Romanii sunt ingrijorati privind compromiterea datelor de acces si personale si malware-ul, insa, in acelasi timp, un sfert dintre ei nu isi verifica setarile de securitate, arata un studiu Google publicat de Ziua Sigurantei pe Internet.
Google atrage atentia, in Ziua Sigurantei pe Internet, asupra securitatii online, aratand care sunt temerile romanilor pe internet si cateva metode simple care pot fi aplicate de utilizatori pentru a-si proteja existenta online.
Cele mai mari ingrijorari ale oamenilor vizeaza compromiterea datelor de acces si personale (parole, informatii financiare, etc) si malware-ul. In opinia romanilor, informatiile financiare sunt cele mai sensibile.
Potrivit unui studiu realizat in 2019 de YouGov pentru Google, 49% dintre romani sunt interesati in primul rand de protectia datelor datele financiare, precum accesul la internet banking sau datele cardurilor.
Pe locul doi, cu 19%, s-au clasat informatiile personale (adresa, CNP etc.), iar pe al treilea loc, momentele personale, precum fotografii, cu 9%.
Studiul s-a derulat online, in perioada 27 decembrie 2018 - 7 ianuarie 2019, pe un esantion de 1.009 persoane adulte din Romania.
Phishingul, cel mai frecvent atac
Cel mai frecvent mod prin care datele de acces sunt compromise este phishingul sau compromiterea parolelor. Potrivit studiului YouGov, 37% dintre romani declara ca au fost tinta unui atac de tip phishing, prin care cineva a incercat sa acceseze datele personale, inclusiv... mai mult
Marti, 05 Februarie 2019, ora 12:45
Expertii in domeniul securitatii au descoperit 60 de jocuri pentru Android care includ un malware ce afiseaza reclame pentru adulti.
In ciuda eforturilor pe care incearca sa arate ca le face, Google nu reuseste sa faca din Play Store un magazin de aplicatii sigur pentru cei peste 2 miliarde de oameni care folosesc un dispozitiv cu Android.
Firma de securitate Check Point a anuntat Google ca a descoperit 60 de jocuri pentru copii care includ un malware care afiseaza reclame pornografice ce acopera, in unele cazuri, intreg ecranul.
Mai mult, malware-ul numit AdultSwine incearca sa pacaleasca copii sa instaleze false solutii antivirus si sa-si inscrie numarul de telefon intr-un formular. Conform datelor afisate de Play Store, jocurile in cauza aveau intre 3 si 7 milioane de instalari.
Google a eliminat deja cele 60 de jocuri din magazinul de aplicatii si a dezactivat conturile dezvoltatorilor.
In apararea sa, Google spune ca reclamele afisate de jocurile cu malware nu erau livrate chiar de el.
Ceea ce nu spune Google este cum de au fost acceptate acele jocuri in magazinul oficial de aplicatii si cum de numeroasele masuri de securitate pe care se lauda ca le foloseste nu au depistat malware-ul.
Spre deosebire de Apple, care foloseste o echipa editoriala pentru probarea aplicatiilor, Google se bazeaza in multe din produsele si serviciile sale pe algoritmi software care, asa cum se vede, nu par pregatiti pentru a-si indeplini cu succes sarcinile.
Citeste... mai mult
Luni, 15 Ianuarie 2018, ora 09:40
CERT-RO avertizeaza utilizatorii aplicatiei de mesagerie Facebook Messenger ca sunt vizati de o campanie de raspandire de malware prin intermediul unor mesaje care ii indeamna pe acestia sa acceseze un link (URL) catre un asa zis video al unui prieten, expunandu-se, astfel, mai multor riscuri.
Victimele vor fi expuse unor riscuri, precum divulgarea istoricului de navigare (browsing history) catre atacatori, interceptarea de credentiale pentru diferite platforme web, instalarea altor forme de malware fara cunostinta acestora si includerea in lantul de distribuire a mesajelor malitioase catre prieteni, informeaza Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO).
Mesajele prin intermediul carora se raspandesc diferite forme de malware au urmatoarele caracteristici: sunt trimise de catre un prieten din reteaua Facebook (acesta fiind la randul sau compromis) si contin numele celui care primeste mesajul urmat de cuvantul "Video" si un URL de forma http://bit.ly/[sir_de_caractere].
Accesarea link-ului respectiv duce catre o pagina, care pare a fi un film ce poate fi rulat de catre utilizator, gazduita intr-una din platformele Google Drive sau Google Docs, avand astfel un URL de forma https://drive.google.com/file/d/[sir_de caractere]/preview sau https://docs.google.com/file/d/[sir_de_caractere]/edit.
Folosirea platformei Google pentru gazduirea acestor pagini are menirea de a spori incredere utilizatorilor in continut astfel incat sa... mai mult
Sambata, 26 August 2017, ora 14:21
Un virus pe nume Judy, descoperit saptamana trecuta, face ravagii in randul dispozitivelor care au sistemul de operare Android. Deja 35,5 milioane de dispozitive au fost infectate.
Judy a fost descoperit in 41 de aplicatii separate din Google Play Store. Unele dintre aceste aplicatii infectate sunt disponibile pentru a fi downloadate de ani buni.
Pentru moment, nu se stie daca Judy este un malware nou, care a ajuns in aplicatii in urma unui update, sau este prezent de multa vreme, arata BGR.
Ce face Judy este sa "dea click" pe reclame, generand astfel beneficii.
Google a anuntat ca stie despre acest soft rau intentionat si a indepartat din magazinul sau online aplicatiile infectate.
Se crede ca Judy a aparut intr-o companie din Coreea de Sud, care creeaza aplicatii pentru iOS si Android.
Citeste si despre o alta amenintare pentru Android, NorthBit
A.S. ...citeste mai departe despre "Zeci de milioane de dispozitive cu sistemul de operare Android sunt infectate cu un virus" pe Ziare.com mai mult
Marti, 30 Mai 2017, ora 12:01
Un virus periculos poate ataca telefoanele si tabletele cu sistem de operare Android pe care sunt instalate aplicatii bancare.
Specialistii in securitate cibernetica de la Kaspersky Lab sunt cei care au descoperit Acecard, un malware de tip troian.
Acesta poate ataca aproximativ 30 de aplicatii financiare, dar si alte servicii, printre care se numara Facebook si WhatsApp. De asemenea, poate sa evite masurile de securitate din magazinul Google Play, informeaza un comunicat remis Ziare.com.
Activitati suspicioase au fost observate pentru prima data in al treilea trimestru din 2015, cand expertii Kaspersky Lab au detectat o crestere neobisnuita a numarului de atacuri pe mobile banking din Australia.
In urma unei investigatii, ei au descoperit ca motivul principal pentru aceasta crestere era un troian bancar: Acecard.
Acest tip de virus foloseste aproape toate functionalitatile unui program malware, disponibile in prezent - de la furtul mesajelor text si voce ale bancii, la ...citeste mai departe despre "Ai telefon cu Android? A fost descoperit un virus periculos, care-ti umbla in conturi si-n mesajele de pe Facebook" pe Ziare.com mai mult
Marti, 23 Februarie 2016, ora 14:40
Motorul de cautare Google a initiat un proiect stiintific de strangere a informatiilor despre corpul uman, pentru a descoperi cum trebuie sa arate un organism sanatos, cu scopul de a diagnostica bolile intr-un stadiu precoce.
In cadrul unui proiect intitulat Baseline Study, cercetatorii vor strange pentru inceput informatii moleculare si genetice anonime de la 175 de oameni, urmand sa creasca apoi numarul la cateva mii de persoane, cu scopul de a detecta mult mai devreme anumite boli cum ar fi cancerul si bolile cardiovasculare, conform dailymail.co.uk.
Proiectul este coordonat de renumitul biolog molecular Andrew Conrad, care a pus la punct pentru prima oara testarea ieftina a virusului care cauzeaza SIDA in mostrele de plasma sangvina.
"Pentru orice sistem complex, ideea a fost dintotdeauna de a propune o abordare proactiva a problemelor. Nu este ceva revolutionar. Punem doar intrebarea: ", a declarat Andrew Conrad pentru publicatia The Wall Street Journal.
Proiectul Baseline nu se va limita doar la anumite boli, ci va utiliza instrumente de diagnosticare de ultima generatie pentru a strange sute de mostre diferite, care vor fi introduse apoi in sisteme computerizate si comparate cu altele.
In scopul strangerii datelor, participantii ar putea, de exemplu, sa poarte lentile de contact inteligente create de Google, pentru monitorizarea nivelului de glucoza.
Dupa strangerea datelor, Google va utiliza programe computerizate pentru identificarea modelelor... mai mult
Duminica, 27 Iulie 2014, ora 09:28
Gigantul internet Google a lansat marti un serviciu de asistenta online ce le permite internautilor sa primeasca sfaturi specializate cu privire la unele probleme precum pierderea in greutate, virusuri informatice sau bricolaj, relateaza AFP.
"Ce spuneti daca un simplu clic va permite sa obtineti asistenta privind un virus informatic, o informatie sau o tema scolara?", a mentionat pe un blog un responsabil al grupului american, Udi Manber, anuntand lansarea acestui serviciu numit "Helpouts".
Aceasta noua platforma online se concentreaza in prezent pe arta si muzica, informatica, educatie, frumusete sau gradinarit". "Acesta nu este decat inceputul. Incepem la scara mica si in alte domenii", a declarat Manber.
Gratuite sau depasind chiar suma de 250 de dolari, aceste servicii pot in special sa ajute persoane care doresc sa practice yoga sau sa invete limba franceza, de exemplu, punand in contact persoane specializate cu amatori. Potrivit Google, companii ca Sephora, Weight Watchers sau Rosetta Stone vor acorda consiliere pentru acest nou serviciu. mai mult
Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 11:10
Un virus care a reusit sa treaca neobservat aproape trei luni de zile a infectat GOOGLE Now, Google Translate si serviciul Google text-to-speech.
La prima vedere serviciile GOOGLE afectate de acest virus nu par a fi atinse de vreo eroare. Cu toate acestea, la intrebarea potrivita venita din partea utilizatorilor, efectele virusului se pot observa.
Virusul este activat atunci cand utilizatorul isi incheie propozitia cu formularile "terminat cu", "furios de" sau "plin de", potrivit Huffington Post, preluat de Mediafax.
La activare, virusul declanseaza terminatia "he now praises the iPad / acum lauda iPad-ul", aceasta aparand doar atunci cand intrebarea userului este incheiata intr-un anume mod.
De exemplu, accesarea Google Translate si introducerea unei propozitii precum "O girafa merge furioasa de", serviciul gigantului IT va transforma traducerea in "O girafa merge furioasa de, acum lauda iPad-ul".
Huffington Post il citeaza pe Paul Kafasis, dezvoltator de soft-uri, care sustine ca a urmarit virusul luni intregi si a scris despre acesta pe blogul sau personal.
"Este un virus care mai mult ca sigur va ajunge pe primele pozitii intr-un clasament al celor mai ciudate virusuri", a spus Kafasis.
Din notarile facute de Kafasis pe blogul sau, se pare totusi ca nu este vorba despre vreun atac al Google asupra imagini iPad-ului, ci pur si simplu ar fi vorba despre o linie de cod scrisa in mod gresit. mai mult
Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 14:00
Chiar daca Google sustine ca a imbunatatit securitatea in magazinul de aplicatii Google Play, un specialist in securitate a reusit sa transforme fara probleme o aplicatie verificata intr-un pericol pentru utilizatori. Afla cum pot fi injectate cu malware aplicatiile din Google Play.
Nicholas Percoco, seful SpiderLabs, echipa ce investigheaza siguranta utilizatorilor, a demonstrat ca Google nu implementeaza suficiente masuri de securitate pentru posesorii de gadgeturi Android, potrivit CNET.
Noul sistem de securitate al Google Play, Bouncer, pare pregatit sa respinga aplicatiile ce contin malware la prima vedere, insa nu mai verifica, ulterior, cu aceeasi acuratete si update-urile.
Citeste mai multe despre Alerta: aplicatiile din Google Play pot fi injectate cu malware pe Hit.ro. mai mult
Marti, 24 Iulie 2012, ora 20:35