Presedintele Consiliului de Administratie al companiei JSC NC KazMunayGas, Alik Aidarbayev, aflat in vizita de lucru la Bucuresti, l-a prezentat pe noul CEO al KMG International (fostul Rompetrol Group), Beimbet Shayakhmetov, care i-a succedat in functie lui Zhanat Tussupbekov.
Potrivit unui comunicat al companiei, remis, marti, AGERPRES, Alik Aidarbayev a spus ca schimbarile in managementul KMGI sunt realizate ca parte a procedurii de rotatie a managementului.
Aceasta in conditiile in care lui Zhanat Tussupbekov i-a fost propus sa lucreze in biroul central al KazMunayGas.
"Dupa 10 ani de integrare in structura KazMunayGas, KMGI a realizat transformari de inalta calitate. Principalul obiectiv strategic al achizitionarii unui activ strain a fost extinderea prezentei noastre internationale si crearea unui coridor de transport direct pentru a intra pe pietele europene. Astazi, KMG International este o companie in continua crestere, a carei dezvoltare sustinuta are ca scop diversificarea afacerii si cresterea cotei de piata pe canalele de distributie cu marja ridicata pentru materiile prime si produsele petroliere din Kazahstan. In primul rand, acest lucru a fost posibil datorita CEO-ului companiei, Zhanat Tussupbekov, in perioada mandatului caruia, pentru prima data in multi ani, KMG International a reusit sa obtina profit pentru actionar si sa realizeze toate planurile si sarcinile care i-au fost atribuite", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al... mai mult
Marti, 03 Decembrie 2019, ora 15:23
Smartree Romania, lider pe piata de externalizare a serviciilor de salarizare si administrare de personal, cu afaceri anuale de 17 milioane de euro, o numeste pe Alexandra Peligrad in functia de Chief Executive Officer, incepand cu 3 aprilie 2019. Adrian Stanciu, CEO al Smartree Romania, se va retrage de la conducerea companiei in care a activat in ultimii 10 ani.
Alexandra Peligrad a detinut timp de aproape 10 ani functia de Chief Financial Officer in Smartree Romania, fiind alaturi de echipa inca din 2009, iar implicarea sa in toate proiectele majore ale companiei au transformat-o in alegerea fireasca pentru preluarea functiei de CEO. In acest context, procesul de tranzitie catre noul management va fi unul lin, fara impact major in proiectele si procesele operationale Smartree.
"Ma bucur sa preiau aceasta functie si sa pot continua procesul de dezvoltare accelerata a companiei, astfel incat sa ramanem un partener de incredere pentru clientii nostri si principala optiune a companiilor multinationale si romanesti in procesul lor de automatizare si eficientizare a fluxurilor de resurse umane", a declarat Alexandra Peligrad, noul CEO Smartree.
Anterior colaborarii cu Smartree, Alexandra Peligrad a ocupat diverse pozitii cheie in departamentele Financiar si Business Development din cadrul grupului Rompetrol si detine un Master in Business Administration la Central European University Business School si o certificare ACCA.
Cu o cifra de afaceri de 17 milioane de... mai mult
Miercuri, 03 Aprilie 2019, ora 16:37
Pe piata petrolului din Ucraina va aparea in curand un nou jucator important, dupa ce Rompetrol si Naftogaz Ukraini au aprobat studiul de fezabilitate pentru crearea unei societati mixte.
Dupa cum a declarat directorul general al Rompetrol Ucraina, Andrei Kuzmenko, compania romaneasca intentioneaza sa investeasca pana la 1 miliard de dolari in urmatorii cinci ani. "In prezent, suntem pe cale sa finalizam inregistrarea acestui joint-venture si anul urmator vom livra Ucrainei circa 350.000-400.000 de tone de produse petroliere", a declarat Kuzmenko.
De fapt, Rompetrol Group si Naftogaz au semnat inca din luna iulie un memorandum cu privire la infiintarea unei societati comune. Pozitiile-cheie in conducerea acestui joint-venture vor reveni partii ucrainene. In prezent, Rompetrol detine trei rafinarii in Romania, precum si o retea de peste 1000 de benzinarii in Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, Franta si Spania, aminteste publicatia mentionata.
Compania apartine corporatiei de stat KazMunaiGas din Kazahstan. Principalul furnizor de produse petroliere pentru joint-ul venture romano-ucrainean va fi rafinaria Petromidia. In cinci ani, livrarile acesteia in Ucraina vor atinge 1,5 milioane tone, estimeaza CEO Rompetrol Ucraina, cu sediul la Odesa.
Rompetrol intentioneaza de asemenea sa inceapa sa furnizeze Ucrainei combustibil pentru avioane Jet-1, a subliniat Andrei Kuzmenko, indicand ca, in regiunile din centrul si estul Ucrainei, compania va livra... mai mult
Luni, 01 Octombrie 2012, ora 12:22
Directorul general executiv al grupului Rompetrol (TRG), Saduokhas Meraliyev, se va retrage pe 1 iunie 2012 din functia pe care o detine in momentul de fata, pastrandu-si in continuare pozitia in consiliul de administratie, se arata intr-un comunicat al companiei.
"Aceasta este o urmare a strategiei de rotatie planificata impreuna cu unicul actionar al grupului, KazMunayGas (KMG), si urmareste principalele directii de dezvoltare ale ambelor companii. In concordanta cu aceasta strategie, TRG isi va anunta noul director executiv la momentul oportun", spun oficialii Rompetrol.
"Din pozitia de director executiv, domnul Meraliyev a folosit cei 30 de ani de experienta in sectorul petrolului si gazelor pentru a monitoriza indeaproape procesul de modernizare a rafinariei Petromidia, cel mai valoros activ al grupului Rompetrol. De asemenea, efortul sau s-a concentrat pe procesul de integrare dintre Rompetrol si KazMunayGas (KMG), urmarind sa creeze sinergii intre cele doua grupuri, prin alocarea resurselor necesare si transferului de know-how", se mai arata in comunicat.
Vineri, surse din domeniu au declarat ca Meraliyev va parasi functia de CEO al Rompetrol.
Meraliyev a fost numit in aceasta functie in vara anului 2009, in locul lui Dinu Patriciu, fostul proprietar al companiei.
Omul de afaceri roman a vandut 75% din grupul Rompetrol kazahilor de la KazMunaiGaz in 2007, dar a ramas director general executiv pana in vara 2009, cand a vandut restul de 25%.... mai mult
Luni, 26 Martie 2012, ora 15:02
Grupul Rompetrol, controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan, se pregateste sa intre pe piata benzinariilor din Turcia, dupa ce si-a vandut operatiunile de explorare din Ecuador, transmite CEO-ul grupului, Saduokhas Meraliyev, citat de NewsIn."In Turcia, cateva companii petroliere si-au retras activitatile, intrucat nu produceau toate carburant Euro 5. Astfel ca este un moment oportun sa ne orientam spre aceasta piata.
De asemenea, ne intereseaza totodata sa ne consolidam pozitia din Ucraina. Aceste doua tari vor fi cheie pentru strategia Rompetrol in perioada urmatoare", a declarat CEO-ul Rompetrol, Saduokhas Meraliyev.Reprezentantul Grupului Rompetrol a precizat ca inca nu s-a decis la ce numar de benzinarii intentioneaza sa ajunga pe piata din Turcia, si nici daca vor fi construite de la zero sau in parteneriat.
"Pretul de constructie al unei benzinarii in Turcia este de 1-1,4 milioane dolari, fara a include si pretul terenului, care este destul de mare", adauga Saduokhas Meraliyev.In plus, seful Grupului Rompetrol a mai spus ca societatea petroliera sarba Naftna Industrija Srbije (NIS), controlata de gigantul rusesc Gazprom, a facut o oferta Grupului Rompetrol pentru preluarea tuturor benzinariilor sale din Romania, insa Rompetrol nu este dispus sa le vanda. mai mult
Marti, 19 Iulie 2011, ora 11:45
Grupul Rompetrol investeste sute de milioane de dolari pentru cresterea eficientei, marirea capacitatii de rafinare si extinderea retelei in mai multe tari, intre care Romania, Bulgaria, Ucraina si Republica Moldova, precum si in intrarea sa pe piata din Serbia, potrivit money.ro, citat de NewsIn.Grupul Rompetrol vrea sa renunte la activitatile sale de retail cel mai putin profitabile si sa se axeze pe cele generatoare de rezultate solide.
In acest sens, anul viitor se va realiza exit-ul de pe piata albaneza, concomitent cu cresterea numarului de statii din Romania, Bugaria, Ucraina si Georgia, a declarat CEO Rompetrol, Saduokhas Meraliyev.
In plus, compania asteapta decizia actionarului sau majoritar, KazMunaiGaz, pentru a-si face intrarea pe piata din Serbia.
"Proiectul de restructurare vizeaza activitatile noastre din cinci tari si avem drept tinta anul 2012 pentru a-l duce la indeplinire", a precizat Meralyev.
In prezent, Rompetrol detine 48 de companii.
Planul de restructurare vizeaza inchiderea sau comasarea cu entitati mai mari a 14 dintre ele.
Extinderea din sectorul downstream are in prim plan reteaua din Romania.
Rompetrol vrea sa ajunga, in patru ani, la o retea proprie de 170 de statii, in comparatie cu 131 in prezent, si la 800 de puncte de vanzare in colaborare cu distribuitorii si partenerii sai.
"Extinderea, mai ales in Bucuresti, este principala preocupare a noastra.
Acum suntem in procesul de aprobare a licentelor de constructie a unor noi unitati de... mai mult
Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 16:18
Grupul Rompetrol, controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan, va continua discutiile cu statul roman privind modul de plata a datoriei de 575 mil. euro si, cel mai probabil, doar o parte din aceasta va fi achitata pana la 30 septembrie 2010, a declarat joi CEO-ul Saduokhas Meralyiev, citat de NewsIn."Exista trei optiuni: sa platim tot, sa platim doar o parte sau sa nu mai platim nimic. Cel mai probabil, vom alege a doua optiune.
Vom plati o parte din aceasta suma, vom avea statul partener si vom continua munca", a declarat joi directorul general executiv al Grupului Rompetrol, Saduokhas Meralyiev, prezent la inaugurarea unei investitii la Ploiesti.
Declaratia a fost facuta dupa ce, miercuri seara, presedintele Traian Basescu l-a atacat pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru vanzarea Rompetrol catre KazMunai, spunand ca firma kazaha va fi executata pentru neplata datoriei de 600 de milioane de dolari.
"Sunt cei care duc steagul, adica magnatii, cei care datoreaza destul de mult Romaniei. (...)
Cei mai impotriva taxelor, il vedem pe domnul Niculae, il vedem pe domnul Patriciu, care n-a dat banii inapoi, cei 600 de milioane, i-a transferat la KazMunai.(...)
Va fi executat (KazMunai - n.r.). A incercat KazMunai sa-si faca o marire de capital.
Domnul Patriciu n-a intrebat pe nimeni cand a facut vanzarea, nici macar pe prietenul Tariceanu.
In schimb, ne da lectii tot timpul, cu ce mai avem de facute", a spus Basescu.
Rompetrol Rafinare si-a majorat recent capitalul... mai mult
Joi, 05 August 2010, ora 17:02
Sorin Octavian Nichita se bucura de tot sprijinul Grupului Rompetrol pentru clarificarea cat mai rapida a situatiei sale,au declarat sambata reprezentantii companiei dupa ce directorul Rompetrol Bulgaria a fost retinut si pus sub acuzare de politia bulgara pe motiv ca ar fi tulburat ordinea publica, informeaza Newsin.Directorul Rompetrol Bulgaria, Octavian Nichita, a fost arestat preventiv pentru 72 de ore si pus sub acuzare, sambata, dupa o altercatie pe care ar fi avut-o, la intrarea intr-un restaurant din apropiere de Veliko Tarnovo, cu politia si garzile de securitate ale presedintei Parlamentului bulgar, sustine presa bulgara.
Rompetrol Bulgaria a oferit mai multe detalii despre incident intr-un comunicat de presa transmis NewsIn.
"In legatura cu incidentul din parcarea hotelului Vinpalace in Arbanasi noaptea trecuta, compania Rompetrol Bulgaria ar dori sa prezinte informatii suplimentare cu privire la caz si sa ofere pozitia sa. Sorin-Octavian Nichita, CEO al Rompetrol Bulgaria, si cei doi prieteni, in calitatea de turisti, si-au exprimat dorinta de a vizita un restaurant din cadrul complexului Vinpalace.
Politia si reprezentantii NSO nu le-au permis accesul, comportandu-se intr-un mod foarte nepoliticos si refuzand sa se prezinte. Cei trei romani au fost surprinsi de modul agresiv in care au fost tratati, iar din cauza barierei lingvistice nu au putut intelege ceea ce politistii au incercat sa le explice in limba bulgara", se arata in comunicatul Rompetrol... mai mult
Sambata, 31 Iulie 2010, ora 23:37
Directorul general al Grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev, a declarat joi ca visul sau este o conducta de titei intre Navodari si Trieste (Italia), in vederea transportului de titei de la rafinaria grupului catre vestul Europei, potrivit NewsIn. "Daca PEOP va fi implementat, suntem interesati sa participam la acest proiect. Am vrea sa fim la capatul conductei. Este visul meu personal sa avem o conducta intre Navodari (unde este rafinaria Petromidia, n.r.) si Trieste", a declarat joi directorul general al Grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev.Autoritatile din Kazahstan si din Azerbaijan s-au aratat in numarate randuri intereate de a participa la PEOP.Reprezentanti ai Romaniei, Serbiei si Croatiei au semnat la 22 aprilie 2008 acordul pentru infiintarea companiei de proiect a oleoductului Pan European Oil Pipeline (PEOP) Constanta-Trieste.
Cea de-a patra tara, Italia, urma sa ia o decizie in privinta implicarii in proiect dupa instalarea noului Guvern de la Roma.
Compania Janaf din Croatia, actionar al proiectului, a dat recent de inteles ca "intra in hibernare" in ceea ce priveste PEOP, potrivit reprezentantilor Conpet. mai mult
Joi, 03 Iunie 2010, ora 14:27