Termenul-limita pentru asigurarea locuintei se apropie. Ce spun primarii?

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 17:18
2898 citiri
Termenul-limita pentru asigurarea locuintei se apropie. Ce spun primarii?

Cei 5,8 milioane de romani care nu si-au cumparat o asigurare obligatorie pentru locuinta au mari sanse sa scape fara amenzi de la majoritatea primarilor, care nu vor sa ii amendeze dupa 15 iulie. 

Primarii recunosc ca nu ai idee cat este cuantumul amenzilor dupa aceasta data si, in plus, anul 2012 este an in care vor avea loc alegeri locale, scrie Gandul.

In ultimul an au fost acoperite doar 7,25% din locuintele la nivel national, iar in 15 iulie este termenul limita anuntat de Ministerul Administratiei si Internelor pana la care proprietarii trebuie sa isi asigure locuintele. Amenda pentru depasirea acestei date poate fi intre 100 si 500 lei. 

O polita obligatorie costa 10 sau 20 de euro in functie de materialul din care este construita locuinta si acopera daunele produse de cutremure, inundatii sau alunecari de teren in limita a 10.000 si respectiv 20.000 de euro. O polita facultativa este mai scumpa, ajungand in medie la 50 de euro, dar acopera mai multe riscuri si sumele asigurate sunt mai mari, informeaza cotidianul citat.

#asigurare, #asigurare locuinta, #asigurare obligatorie, #locuinta, #polita asigurare , #Asigurare obligatorie