Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei occidentale, terorismul islamic personificat de gruparea Daesh (Statul Islamic / ISIS), isi gestioneaza finantele mai bine decat o fac unele tari europene, reusind sa impuna si sa colecteze taxe si impozite, dar si sa profite la maximum de pe urma rezervelor de petrol.
Desi se afla sub bombardamentele unei aliante formate din 65 de state, printre care si SUA, Marea Britanie, Rusia, Franta si Germania, iar la sol are de infruntat in fiecare zi armatele siriana si irakiana, plus o multime de grupuri rebele care i se opun in Siria si Irak, Daesh are pe mana un buget de circa 2 miliarde de dolari, potrivit CNN Money.
Expertii militari si financiari chestionati de postul american au dezvaluit pas cu pas de ce gruparea jihadista a ajuns atat de puternica intr-un timp atat de scurt.
In primul rand, Daesh a renuntat sa urmeze modelul invechit al terorismului reprezentat de gruparea Al-Qaeda, care face apel la sponsorii bogati din lumea araba. In schimb, ISIL a optat pentru un sistem de autofinantare.
Expertii care analizeaza indeaproape fenomenul spun ca gruparea terorista plateste salarii si percepe taxe si impozite, la fel ca orice administratie statala.
Soldatii sunt platiti cu sume cuprinse intre 400 si 1.200 de dolari pe luna, la care se adauga bonusuri de 50 sau 25 de dolari pentru fiecare nevasta si copil aflati in grija, conform unui studiu pus la dispozitia Congresului american.
Inginerii si tehnicienii... mai mult
Luni, 07 Decembrie 2015, ora 15:45
1Firmele care cauta finantare pentru diferitele proiecte de dezvoltare dispun de mai multe alternative la tot mai inaccesibilul credit bancar. Agentiile de Dezvoltare Regionala au publicat un catalog care include aproape 20 de programe destinate societatilor comerciale, care sunt sustinute de Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei sau Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM).
Bani europeni pentru clustere
Noutatea anului in materie de fonduri europene a fost reprezentata de lansarea Operatiunii 1.3.3. Sprijin pentru integrarea intreprinderilor in lanturile de furnizori sau clustere, prin POS CCE.
Conceptul este unul nou pe piata romaneasca, in momentul de fata activand doar 40 de clustere la nivel national, insa asocierile vor reprezenta unul dintre elementele cheie in atragerea banilor europeni, din cadrul exercitiului financiar 2014-2020.
Se adreseaza clusterelor cu minimum 10 IMM-uri, din domeniul productiv si/sau al serviciilor de inalta tehnologie bazate pe utilizarea intensiva a cunoasterii.
Printre activitatile eligibile se numara asigurarea de servicii de consultanta, activitati de marketing, activitati aferente organizarii de si/sau participarii la sesiuni de formare (training) si / sau evenimente pentru facilitarea schimbului de experienta, activitati legate de asigurarea managementului clusterelui, activitati legate de achizitii etc.
Programul ofera pentru clusterele emergente pana la 200.000 de... mai mult
Luni, 09 Septembrie 2013, ora 08:15
Reprezentanti de marca ai agriculturii din Romania se vor reuni, pe 19 septembrie, in cadrul celei de a cincea editii a Romanian Agribusiness Conference, care isi propune sa dezbata noile modificari de Politica Agricola Comuna 2014-2020 si strategia de dezvoltare a agriculturii romanesti pe termen mediu si lung.
Evenimentul, care va avea loc la Hotel InterContinental, Sala Rapsodia, va aduce in discutie, de asemenea, oportunitatile de dezvoltare a comertului cu cereale, evolutia preturilor alimentelor in 2013-2014, sursele de finantare si cofinantare in sectorul agricol, masurile pentru sprijinirea agricultorilor in contextul politicilor europene, situatia accesarii fondurilor europene, dar si aspectele fiscale si legislative specifice agriculturii.
Evenimentul constituie un prilej de analiza si dezbatere a agriculturii romanesti, reunind intr-un mediu dinamic reprezentanti de marca din: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, asociatii si agentii, producatori de cereale, erbicide, pesticide si produse agro-chimice, asociatii patronale, companii FMCG si distribuitori, furnizori de solutii, echipamente si servicii specifice industriei, experti, investitori, banci, companii de consultanta si case de avocatura.
Romanian Agribusiness Conference este organizat de Medien Conferences pe 19 septembrie 2013, la Hotel InterContinental Bucuresti. mai mult
Luni, 19 August 2013, ora 17:10
Dupa ce mai multe institutii financiare si asiguratori au venit cu oferte tentante pentru finantarea IMM-urilor, o banca din Romania face un pas inainte si deschide o sucursala destinata exclusiv acestui segment de piata. Cu toate acestea, reprezentantii IMM-urilor spun ca ofertele nu sunt utile atat timp cat nu se adapteaza nevoilor reale.
Bancile cauta sa-si "impresioneze" clientii cu oferte personalizate sau diferite alte avantaje cum ar fi: consultanta, garantarea creditului sau chiar "sucursale speciale pentru IMM-uri".
Piraeus Bank face un pas inainte si infiinteaza un Business Center pentru IMM-uri, adica un fel de banca cu oferte personalizate pentru companii.
Noul Business Center Piraeus va functiona pe Calea Grivitei si va avea o echipa compusa din peste 30 de specialisti. Noua structura gestioneaza in mod direct activitatea de vanzari, administrarea contractelor, precum si relatia directa cu IMM-urile.
"Banca personalizeaza oferta in functie de datele prezentate de fiecare dintre IMM-urile solitante. Spre deosebire de imprumuturile retail, conditiile de creditate pentru IMM-uri sunt variabile in functie de o serie de factori, astfel incat nu putem identifica un numitor comun", au declarat pentru Business24 reprezentanti ai bancii.
Ministerul Agriculturii devine banca pentru fermieri
La randul sau, si Ministerul Agriculturii face eforturi pentru a sustine afacerile fermierilor. Daca bancile nu se inghesuie dea credite agricultorilor, pentru... mai mult
Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 07:10