Saloanele de infrumusetare au devenit in ultimul timp o afacere destul de profitabila, care functioneaza indiferent de sezon. Odata cu cresterea calitatii serviciilor se mareste si portofoliul de clienti iar afacerea poate sa prospere de la an la an.
Femeile, in general, sunt cele care calca pragul unui astfel de salon pentru diferite tratamente.
Daca esti in cautare de idei de afaceri profitabile si esti pasionata de domeniul frumusetii, o idee buna ar putea fi sa iti deschizi un astfel de salon, poti face asta chiar daca nu dispui de suficienti bani.
La fel ca si in anii trecuti se pot infiinta saloane de infrumusetare cu ajutorul fondurilor europene sau nationale care pot reprezenta chiar si pana la 100% din valoarea totala a investitiei.
In principiu, cheltuielile pentru o astfel de afacere, pentru inceput, ar fi acelea legate de spatiu (inchieriere sau achiozitionare), achizitionarea mobilierului si a ustensilelor dedicate afacerii, dar si angajarea de personal care trebuie sa fie calificat. Desigur, pe parcus pot aparea si alte costuri.
Ce fonduri europene si nationale poti accesa
Cel mai important program care sustine financiar acest tip de afacere este Start-Up Nation iar prin intermediul acestuia antreprenorii pot sa acceseze o suma de pana la 200.000 lei fara sa aiba o contributie personala din punct de vedere financiar. In cazul in care investitia se realizeaza in mediul rural se poate accesa Programul National de Dezvoltare Rurala in cadrul... mai mult
Miercuri, 14 August 2019, ora 10:33
Fermierii romani mai au la dispozitie fonduri europene de peste 3,3 miliarde de euro pana la finalul acestui an. Specialistii contactati de Business24 au facut un top al celor mai importante aspecte de care ar trebui sa tina cont un fermier care vrea sa acceseze bani europeni.
Agricultura este sectorul care atrage an de an cele mai multe fonduri europene. Pana in prezent, agricultorii romani au cheltuit 57% din banii pusi la bataie de Comisia Europeana pentru perioada 2007-2013.
Banii europeni pot fi utilizati printre altele si pentru proiecte care tin de instalarea tinerilor fermieri sau infiintarea si functionarea grupurilor de fermieri.
Leonard Orban, fostul ministrul al Afacerilor Europene si Cosmin Dragoi, consultant pe fonduri europene la compania M27 au facut pentru cititorii Business24 un top al celor mai importante aspecte de care ar trebui sa tina cont un fermier care vrea sa acceseze bani europeni:
1. Identificarea oportunitatii
Cosmin Dragoi avertizeaza ca o astfel de finantare implica niste costuri si timpi de asteptare. Echipamentele achizitionate in proiect trebuie sa fie noi, evaluarea dosarului de finantare si contractarea dureaza, si toate acestea se reflecta in costuri ridicate pentru implementarea proiectului.
"Cel ce doreste sa acceseze fonduri europene trebuie sa-si faca acest calcul: merita sa astept perioada de evaluare, timp in care nu produc, si sa platesc echipamente noi, pentru a obtine o anumita suma nerambursabila? Daca... mai mult
Luni, 08 Aprilie 2013, ora 07:10
Programele de guvernare ale principalelor formatiuni politice USL si ARD includ capitole dedicate imbunatatirii sistemului de absorbtie a fondurilor europene. Cat de fezabile sunt propunerile celor doua formatiuni?
ARD propune adaptarea legislatiei romanesti la modelul polonez in ceea ce priveste accesarea si realizarea proiectelor pe fonduri europene. Pe de alta parte, formatiunea USL isi propune, la capitolul fonduri europene, sa creasca substantial gradul de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune pana la 31 decembrie 2012
Specialistul pe fonduri europene Cosmin Dragoi este de parere ca in tara noastra nu se va putea adapta in totalitate modelul polonez. Romania poate insa "copia" cateva dintre masurile implementate de polonezi.
"Este o propunere buna tinand cont ca modelul polonez este unul functional. Totusi, modelul polonez funtioneaza bine in economia poloneza, iar noi nu avem aceleasi conditii. Putem incerca o adaptare, insa aceasta ar insemna timp pierdut, si, prin urmare, mai putini bani absorbiti.
Aceasta propunere ar fi fost fezabila daca ar fi fost pusa in practica cu cel putin doi ani inainte de trecerea la noul exercitiu financiar sau inainte de 2007. Din pacate acum este putin tardiv sa preluam din modelul polonez doar masurile care se pot implementa la noi", a precizat Cosmin Dragoi pentru Business24.
Trasferul de bani intre axe, posibil doar cu acordul Comisiei Europene
In plus, ARD vrea sa negocieze cu Comisia Europeana... mai mult
Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 09:48
Omul de afaceri Ion Tiriac a discutat, joi, la Guvern, cu premierul Mihai-Razvan Ungureanu.
Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Dan Suciu, Ungureanu l-a invitat pe Tiriac la Palatul Victoria pentru discutii privind mediul de afaceri, in seria de intalniri pe care premierul le are cu antreprenorii, in conditiile in care marti a fost infiintat Consiliul consultativ pentru mediul de afaceri.
Premierul Mihai-Razvan Ungureanu si-a exprimat, marti, speranta ca va obtine de la Consiliul consultativ pentru mediul de afaceri solutii pentru combaterea evaziunii fiscale si pentru absorbtia fondurilor europene.
"Consiliul va furniza sugestii pentru asigurarea cadrului corespunzator din partea politicilor guvernamentale atat in ceea ce priveste conlucrarea intre companiile cu capital autohton si cele cu capital strain din Romania, in scopul crearii unui mediu de coabitare si cooperare in folosul economiei romanesti, dar si pentru a asigura cadrul corespunzator pentru a duce la bun sfarsit obiectivele economice ale acestui Guvern", a spus Ungureanu, dupa prima reuniune a Consiliului Consultativ la Guvern.
Ungureanu a declarat ca spera sa obtina solutii de la Consiliu pentru combaterea evaziunii fiscale si pentru atragerea de fonduri europene. mai mult
Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 09:46