Vanzarile producatorului italian de posete si pantofi de lux Prada au scazut in anul fiscal incheiat in ianuarie 2015 cu 1%, la 3,5 miliarde de euro, pe fondul cererii slabe din Asia, transmite MarketWatch.
In anul fiscal anterior, vanzarile Prada au crescut cu 9%, iar in 2012 cu 29%.
Industria luxului este marcata de o scadere accentuata a cererii, in special in China, grupul LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton si compania Kering, proprietara Gucci, raportand vanzari in scadere.
Vanzarile Prada in regiunea Asia-Pacific au scazut anul trecut cu 7%, iar cresterile de 7%, 9% si 13% raportate pe pietele din SUA, Orientul Mijlociu si Japonia nu au fost suficiente sa contracareze declinul.
Grupul a inregistrat o scadere de 2% a vanzarilor de produse sub brandul propriu, dupa ce in anul fiscal anterior raportase o crestere de 32%. Brandul propriu acopera peste 80% din veniturile grupului.
Vanzarile de produse sub brandul Miu-Miu au avansat anul trecut cu 4%, inregistrand cresteri pe toate pietele, mai putin cea din Europa. mai mult
Luni, 23 Februarie 2015, ora 10:43
Vanzarile producatorului italian de posete si pantofi de lux Prada au crescut in primul semestru cu 12%, la 1,73 miliarde de euro, sustinute de cererea provenita din Asia.
Analistii anticipau vanzari de 1,75 miliarde de euro, relateaza Bloomberg.
Excluzand influenta cursului valutar, veniturile au urcat cu 15%, iar in termeni comparabili cu 7%.
Industria luxului isi revine dupa un inceput de an mai dificil, grupul LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton si compania Kering, proprietara Gucci, raportand luna trecuta vanzari in crestere.
Prada, care vrea sa se dezvolte fara a face achizitii, a prognozat in iunie o crestere de pana la 10% a vanzarilor in termeni comparabili din acest an, in conditiile in care va deschide pana la 80 de magazine.
La sfarsitul lunii iulie, Prada avea 491 de magazine proprii, iar compania intentioneaza sa infiinteze noi centre de vanzare intr-un ritm echilibrat.
Vanzarile din Europa au avansat cu 6,7%, in regiunea Asia Pacific cu 19%, iar in Japonia si Americi cu 16%, a precizat compania. mai mult
Vineri, 09 August 2013, ora 09:51
Grupul elvetian Swatch Group, cel mai mare producator mondial de ceasuri, a anuntat ca in 2012 a avut vanzari record, semn ca industria de orologerie din Elvetia a evitat criza economica globala.
Swatch, producatorul marcilor de ceasuri Omega, Breguet, Blancpain si Swatch, a precizat ca anul trecut cifra sa de afaceri a inregistrat o crestere de 14% pana la 8,14 miliarde de franci (8,8 miliarde de dolari), peste estimarile analistilor, transmite Reuters.
"Conducerea grupului se asteapta la un rezultat operational si la un profit net bun pentru 2012. In plus, 2013 a inceput bine si ne asteptam sa inregistram din nou o crestere sanatoasa", a informat grupul Swatch intr-un comunicat. Rezultatele financiare complete urmeaza sa fie date publicitatii pe data de 21 ianuarie.
Potrivit firmelor de consultanta Bain & Co si Altagamma, cresterea vanzarilor de produse de lux pe piata globala a incetinit la 5% in 2012 de la o crestere de 13% in 2011 pe masura ce consumatorii chinezi si europeni si-au redus cheltuielile.
Grupul LVMH a anuntat deja ca vanzarile sale au incetinit iar rivalii Burberry si Gucci au atras atentia asupra diminuarii vanzarilor pe piata chineza. mai mult
Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 13:29
Vanzarile de produse de lux in 2012 ar putea atinge cifra de 302 miliarde de dolari la nivel mondial, cu 4% mai mult decat in 2011, indica studiul Euromonitor.
Statele Unite ale Americii si-au pastrat statutul de cea mai mare piata a bunurilor de lux din lume in 2012, potrivit celui mai recent studiu efectuat de Euromonitor.
Studiul Euromonitor evidentiaza ca 2012 ramane un an cu vanzari ridicate pe segmentul bunurilor de lux, in ciuda turbulentelor economice, a crizei din zona euro si a instabilitatii politice de pe pietele emergente, conform CPP-Luxury.
Cele mai mari piete pentru bunurile de lux, in afara de SUA, sunt Japonia, Italia si Franta, tari in care se inregistreaza aproape jumatate din vanzarile acestui segment.
Segmentul de bunuri de lux din Marea Britanie se confrunta cu diverse presiuni, pe masura ce inflatia creste, iar salariile sunt inghetate. Vanzarile pe acest segment ajung la 33 miliarde de euro, avand o pondere de 11% din totalul pietei. Pana in 2017, se estimeaza ca vanzarile pe acest segment in Marea Britanie vor creste cu 78%, pana la 59 miliarde de dolari, ajungand la o pondere de 16% din totalul pietei.
Brazilia are o pondere de 1% pe piata vanzarilor de bunuri de lux, insa se preconizeaza ca acest stat va deveni un punct cheie in viitor, pe fondul investitiilor demarate in regiune de mai multe branduri importante. Dezvoltarile de mall-uri din Brazilia sunt in vizorul producatorilor de lux, asteptandu-se ca numarul acestor... mai mult
Joi, 11 Octombrie 2012, ora 16:22
LVMH Moet Hennesy Louis Vuitton SA a inceput sa majoreze preturile in Europa pentru a compensa pentru pierderile suferite in China si a profitabilitatii scazute in aceasta tara, mai ales in contextul in care clientii locali prefera sa calatoreasca pentru a cheltui mai putin pe haine.
Maririle de pret efectuate de LVMH nu sunt insa de bun augur pentru clientii europeni care vor trebui sa plateasca mai mult pentru niste produse care oricum sunt scumpe, scrie
Turistii chinezi care calatoresc in Europa pentru a profita de preturile scazute cu pana la 50% la haine si accesorii semnate de designeri celebrii, gasesc din ce in ce mai putine oferte.
"Diferentele de pret nu sunt sustenabile, si acestea au fost folosite in industria produselor de lux in ultimii 20-25 de ani. Ne asteptam ca producatorii de obiecte de lux sa reduca aceste diferente si, cel mai probabil, asta se va imtampla prin crestere preturilor in afara Asiei", declara Luca Solca, sef al CA Cheuvreux.
Vanzarile de bunuri scumpe din China vor reprezenta, conform asteptarilor, o treime din piata globala de lux, iar profitul in scadere reprezinta un risc pentru companiile de profil. Castigurile companiilor de lux provin din China in masura de 40% si doar 25% din Europa, in mare parte datorita chiriilor mai scazute. Turistii, in principal din Asia, sunt responsabili pentru 35-60% din vanzarile de produse de lux din Europa, afirma un analist al HSBC, Antoine Belge.
Produsele din China, mai scumpe cu... mai mult
Miercuri, 02 Mai 2012, ora 13:29
LVMH, cel mai mare grup producator de bunuri de lux, a anuntat o crestere peste estimari a veniturilor pe primul trimestru al 2012, datorita unei accelerari a cererii de pe pietele emergente ale lumii.
Venitul companiei a crescut cu 25% pana la 6,58 miliarde de euro, a anuntat miercuri compania cu sediul in Paris. Analistii intervievati de Bloomberg estimau un venit mediu de 6,39 miliarde de euro pentru aceasta perioada, scrie Bloomberg.
Vanzarile companiei au crescut cu 14 procente, in crestere de la cele 12 puncte procentuale castigate la finalul ultimului trimestru al 2011.
Cererea pentru produsele LVMH este in crestere in ciuda efectului asupra puterii de cumparare, a incetinirii economiei chineze si a crizei datoriilor suverane din Europa.
"LVMH a continuat in 2012 pe acelasi trend pe care a terminat anul 2011, cu cresteri rapide pe piata asiatica si in SUA, dar si in Europa, in ciuda mediului economic", scrie in comunicatul de presa al companiei.
Conform estimarilor, piata bunurilor de lux ar putea inregistra o crestere de 10 procente in 2012, sustine analistul CA Cheuvreux, Thomas Mesmin.
Lantul de cosmetice Sephora si magazinele duty-free DFS au inregistrat cresteri in vanzari de 18%. Aceste magazine din aeroporturi sau alte locatii au inregistrat cresteri substantiale pe masura ce turismul in Asia a cunoscut un avant, mai ales in Hong Kong si Macao. Cresterea consistenta inregistrata si de Sephora, indica cota de piata in crestere in diverse... mai mult
Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 12:31