Contractul de reasigurare al PAID va fi semnat la inceputul lunii iunie

Luni, 24 Mai 2010, ora 00:12
1724 citiri
Contractul de reasigurare al PAID va fi semnat la inceputul lunii iunie

Polul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), societatea care va emite polite obligatorii pentru locuinte, va semna contractul de reasigurare cu patru brokeri cel mai probabil la inceputul lunii iunie, urmand ca din iulie sa fie emise primele polite, a declarat pentru NewsIn presedintele PAID.

"Contractul de reasigurare va fi semnat cel mai probabil la inceputul lunii iunie. In prezent ne aflam in faza finala a negocierilor. Este cel mai bun pret care se putea obtine in acest moment", a declarat pentru NewsIn presedintele PAID, Marius Bulugea, fara sa mentioneze pretul reasigurarii.

PAID a inceput negocierile cu cinci brokeri Willis, AON, Guy Carpenter, Stellar Re si RFIB, insa ultimul s-a retras din cursa. "Unul dintre cei patru brokeri va fi lider de program, iar reasigurarea va fi platita in mai multe transe", a adaugat Bulugea.

Cheltuielile cu reasigurarea vor fi acoperite de actionarii PAID, si nu printr-un imprumut contractat de Ministerul de Finante, asa cum se stabilise initial.

PAID a fost infiintat in toamna anului trecut de 13 companii de asigurari: Groupama Asigurari, Astra Asigurari, Platinum Asigurari, Uniqa Asigurari, Generali Asigurari, Ardaf, EuroIns, Carpatica Asig, Grawe Romania, Credit Europe Asigurari, ABC Asigurari, Certasig si City Insurance.

Astra, Platinum si Groupama detin cate o participatie de 15% din capitalul social, nivel maxim admis de lege. Capitalul social al PAID este de 4,6 milioane euro. Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Proprietarii care nu isi asigura locuintele risca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 lei, in timp ce prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A (care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si de 10 euro in cazul locuintelor tip B (cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic).

Suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru cele de tip B. 

#asigurare, #contract, #broker, #paid , #Asigurare obligatorie