Vezi cand iei amenda daca nu ti-ai asigurat locuinta

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 10:35
1860 citiri
Vezi cand iei amenda daca nu ti-ai asigurat locuinta

Daca la sfarsitul lui 2010 se zicea ca amenzile se vor aplica incepand cu 15 iulie 2011, acum, Ministerul Administratiei spune ca noul termen este 5 august.

"Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) sustine punctul de vedere al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in ce priveste data de 5 august ca data limita de la care primarii pot aplica amenzi celor care nu au o asigurare obligatorie a locuintelor", a declarat pentru Gandul Marius Militaru, purtatorul de cuvant al MAI.

"In conformitate cu prevederile art. 35 din Legea 260/2008, obligativitatea incheierii asigurarilor de locuinte decurge de la un an de la inceperea emiterii politelor.

Intrucat politele de asigurare a locuintelor au inceput sa fie emise in 15 iulie 2010, termenul-limita de incheiere a acestora, conform art. 35 din Legea 260/2008, este 15 iulie 2011", se arata in precizarea postata la sfarsitul anului trecut pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor.

"Dupa aceasta data primarii vor amenda proprietarii de locuinte care nu au incheiat asigurarea obligatorie", mai preciza nota postata de MAI pe 29 decembrie 2010.

Termenul de la care se pot aplica amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei romanilor care nu si-au asigurat locuinta a iscat neintelegeri intre autoritatile statului.

Se pare ca problema este interpretarea diferita a prevederilor legii.

In functie de acest termen a variat si numarul romanilor care se grabeau sa-si cumpere asigurarea obligatorie.

Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se...
#amenda asigurare locuinta, #asigurare, #asigurare casa, #asigurare obligatorie , #Asigurare obligatorie