Astra Asigurari mizeaza pe afaceri de 4 milioane euro in 2009

Luni, 18 Mai 2009, ora 14:46
1754 citiri
Astra Asigurari mizeaza pe afaceri de 4 milioane euro in 2009

Astra Asigurari estimeaza afaceri de circa 4 milioane euro in 2009 pe segmentul asigurarilor de viata si sanatate, de 2,2 ori mai mult ca in 2008, pe fondul lansarii de noi produse, a declarat, pentru NewsIn, directorul directiei de asigurari de viata si sanatate al firmei.

In 2008, Astra Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 7,2 milioane lei (circa 1,8 milioane euro) pe segmentul mentionat, in crestere cu 4,5% fata de 2007.

"Aceasta crestere a pornit de la jumatatea lui 2008 (mai-iunie), cand am demarat operatiunea de relansare a asigurarilor de viata, iar la sfarsitul anului trecut ne-am lansat activitatea pe segmentul de asigurari de sanatate", a mentionat directorul directiei de asigurari de viata si sanatate al companiei, Cornelia Scarlatescu.

"Anul acesta vrem sa lansam asigurarile individuale si de familie, cu o oarecare intarziere din cauza contextului actual economic", a mai spus Scarlatescu.

Cornelia Scarlatescu sustine ca orice persoana care incheie o asigurare de sanatate ar trebui sa beneficieze de avantaje fiscale, care ar putea stimula dezvoltarea pietei de asigurari private de sanatate si "ar oferi accesul unei mase mai mari a populatiei la servicii integrate si de calitate in domeniul medical".

Astra Asigurari lanseaza marti pe piata romanesca, in parteneriat cu grupul de asigurari AXA, o polita de asigurare de sanatate cu acoperire in strainatate - Astra Sante.

Actionarul principal al Astra Asigurari este grupul Nova Trade, controlat de Dan Adamescu, cu o detinere de 72,68% din actiuni, iar grupul austriac Uniqa are o participatie de 27%, pentru care a platit 10 milioane euro in 2005.

Astra Asigurari, companie infiintata in 1991, a inregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise totale de 649,9 milioane lei, in crestere cu 74% fata de 2007, si un profit de 3,49 milioane lei, mai mare cu 31% fata de cel bugetat.

#astra, #asigurari, #afaceri, #euro, #viata, #prime, #active , #Asigurari private