Astra Asigurari investeste peste 4 milioane de euro in Ungaria

Duminica, 16 Septembrie 2012, ora 12:20
1841 citiri
Astra Asigurari investeste peste 4 milioane de euro in Ungaria

Astra Asigurari se extinde in Ungaria, prin intermediul unei investitii de 4 milioane de euro in sase centre de servicii pentru clienti.

Sucursala ungara a companiei a deschis in ultimele trei luni, patru puncte de vanzare in Budapesta, Miskolc, Pecs si Gyor. Reteaua teritoriala urmeaza sa fie extinsa si in Debrecen si Szeged in luna octombrie.

"Investitiile in cele sase centre de servicii pentru clienti se ridica la peste 4 milioane de euro. Obiectivul nostru este sa fim cat mai aproape de clienti, sa ne gaseasca nu doar pe Internet, sa aiba acces la toata paleta de produse: RCA, asigurari de locuinte, de viata si corporate", a declarat pentru Mediafax, directorul general al Astra Biztosito, Bela Torok.

Sucursala Astra Biztosito s-a deschis cu doi ani in urma, iar in 2011 a inregistrat subscrieri in valoare de 65,87 milioane de lei. In primul semestru din acest an, sucursala ungara a companiei Astra a subscris, deja, prime in valoare de 50,5 milioane de lei.

Cele mai mari incasari au revenit politelor de raspundere civila auto (RCA) (49 milioane de lei), urmate de asigurarile CASCO (circa 871 mii de lei) si pentru locuinte (604 mii de lei).

Pe partea de daune, sumele platite de Astra Biztosito clientilor asigurati au insumat 21,2 milioane de lei in prima parte a acestui an. Despagubirile pe segmentul RCA au atins 20,97 milioane de lei.

In Romania, la nivelul anului 2011, Astra a ocupat prima pozitie in topul asiguratorilor locali dupa nivelul subscrierilor, care au atins 1,01 miliarde de lei, in scadere cu 6,5% fata de anul precedent.

In prima parte a acestui an, Omniasig a devansat Astra in privinta veniturilor din prime subscrise. Astfel, Omniasig a consemnat venituri de 548,9 milioane de lei, comparativ cu 516,7 milioane de lei in Astra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii Astra Ungaria, #asigurari Ungaria, #investitie Astra Biztosito , #Asigurari auto