Atunci cand strainii se gandesc la specialitati elvetiene primul lucru care le vine in mine este ciocolata si branzeturile, insa reputatia vinurilor elvetiene urmeaza sa primeasca un impuls gratie unei noi strategii de promovare a exporturilor, transmite AFP.
Discretia vinurilor elvetiene in strainatate este similara cu cea a Festivalului viticultorilor elvetieni, care incepe joi, 18 iulie, si se deruleaza pana la 11 august. Ambele pot fi considerate extraordinare dar sunt foarte putin cunoscute in afara Elvetiei. Acest festival, gazduit de regiunea viticola Lavaux, se desfasoara incepand din 1797 odata la un sfert de secol si este inregistrat in patrimoniul UNESCO, dar putini oameni din afara Elvetiei stiu de existenta sa.
Principalul eveniment al acestui spectacol muzical in aer liber care se desfasoara la Vevey, intr-o arena care poate gazdui in fiecare seara pana la 20.000 de spectatori, este o reprezentatie teatrala anuala care povesteste ce se intampla pe parcursul unui an intr-o vie de la taiere pana la recolta.
Inaintea editiei din acest an, expertii din industria viticola sustin ca a venit timpul sa se vorbeasca despre vinurile elvetiene.
Damien Leclerc, director de vanzari la Lavinia, un renumit magazin de vinuri din centrul Genevei, recunoaste ca vinurile elvetiene sunt putin cunoscute publicului international insa subliniaza ca profesionistii si cunoscatorii apreciaza faptul ca, in pofida productiei mici, Elvetia are soiuri de struguri si vinuri de... mai mult
Joi, 18 Iulie 2019, ora 10:16