Februarie vine cu un nou val de scumpiri

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 09:56
1514 citiri
Februarie vine cu un nou val de scumpiri

Dupa maximul istoric pe care l-a atins joi euro, analistii ne anunta ca luna februarie va veni cu un nou val de scumpiri, inclusiv a ratelor pe care le platim la banca. Din fericire, printre putinele produse pentru care nu vom scoate mai multi bani din buzunari se numara si painea. Toate aceste scumpiri vin la putin timp dupa ce prima zi din acest an a adus numeroase scumpiri la produse alimentare, bauturi alcoolice, carburanti si asigurari auto din cauza maririi accizelor, anunta Antena 3.


Analistii economici previzioneaza ca noul val de scumpiri din luna februarie este o consecinta directa a faptului ca euro creste - leul se depreciaza, iar acest lucru pare ca nu se va termina destul de curand. In aceste conditii producatorii sunt nevoiti sa isi scumpeasca marfurile pentru a nu ajunge in pragul falimentului.


Astfel ca unele produse alimentare, carnea si altele se vor scumpi cu cateva procente. Inceputul de an nu a adus vesti bune pentru bugetul romanilor, preturile carburantilor si bauturilor crescand substantial de la 1 ianuarie, din cauza maririi accizelor. In plus, deprecierea leului va urca semnificativ preturile alimentelor.