a spus Mihail Marcu, presedintele MedLife
Acesta a declarat ca si-ar dori sa existe o predictibilitate mai mare privind contractare acestor fonduri, dar si anuntarea din timp a contractului cadru si a normelor de aplicare.
"Propunem, ca masura strategica, in vederea atragerii de investitori de calibru in acest sector, eliminarea tuturor comisiilor si a structurilor care pot acorda orice fel de derogari", a spus presedintele Medlife.
"Pentru ca investitorii si finantatorii sa investeasca in sectorul sanitar este nevoie de o vizibilitate mare si de ansamblu a modului in care functioneaza sistemul, dar si de masuri care sa duca la competitivitate pe termen mediu si lung. Daca regulile de contractare a fondurilor CAS vor deveni clare si previzibile, investitorii in sanatate nu vor intarzia sa apara", a afirmat oficialul companiei.
Medlife a... mai mult
Miercuri, 29 Mai 2013, ora 14:09