Primaria Capitalei a oferit, marti dimineata, explicatii dupa ce spitalul de copii Marie Curie si Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robanescu au ramas fara apa calda si caldura, precizand ca reprezentantii institutiilor ar fi trebuit sa asigure o sursa suplimentara in caz de avarie.
Primaria Capitalei a amintit, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca, in zona Progresul din Sectorul 4, RADET efectueaza o lucrare importanta de refacere a Magistralei CET Progresul, care alimenteaza jumatate din Sectorul 4 si care are o vechime de 34 de ani.
Reprezentantii institutiei au precizat ca, dupa oprirea furnizarii agentului termic de saptamana trecuta, au fost efectuate verificari suplimentare ale magistralei si s-a constatat ca sunt si alte tronsoane afectate.
Astfel, precizeaza Primaria, pentru a asigura continuitatea serviciului de alimentare cu energie termica, s-a luat decizia de catre RADET de a intrerupe furnizarea de energie termica, incepand de luni, 18 noiembrie 2019, timp de 48 de ore, pentru a inlocui conducta afectata, operatiune absolut necesara pentru ca, in aceasta iarna, sa nu mai existe avarii in zona.
In comunicat, Primaria Capitalei precizeaza ca reprezentantii spitalelor ar fi trebuit sa asigure o sursa suplimentara de apa calda si caldura.
"In ceea ce priveste situatia unitatilor medicale din zona mentionata, subliniem faptul ca orice unitate spitaliceasca are obligatia de a asigura cate o sursa suplimentara pentru fiecare agent... mai mult
Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 12:22
Spitalul Marie Curie si Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robanescu raman din nou fara apa calda, din cauza unor lucrari de modernizare a conductelor de termoficare.
Cele doua unitati sanitare au mai ramas fara apa calda, vreme de 3 zile consecutiv si saptamana trecuta. Nici bine nu si-au revenit din soc bolnavii si cadrele medicale, ca RADET a si anuntat ca va opri din nou, incepand de luni, tot pentru 3 zile, furnizarea de caldura si apa calda in zona.
"In zona Progresul din Sectorul 4, RADET efectueaza o lucrare importanta de refacere a Magistralei CET Progresul, magistrala ce alimenteaza jumatate din Sectorul 4 si care are o vechime de 34 de ani", informeaza RADET.
"Dupa oprirea furnizarii agentului termic de saptamana trecuta, au fost efectuate verificari suplimentare ale magistralei si s-a constatat ca sunt si alte tronsoane afectate. Reprezentantii RADET au informat, inca din data de 15 noiembrie, conducerea Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii MS Curie Bucuresti, de lucrarile ce vor fi efectuate, astfel incat acesta sa poata lua masurile necesare, conform obligatiilor legale ce ii revin.
Pentru a asigura continuitatea serviciului de alimentare cu energie termica, s-a luat decizia de catre RADET de a intrerupe furnizarea de energie termica, incepand de luni, 18 noiembrie 2019, timp de 48 de ore, pentru a inlocui conducta afectata, operatiune absolut necesara pentru ca, in aceasta iarna, sa nu mai existe avarii in zona.
In ceea ce... mai mult
Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 22:32
Daruieste Viata a prezentat astazi, in cadrul unei conferinte extraordinare de presa, oamenii din spatele asociatiei - copii, parinti, medici, donatori, sponsori si specialisti - si noua lor agenda: refacerea de la zero a intregului spital Marie Curie din Bucuresti, la standarde occidentale, concomitent cu finalizarea Primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania.
Oamenii din umbra sunt oamenii fara de care Primul Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania nu ar fi posibil - este vorba despre 260.000 de donatori persoane fizice si peste 1.700 de companii care au pus o caramida la constructie, despre copiii si parintii lor care beneficiaza de proiectele Daruieste Viata, despre medicii si echipele medicale din spitalele in care asociatia implementeaza proiecte, precum si despre toti expertii care au contribuit la aceasta initiativa.
"Acestia sunt oamenii invizibili pentru politicieni in majoritatea timpului. Politicienii nu le vad nici suferinta, nici nevoile si nici meritele. Nu le vad drepturile. Acesti oameni care au fost invizibili pana acum, care au devenit vizibili dupa ce s-au unit si au decis sa-si construiasca singuri un Spital. Si atunci politicienii s-au enervat si i-au atacat. Ironia este ca in spatele nostru nu e nimeni altcineva decat acesti oameni", a afirmat Carmen Uscatu, presedintele Asociatiei.
"Noi vrem sa le spunem acestor oameni ca noi ii vedem si dovada cea mai buna este felul in care construim acest... mai mult
Joi, 31 Octombrie 2019, ora 16:03
Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu, fondatoarele asociatiei Daruieste Viata, au anuntat joi, ca au inceput deja constructia unui al doilea spital, mai exact o cladire noua unde Spitalul Marie Curie sa fie mutat cu totul, pentru ca toti copiii sa beneficieze de tratament la standarde inalte.
Cele doua au facut anuntul intr-o conferinta de presa pe care au sustinut-o ca raspuns la atacurile Gabrielei Firea si Sorinei Pintea. Amintim ca Daruieste Viata construieste din donatii primul Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania. Turnarea fundatiei a inceput in luna iunie 2018, in curtea Spitalului Marie Curie din Bucuresti, iar la inceputul anului 2019 constructia era deja la nivelul etajului 2, acum fiind gata toate cele 6 etaje.
"Am fost invizibili dar impreuna am devenit invincibili si de aceea suntem acum tinta unui atac al politicienilor. Sunt in umbra noastra copiii bolnavi de cancer, parintii lor care ne-au dat mesaje de sustinere zilele acestea. Si nu doar ca suntem invincibili si politicienilor li s-a facut frica de noi, dar noi avem si o agenda secreta. La atacul acesta raspunsul nostru e aceasta agenda secreta.
Muncim de cateva luni de zile alaturi de medicii si managerii Spitalului la un masterplan. Vrem sa facem din Marie Curie un spital la standarde europene. Nu poti face medicina de secolul 21 pe o infrastructura din secolul trecut. Acest masterplan consta in refacerea de al zero a spitalului Marie Curie.
Ne-a venit ideea discutand cu... mai mult
Joi, 31 Octombrie 2019, ora 13:39
Abia azi, cu Guvernul Dancila demis, Ministerul Sanatatii informeaza ca au fost avizati indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii "Spitalul Regional de Urgenta Craiova".
"La fel ca la Cluj si Iasi, Spitalul Regional de Urgenta Craiova va furniza servicii integrate de inalta calitate, sigure, multidisciplinare, pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei din regiune. Va fi dotat cu echipamente si aparatura de cea mai inalta performanta pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic si terapeutice.
In 18 octombrie se va emite acordul de mediu pentru aceasta unitate. De asemenea, de maine incepem incarcarea datelor pentru trimiterea cererii de finantare a Regionalului din Iasi la Bruxelles.
Mai mult, tot pentru spitalul din Iasi, in data de 7 octombrie am lansat in SICAP, cu control ex-ante, procedura de achizitie publica pentru Servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic. Pregatim la fel si pentru Cluj", a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, citata intr-un comunicat.
Spitalul Regional de Urgenta Craiova va avea o suprafata desfasurata de 165.256 metri patrati si un numar total de 807 paturi, pentru ingrijirea continua a pacientilor cu boli acute, 60 de locuri in Unitatea de Primiri Urgente, 30 de paturi de chirurgie de zi, 15 paturi - ingrijiri medicale de zi, 20 de paturi de ingrijiri oncologice de zi.
Unitatea sanitara va avea 19 sali de operatie. Ea va dispune de un Centru de Tratament pentru... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2019, ora 15:40
Avioane militare ruse ar fi bombardat, intr-un interval de 12 ore, patru spitale in zone controlate de rebeli din Siria.
Aceste atacuri ar fi avut loc pe 5 mai si fac parte dintr-o campanie mai ampla de bombardare a spitalelor dusa de regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad.
Atacurile sunt atribuite Moscovei de New York Times, care se bazeaza pe inregistrari radio rusesti, date culese de observatori ai traficului aerian si relatari ale unor martori.
Potrivit anchetei NYT, unul dintre locurile vizate de aceste raiduri rusesti este Spitalul Nabad al-Hayat din provincia Idleb (sud). Atacat de trei ori din 2013, acest centru medical a fost mutat intr-un complex subteran. El a fost evacuat cu trei zile inainte de atac ca urmare a unor informatii privind un bombardament iminent.
Totusi, potrivit New York Times, un complice de la sol a comunicat coordonatele spitalului pilotului, care a confirmat dupa cateva minute ca a reperat tinta. Omul de la sol a dat apoi unda verde pentru atac si, in acelasi timp, un observator insarcinat cu avertizarea populatiei civile in caz de raid a reperat o aeronava rusa care survola zona.
Jurnalistii au filmat apoi trei bombe care explodau pe spital, noteaza sursa citata.
In urmatoarele 12 ore, alte trei institutii din zona - spitalele Kafr Nabl si Kafr Zita si spitalul de pediatrie Al Amal - au fost bombardate intr-un scenariu similar, a adaugat ziarul citat.
Cele patru spitale comunicasera coordonatele lor Organizatiei... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2019, ora 09:37
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, raspunde criticilor fostului comisar european Corina Cretu legate de spitalele regionale, precizand ca 2024 - 2027 reprezinta perioada in care acestea vor fi finalizate, "conform expertilor europeni, conform studiilor de fezabilitate".
Potrivit ministrului, Corina Cretu cunoaste acest calendar, dar a recurs "la un demers politic care nu face bine nimanui".
"Ma surprinde declaratia doamnei Corina Cretu, pentru ca dansa stie foarte bine care este situatia, dar ma surprinde si mai mult, poate, afirmatia ca aceste spitale au fost amanate intentionat tocmai pentru a demonstra ca dansa nu a fost un comisar patriot. Ea stie foarte bine cum au decurs lucrurile, da, in decembrie 2016 se semna un acorda cu Banca Europeana de Investitii pentru efectuarea studiilor de fezabilitate de catre expertii Bancii Europene de Investitii, dar primul teren a fost transmis Ministerului Sanatatii pentru constructia spitalelor in octombrie 2017.
S-a lucrat la intocmirea studiilor de fezabilitate care sunt acum finalizate, exista doua hotarari de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Iasi si pentru Cluj, urmeaza si Craiova, deci lucrurile au mers in ritmul pe care dansa il stie foarte bine si pe care l-am stabilit de comun acord. Amanarea nu este o noutate, amanarea finalizarii poate voia sa spuna, pentru ca noi am spus inca de la finalizarea primului studiu de fezabilitate ca expertii dau ca si data finala 2024.
De aceea s-a... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 14:33
Reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) au afirmat marti ca solicitarea de bani sau "atentii" de catre medici sau asistente nu este un fenomen reprezentativ pentru unitatea medicala.
Reactia SUUB vine dupa publicarea clasamentului "Sinteza principalului indicator de monitorizare a performantelor masurilor anti-mita in spitalele din Romania", realizat de organizatia Anti-Bribery Synergy, in care aceasta unitate medicala se situeaza pe locul intai in ceea ce priveste oferirea de mita pentru realizarea actului medical.
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a transmis, marti, printr-un comunicat de presa, ca platile informale sunt "total interzise".
"In Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, in perioada ianuarie 2019 - iulie 2019, adica in perioada vizata de acest clasament, au fost internati 84.011 pacienti in regim de spitalizare continua si spitalizare de zi.
Putem estima ca cifra prezentata in spatiul public, respectiv 153 de pacienti, reprezinta 0,18% din bolnavii internati in perioada mentionata, ceea ce inseamna ca solicitarea de bani sau atentii de catre medici sau asistente nu este un fenomen reprezentativ pentru Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si corpul medical al acestuia. Ne delimitam clar de comportamentul celor care au conditionat actul medical sau de comportamentul celor care au oferit atentii, ambele fapte intrand sub incidenta Codului penal", se arata in comunicat.
SUUB considera ca datele prezentate... mai mult
Marti, 24 Septembrie 2019, ora 19:57
Cele mai multe cazuri de mita au fost inregistrate, in prima jumatate din 2019, in Spitalul Universitar de Urgenta-Bucuresti, fiind urmat de Spitalul de Urgenta Braila, potrivit unei sinteze realizate de Anti-Bribery Synergy, ce include raspunsurile pacientilor privind mita in spitale.
Cele mai multe cazuri de mita, respectiv 153, au fost inregistrate in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti, arata datele portalului Anti-Bribery Synergy, care a publicat prima sinteza a unui indicator utilizat pentru monitorizarea performantelor operationale in domeniul prevenirii si combaterii mitei in spitalele din Romania.
Sinteza are in vedere date colectate prin raspunsul afirmativ al pacientilor la intrebarea: "Vi s-au solicitat bani sau atentii de catre medici sau asistente?" din cadrul Mecanismului de Feedback al Ministerului Sanatatii pentru fiecare luna calendaristica in intervalul ianuarie 2019 - iulie 2019.
Potrivit datelor Anti-Bribery Synergy, in contextul acestei intrebari, 153 de pacienti au raspuns afirmativ, precizand ca li s-au solicitat bani sau atentii de catre medicii sau asistentele in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta, Bucuresti.
Pe locul 2 in acest clasament se afla Spitalul de Urgenta Braila, unde 147 de persoane au afirmat ca le-au fost solicitati bani sau atentii.
Pe locul 3 se afla o alta unitate medicala din Capitala, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan, in cadrul caruia 98 de persoane au precizat ca le-au fost... mai mult
Marti, 24 Septembrie 2019, ora 18:07