Doar 5% dintre romanii care cumpara bilete de avion online solicita si asigurari de calatorie

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 15:52
1506 citiri
Doar 5% dintre romanii care cumpara bilete de avion online solicita si asigurari de calatorie

Doar 5% dintre romanii care cumpara online bilete de avion pentru plecari in strainatate isi fac si asigurare de calatorie, masura ce elimina riscul ca pentru o singura zi de spitalizare, sa plateasca cel putin cateva sute de euro.

Procentul celor care cumpara bilete de avion online si achizitioneaza si o asigurare de calatorie (asigurare de sanatate sau pentru pierderea bagajului) s-a mentinut constant in ultimii ani. In schimb, numarul persoanelor care cumpara biletul de avion offline (apeland la un agent de turism) si se decid si pentru o asigurare de calatorie este in crestere, aproximativ 35% dintre acestia alegand asigurarea, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro.

"Daca in anul 2012, procentul mediu al celor care alegeau o asigurare de calatorie era de aproximativ 16%, in 2013 a evoluat la aproximativ 20%, iar spre sfarsitul anului 2013 si inceputul lui 2014, asigurarile au fost cumparate de aproximativ 35% dintre cei care au achizitionat biletul din agentie. In luna februarie a acestui an am atins chiar un record, rata de conversie pentru asigurarile offline fiind de peste 40%", a declarat luni intr-un comunicat Alina Dumitrescu, Directorul Agentiei Vola.ro.

Aproximativ 58% din asigurarile vandute de Vola.ro sunt asigurari medicale, aproximativ 34% sunt polite medicale care asigura si bagajul si doar 8% sunt polite de calatorie care acopera riscul de pierdere a conexiunii si a plecarii.

#asigurari calatorie, #asigurare medicala, #asigurare calatorie cu avionul , #Asigurare calatorie