Presedintele american Donald Trump si-a declarat sustinerea pentru stiinta si pentru mediul inconjurator, in ciuda criticilor ca nu ar da importanta acestor aspecte, insa a subliniat ca mai importante decat acestea sunt locurile de munca.
Cu ocazia Zilei Pamantului, liderul de la Casa Alba a transmis un mesaj pe contul sau de Twitter, scrie CNN.
"Sunt angajat sa mentin aerul nostru curat si apa noastra curata, insa totdeauna amintiti-va ca cresterea economica imbunatateste protectia mediului. Locurile de munca conteaza!", a notat Trump.
Citeste si: Ziua Internationala a Pamantului: Cat bine si cat rau am facut in 47 de ani. Planeta se schimba. Tu? (Video)
"Stiinta riguroasa este foarte importanta pentru eforturile administratiei mele de a atinge cele doua scopuri ale cresterii economice si protectiei mediului", a mai spus Trump, intr-o declaratie de sambata, cand mii de protestatari au iesit pe strazi in centrul Washingtonului pentru a sustine stiinta si cercetarea bazata pe dovezi.
Acest miting a fost indreptat si impotriva amenintarilor lui Trump de taieri bugetare pentru agentiile care finanteaza munca savantilor.
"Administratia mea este angajata pentru avansarea cercetatii stiintifice, care duce la o mai buna intelegere a mediului nostru inconjurator si a riscurilor de mediu. Pe masura ce facem acest lucru, ar trebui sa ne amintim ca stiinta riguroasa se bazeaza nu pe ideologie, ci pe un spirit de cercetare onesta si dezbatere robusta", a mai spus... mai mult
Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 13:12
In fiecare an pe 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Internationala a Planetei Pamant (sau Ziua Pamantului), instituita de ONU, in 2009, pentru a ne reaminti fiecaruia ca Pamantul si ecosistemele sale ne ofera conditiile pentru intretinerea vietii.
Ziua Pamantului ofera oportunitatea de a sensibiliza opinia publica din intreaga lume cu privire la provocarile care pot distruge bunastarea planetei si viata pe care o sustine Pamantul.
In 2017, manifestarile au ca slogan "Educatia pentru mediu si clima", fiind dat startul Campaniei de educatie la nivel mondial pentru urmatorii trei ani.
Educatia este fundamentul progresului. Populatia trebuie informata, astfel incat sa inteleaga conceptele din sfera schimbarilor climatice si sa fie constienta de amenintarea fara precedent a planetei noastre. Educatia pentru apararea si intretinerea mediului este un motor nu numai pentru adunarea de votanti in favoarea legilor si politicilor de mediu si de clima, ci si pentru accelerarea dezvoltarii tehnologiilor si locurilor de munca ecologice.
Pentru atingerea obiectivului Campaniei de educatie la nivel mondial pentru mediu si clima pana la Ziua Pamantului din anul 2020, cand se marcheaza 50 de ani de la prima celebrare a zilei, este necesar sa se produca o schimbare, atat la nivelul valorilor, abilitatilor, cat si la nivelul atitudinilor, in mod special al modelelor de gandire, iar aceasta schimbare nu poate fi realizata decat prin intermediul educatiei (sub toate formele sale -... mai mult
Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 11:11
Google si-a modificat logoul pentru Ziua Pamantului, care se sarbatoreste marti, astfel ca toti cei care acceseaza motorul de cautare online pot citi mesajul "transmis" de diferite animale cu ocazia acestei zile.
Pasarea colibri, gandacul de balegar, meduza, pestele-balon si cameleonul "ureaza o Zi a Pamantului fericita!". La un simplu click pe prima imagine aparuta pe pagina de deschidere a Google se schimba logoul si apar diferite animale care transmit acelasi mesaj, relateaza Mediafax.
In fiecare an, pe 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Pamantului/ Earth Day, instituita in Statele Unite ale Americii intr-o perioada in care a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des despre mediul inconjurator.
22 aprilie, ziua oficiala a planetei Pamant
Ziua Pamantului a fost proclamata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice fata de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pamantului a fost celebrata in primul an de circa 20 de milioane de cetateni americani, mare parte dintre ei tineri si foarte tineri.
Dupa doua decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor in dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.
In anul 2009, Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sarbatoare oficiala a planetei Pamant si expresie comuna a dorintei tuturor de a construi o... mai mult
Marti, 22 Aprilie 2014, ora 08:59
Principele Radu, principesa Margareta, principele Nicolae si principesa Elena au inaugurat, duminica, Salonul Regal de la Gara de Nord din Bucuresti, la eveniment participand si ministrul Transporturilor Ramona Manescu. Familia regala a ajuns in Gara de Nord la 15.45, dupa o calatorie simbolica de la Sinaia in Capitala.
Principele Radu a declarat duminica, cu aceasta ocazie, ca "trecutul si prezentul nu fac decat sa consolideze viitorul Romaniei", el apreciind, totodata, ca redeschiderea Salonului reprezinta indreptarea tarii "cu pasi iuti catre viitor".
"Va rog sa primiti mai intai cele mai alese urari de pentru ziua de 1 Decembrie a Marii Uniri din partea majestatilor lor, Regele Mihai, aflat in al 93-lea an al vietii, si de la Regina Ana, care tot in acest an a implinit, in 18 septembrie, extraordinara varsta de 90 de ani", a declarat principele Radu.
Tot el a explicat ca mentioneaza cele doua aniversari regale pentru ca acestora li se adauga cea de-a treia, de 95 de ani de la Marea Unire de la 1918. "As vrea sa va spun cat de mult apreciaza familia regala a Romaniei aceasta aducere in prim-planul vietii noastre a trenului regal. (...) Atunci cand Caile Ferate, domeniul pe care domniile voastre il pastoriti astazi, din punct de vedere politic si administrativ, au reprezentat la vremea lor mandria Romaniei, caile ferate sunt cele care au facut Romania mai puternica, cele care i-au dat inteles cuvintelor de si pe care tara noastra si le-a asezat pe frunte in... mai mult
Luni, 02 Decembrie 2013, ora 11:00
Google celebreaza, luni, Ziua Pamantului si isi demonstreaza sprijinul pentru protectia mediului, printr-un logo special, interactiv, care prezinta succesiunea anotimpurilor si tranzitia de la zi la noapte.
Anotimpurile sunt prezentate in noul logo sub forma unei animatii. Astfel, primavara este cea care deschide succesiunea de imagini animate, litera "G" din cuvantul "Google" fiind reprezentata cu flori pe o pajiste.
Unele dintre elementele care apar in imagine pot fi accesate si determina modificari ale logoului - de exemplu, un clic pe nori determina transformarea unei zile insorite intr-o zi ploioasa. De asemenea, in imagine apar mai multe formatiuni muntoase, in care se vad doua intrari de pestera. Un clic pe una dintre intrari face ca din aceasta sa iasa un urs.
In fiecare an, pe 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Pamantului/ Earth Day, aparuta in Statele Unite ale Americii intr-o perioada in care a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des despre mediul inconjurator.
Ziua Pamantului a fost proclamata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice fata de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pamantului a fost celebrata in primul an de circa 20 de milioane de cetateni americani, in marea lor majoritate tineri si foarte tineri.
Dupa doua decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor... mai mult
Luni, 22 Aprilie 2013, ora 09:47
RFI Romania sustine Ziua Mondiala a Mediului. Sarbatorita de 40 de ani, pe data de 5 iunie. Postul radio va organiza cu aceasta ocazie o expozitie cu cele mai inspirate desene realizate de "Salvatorii Pamantului".
"Este o zi in care constientizam mai mult decat oricand ca depinde de fiecare dintre noi sa pastram Pamantul o planeta vie, sa reducem poluarea, sa producem energie cu resurse regenerabile, sa pastram resursele naturale pentru ca ele reprezinta sursa vietii. Ne dorim ca anul acesta copiii sa fie 'Salvatorii Pamantului'", se arata intr-un comunicat RFI Romania.
Cele mai inspirate idei de salvare a planetei vor fi premiate, dorind ca prin aceasta campanie sa aducem problemele de mediu in atentia generatiilor viitoare. Ii provocam pe cei mici, cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, sa realizeze un desen cu tema "Salvati Pamantul" si sa ni-l trimita prin mail (fotografia nu trebuie sa depaseasca 300k) pe adresa concurs@rfi.ro, impreuna cu o scurta poveste a acestui desen.
RFI Romania se alatura acestei initiative asa cum a facut si cu PARK(ing) Day, ziua in care am transformat parcarile din marile aglomeratii urbane in parcuri sau cu ocazia Zilei Mondiale a Apei - doua concepte noi care au strans sute de adepti in Capitala si in alte orase din tara.
Efortul celor mici nu va fi zadarnic pentru ca fiecare participant va primi automat un puzzle personalizat Ziua Mondiala a Mediului. Mai mult, fiecare idee > va fi postata pe site-ul nostru impreuna cu... mai mult
Vineri, 11 Mai 2012, ora 10:59
Ziua Pamantului constituie un prilej bun pentru promovarea pe piata a unor produse prietenoase cu mediul inconjurator. Asa se face ca duminica, 22 aprilie, vor fi lansate becuri cu tehnologie LED extrem de rezistente in timp, telefoane si chiar adezivi eco-friendly.
Compania Philips va lansa, de Ziua Pamantului, un bec LED care are o durata de viata de cel putin 20 de ani, potrivit PCWorld.
Becurile cu tehnologie LED nu contin chimicalele periculoase folosite la fabricarea becurilor flourescente. Noul produs al celor de la Philips va fi disponibil la inceput doar in Statele Unite, pretul fiind de 50 de dolari.
Citeste mai multe despre Criza euro: despre moralitate si bancheri pe Ziare.com. mai mult
Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 13:10