Dupa trei luni de la un atac care a afectat aproximativ 800.000 de clienti, Orange a recunoscut un nou furt de date personale fiind vizat un numar de 1,3 milioane de clienti si cumparatori.
"Un numar limitat de date personale vizand clienti si cumparartori" a fost copiat, in cursul unei intruziuni detectate la 18 aprilie, constand in nume, prenume, adrese de e-mail in cazul in care au fost date, numere de telefon mobil si fix, operatorul de telefonie mobila si Internet, dar si data de nastere, a anuntat grupul intr-un mesaj postat pe site, potrivit Mediafax.
Operatorul francez de telefonie avertizeaza ca datele furate ar putea sa fie utilizate pentru contactarea persoanelor vizate prin e-mail, SMS sau telefon, in vederea unor operatiuni de phishing.
"Phishing"-ul este o tehnica de piratare care vizeaza sa culeaga informatii confidentiale (coduri de acces sau parole) prin trimiterea de e-mailuri prezentate ca trimise de catre banci sau operatori. Victimele inselate isi furnizeaza singure datele personale infractorilor.
E-mailuri au fost trimise luni, pentru a avertiza toate persoanele vizate, a anuntat Orange. Mesajul pe care acestea l-au primit contine un link de tip "click to call back" (accesati pentru a fi apelati), iar operatorul se angajeaza sa le contacteze in 48 de ore pentru a le raspunde la intrebari.
Purtatorul de cuvant a justificat perioada care a trecut de la descoprirea atacului, pe 18 aprilie, si pana la divulgarea acestuia, pe 5 mai, prin... mai mult
Miercuri, 07 Mai 2014, ora 11:35
Orange ia in calcul consolidarea pozitiei in tari precum Spania si Polonia si achizitionarea de active in domeniul telefoniei fixe in Belgia si Romania, daca autoritatile vor aproba fuziunea diviziilor din Germania ale Telefonica (Spania) si KPN (Olanda).
"Daca Germania va accepta sa mearga de la patru operatori la trei, decizia va crea un cutremur in Europa. Va forta alte tari sa-si reevalueze pozitia privind consolidarea pietei", a declarat directorul general al Orange, Stephane Richard, citat de Bloomberg.
Grupul francez anticipeaza un "cutremur" pe piata europeana a telecomunicatiilor daca autoritatile germane vor aproba fuziunea diviziilor locale ale Telefonica si KPN, acceptand astfel reducerea numarului de concurenti de pe piata de la patru la trei, transmite Bloomberg.
Comisia Europeana va evalua de asemenea preluarea operatorului german E-Plus, detinut de compania olandeza Royal KPN, de catre Telefonica Deutschland Holding, divizie a grupului spaniol Telefonica, acesta fiind cunoscut in Germania prin marca O2.
Cum arata piata europeana de telefonie
Piata europeana a telecomunicatiilor este fragmentata, cu peste 100 de operatori, majoritatea cu probleme de profitabilitate.
Fuziunea E-Plus cu O2 va crea cel mai mare operator din Germania dupa numarul de clienti, daca va fi aprobata, si va incuraja alte fuziuni si achizitii pe continent.
Orange va cauta sa-si consolideze pozitia in mai multe tari, printre care Spania si Polonia, si va lua in... mai mult
Marti, 10 Septembrie 2013, ora 10:55
Costurile platite de clienti pentru convorbirile in afara retelelor ar putea scadea datorita reducerii tarifelor de interconectare pentru retelele de telefonie mobila si fixa cu peste 30%, anunta ANCOM.
Initial, autoritatea de reglementare in telecom a anuntat, la inceputul lunii noiembrie 2011, ca reducerea tarifelor de interconectare va avea loc de la 1 ianuarie, daca nu sunt comentarii si observatii, in termen de o luna de la data notificarii, de la Comisia Europeana, organismul autoritatilor europene de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice (BEREC) si celelalte autoritati de reglementare din domeniul telecom.
Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor, sunt platite intre operatori pentru convorbiri in afara retelei.
Tarifele maxime vor scadea pe parcursul acestui an cu peste 30%, in doua etape
Ultima reducere a tarifelor de interconectare pe segmentul telefoniei mobile a avut loc la 1 ianuarie 2009 pentru operatorii Vodafone Romania si Orange Romania, iar pentru Cosmote Romania, RDS&RCS si Telemobil la 1 iulie 2010.
In urma finalizarii consultarii europene, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a finalizat si comunicat tuturor furnizorilor de telefonie fixa si mobila din Romania noile tarife maxime pe care acestia le pot percepe pentru terminarea apelurilor telefonice in propriile retele. Tarifele maxime vor scadea pe parcursul acestui an cu peste 30%, in doua etape.
Astfel,... mai mult
Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 15:26
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a anuntat miercuri ca vizeaza o noua scadere a tarifelor de telefonie practicate de toti operatorii de telefonie fixa si mobila activi pe piata din Romania.
Astfel, ANCOM a finalizat marti, printr-o sedinta a Consiliului Consultativ, dezbaterea nationala pe marginea setului de masuri de identificare, analiza si reglementare a pietelor serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe si a celor la puncte mobile in retelele publice de telefonie, care se va concretiza prin scaderea tarifelor de terminare practicate de toti operatorii de telefonie fixa si mobila activi pe piata din Romania.
In urma recomandarilor si observatiilor transmise in perioada de consultare publica nationala, ANCOM are in vedere o scadere mai accentuata a tarifelor maxime de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila fata de varianta propusa in consultare publica si a marit intervalele de reducere a acestor tarife de la 6 luni la 8 luni.
1 septembrie 2012, a doua etapa de reducere a tarifelor la telefonie mobila
Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2012, tariful maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor in retele de telefonie mobila va fi de 4,05 eurocenti pe minut. A doua etapa de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila va avea loc la 1 septembrie 2012, cand se va practica un tarif de 3,07 eurocenti/minut.
"Avand in vedere ca cei sase operatori de... mai mult
Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 13:25
Orange Romania a lansat, miercuri, un serviciu de telefonie fixa pentru clientii rezidentiali si companii, costul unui abonament fiind de la trei euro, fara TVA, a anuntat operatorul de telefonie mobila.Serviciul Fix pentru utilizatorii individuali include pana la 240 de minute pentru convorbiri in orice retea fixa nationala si 240 de mesaje scrise in reteaua Orange, precizeaza Mediafax.
Abonamentele Fix au tarife lunare de 3, 5 si, respectiv, 7 euro, fara TVA.
Clientii care au deja un abonament de telefonie mobila la Orange si achizitioneaza serviciul Fix beneficiaza de convorbiri gratuite nelimitat intre numarul fix si cel de mobil, indiferent de numarul care apeleaza (fix sau mobil).
Cu Office Fix, clientii juridici pot efectua convorbiri la tarife de 0,01 euro/minut pentru apeluri in flota de mobile Orange si tarife speciale pentru convorbiri in retelele fixe nationale si internationale.
Abonamentele lunare Office Fix sunt disponibile in variante de 7, 8 si respectiv 14 euro, fara TVA.
Totodata, utilizatorii serviciului de telefonie fixa Orange au acces la numeroase servicii suplimentare, cum ar fi mesagerie vocala, Cronos (verificare costurilor), apel in asteptare, apel retinut pe linie, identificare apelant sau restictionare identitate.
Pachetul de activare a noului serviciu include un telefon fix ZTE WP623 si o cartela SIM Orange.
Pentru a folosi serviciul, clientii trebuie sa introduca SIM-ul in telefonul fix si sa isi defineasca zona fixa de la birou sau de acasa... mai mult
Joi, 04 Martie 2010, ora 13:09
Tot mai multi clienti de telefonie fixa se indreapta spre cea mobila, fapt demonstrat si de cifrele prezentate de principalii operatori din piata.De exemplu, in timp ce de la Romtelecom au plecat peste 165.000 de clienti in ultimul an, la Orange numarul acestora s-a majorat cu aproape 340.000 fata de trimestrul precedent, scrie Evenimentul Zilei. Pentru a-si pastra clientii, cei de la Romtelecom recurg la o metoda bine impusa si de concurenta: la terminarea contractului, compania vine cu o oferta mai buna la acelasi pret. In schimb, daca aceasta strategie nu merge, se trece la planul amanarii clientului. Nu putini sunt cei care acuza compania ca au fost trimisi de la un ghiseu la altul si plimbati cu zilele din diferite motive iar la final se mai trezesc si cu somatii de plata pentru despagubiri fiindca au reziliat contractul mai devreme. mai mult
Sambata, 07 Noiembrie 2009, ora 11:06