Cifra de afaceri consolidata a E.ON Romania, subsidiara a grupului german de utilitati E.ON, a scazut anul trecut fata de nivelul din 2012, ajungand la 4,65 miliarde lei (1,05 miliarde euro), in principal din cauza diminuarii volumelor de gaze si electricitate comercializate.
Volumele de gaze si energie vandute anul trecut de E.ON Romania au fost de 29,4 TWh, cu 13% sub nivelul din 2012, a declarat marti intr-o conferinta de presa directorul general al companiei, Frank Hajdinjak.
De asemenea, profitul E.ON Romania s-a situat anul trecut sub nivelul din 2012, dar Hajdinjak nu a oferit detalii.
E.ON Romania previzioneaza in acest an o cifra de afaceri in crestere, in conditiile in care liberalizarea pietei de energie si gaze continua. De asemenea, volumele de gaze si energie care vor fi comercializate in acest an se vor situa la nivelul din 2013.
"Liberalizarea este prea rapida. Liberalizarea este buna pe termen lung, dar pentru Romania este prea rapida. Consumatorii mor. Liberalizarea ar trebui stopata", a afirmat Hajdinjak.
El a adaugat ca nu are o problema ca statul sa protejeze marii consumatori de efectele liberalizarii preturilor la energie si gaze, dar IMM-urile vor fi afectate semnificativ.
E.ON Romania ar urma sa plateasca in acest an 40 milioane lei taxa pe constructii speciale, a precizat Hajdinjak. mai mult
Marti, 08 Aprilie 2014, ora 14:33
E.ON a vandut in Romania, in primul semestru, un volum mai mare de gaze naturale si energie, furnizorul german de utilitati anuntand o imbunatatire a marjelor operatiunilor cu gaze naturale de pe piata romaneasca.
La nivel de grup, vanzarile in primele sase luni au crescut cu 23 de procente, de la 53 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului 2011, la 65,4 miliarde de euro in acest an, arata raportul E.On, citat de Mediafax.
Afacerile de trading ale companiei au avut un rol important in majorarea vanzarilor, maximizand contributia capacitatilor de generare de energie si reflectand o noua strategie de hedging pentru gazele naturale.
Compania germana mai noteaza, in raportul financiar publicat mluni, ca afacerile cu energie si gaze naturale in Romania si Spania au avut un efect pozitiv de volum asupra vanzarilor. Mai mult, imbunatatirea marjelor la operatiunile cu gaze naturale din Romania a contributi la cresterea profitului inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare.
Profitul EBITDA al E.ON a crescut cu 2,4 miliarde de euro in primele sase luni, la 6,7 miliarde de euro. Rezultatul grupului a fost sustinut si de absenta unor costuri privind oprirea activitatii centralelor nucleare, de 1,5 miliarde de euro.
E.ON Romania anunta investitii de 350 milioane de lei in 2012
E.ON deruleaza un program de 15 miliarde de euro vizand vanzari de active, desfiintari de locuri de munca si extinderea activitatilor din afara Germaniei, dupa ce dezastrul de... mai mult
Luni, 13 August 2012, ora 18:20
E.ON Romania se asteapta ca pretul gazelor livrate populatiei sa creasca de la 1 aprilie, iar in acest moment poarta discutii cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), a declarat astazi directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, in cadrul unei conferinte."Asteptarile noastre in privinta privinta pretului gazelor livrate populatiei este ca acesta sa creasca de la 1 aprilie. Dar este foarte greu sa obtinem acest lucru. In acest moment, purtam discutii la ANRE, cifrele noastre sunt justificate", a precizat directorul general al E.ON Romania Frank Hajdinjak, in cadrul unei conferinte de presa.Acesta a mai spus ca inca nu a stabilit un procent anume pe care il va solicita ANRE, pentru majorarea pretului gazelor.Frank Hajdinjak a precizat ca E.ON Gaz Romania are de recuperat 60 milioane lei, costuri determinate de nerecunoasterea pretului de achizitie al gazelor, intrucat autoritatea a recunoscut un pret mai mic de achizitie al gazelor."Nimeni nu poate livra gaze la un pret mai mic de pretul de achizitionare. (...) Nu pot spune ca pretul gazelor va scadea in acest an", a mentionat directorul general al E.ON Romania.Din trimestrul III, mia de metri cubi gaze ar putea cobori la 300 dolariIn cursul anului 2008, compania a platit un pret mediu de 500 dolari pe mia de metri cubi."Ne asteptam ca din trimestrul III, mia de metri cubi gaze sa coste 300 dolari", potrivit lui Frank Hajdinjak.Secretarul de stat din cadrul ministerului Economei, Tudor... mai mult
Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 13:22