Afacerile Omniasig, in scadere

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 12:02
1398 citiri
Afacerile Omniasig, in scadere

Omniasig Vienna Insurance Group a inregistrat in primele noua luni ale anului un volum al primelor brute subscrise de 618,34 milioane lei, cu 14,5% mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada din 2010, a anuntat joi compania.

Valoarea daunelor platite in aceasta perioada a fost de 449,28 milioane lei.

"Asigurarile auto detin in continuare ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv de 75%. Dintre acestea, linia asigurarilor facultative Casco a continuat in acest interval sa se contracte, valoarea primelor brute subscrise fiind cu 34% mai mica decat in aceeasi perioada a anului trecut, respectiv de 233,22 milioane lei. In consecinta, si daunele platite pe acest segment au fost in scadere, cu 24,53%, inregistrand o valoare de 261 milioane lei", se spune in comunicat.

Asigurarile de raspundere civila auto obligatorie (RCA) au atins o valoare a primelor brute subscrise de 235,96 milioane lei, cu 30,86% mai mult decat in perioada similara a anului 2010, "insa ritmul de subscriere a scazut incepand cu luna iulie 2011, ca urmare a adaptarii tarifelor la cresterea substantiala a daunalitatii pe acest segment de asigurari". Si valoarea daunelor platite pe aceasta linie a crescut, pana la 148,87 milioane lei.

Asigurarile tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) au inregistrat in aceste noua luni ale anului o valoare a primelor brute subscrise de 91,40 milioane seo. Valoarea daunelor platite pe acest segment a evoluat ascendent, atingand suma de 19,20 milioane lei.

Asigurarile agricole si-au mentinut ritmul de crestere, atingand o valoare a primelor brute subscrise de 8,33 milioane leo. Tot o crestere au inregistrat si daunele platite pe acest segment, acestea ajungand la valoarea de 4,39 milioane lei.

Potrivit reprezemtantilor companiei, au fost inregistrate cresteri ale volumului de prime brute subscrise si la asigurarile de mijloace de transport navale, care au crescut cu 16,26% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la o valoare a primelor brute subscrise de 5,40 milioane lei, la asigurarile de accidente si boala (inclusiv de munca si boli profesionale), care au atins o valoare a primelor brute subscrise de 5,91 milioane lei, cu 49,29% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, precum si la asigurarile de asistenta turistica, care au inregistrat o valoare a subscrierilor de 3,92 milioane lei, cu 49,50% mai mult decat in perioada similara a anului precedent.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group, dovedind prin rezultatele deosebite inregistrate ca se poate ridica la standardele internationale ale grupului austriac. In prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania.

Omniasig va fuziona cu BCR Asigurari, conform deciziei Vienna Insurance Group, actionarul majoritar al ambelor companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Omniasig afaceri, #Omniasig asigurari , #Asigurari auto