Miscari importante pe piata asigurarilor: Olandezii de la Aegon achizitioneaza Eureko

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 13:59
2066 citiri
Miscari importante pe piata asigurarilor: Olandezii de la Aegon achizitioneaza Eureko
Sursa foto: Telegraph

Grupul olandez de asigurari Aegon va prelua activitatile de asigurari de viata si pensii private ale Eureko Romania, aceasta fiind una dintre cele mai importante tranzactii de pe piata asigurarilor.

Dupa preluarea operatiunilor Eureko Romania, Aegon va deveni al treilea mare furnizor de pensii din tara.

"Avand in vedere cresterea cererii pentru asigurari de viata, precum si produse si servicii conexe pensiilor in Romania si in intreaga regiune a Europei Centrale si de Est, suntem hotarati sa punem la dispozitie expertiza Aegon pentru a acoperi aceasta cerere. Preluarea operatiunilor de asigurari de viata si pensii ale Eureko Romania ne va intari semnifictiv pozitia si capacitatea de a furniza solutii financiare pe termen lung pentru o baza de clienti in crestere", a declarat directorul general al Aegon Europa Centrala si de Est, Gabor Kepecs, citat de Mediafax.

Dupa preluarea operatiunilor Eureko Romania, Aegon va deveni al treilea mare furnizor de pensii din tara, cu aproximativ 650.000 de membri, iar portofoliul de asigurari de viata se va situa in primele zece cele mai mari de pe piata, noteaza grupul. Cele doua companii nu au anuntat valoarea tranzactiei.

"Aceasta tranzactie este rezultatul strategiei de a dezvolta selectiv operatiunile internationale ale grupului Achmea. Intentionam sa investim in acele companii care au dimensiuni semnificative si care ofera oportunitati de manifestare a competentelor noastre principale", a declarat Gerard van Olphen, vicepresedinte al Comitetului executiv al Achmea si responsabil cu dezvoltarea operatiunilor internationale ale grupului, potrivit unui comunicat al Eureko Romania.

Avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii au intermediat tranzactia

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a reprezentat compania olandeza Aegon in tranzactia de preluare.

"A fost o tranzactie complexa, ce a implicat doua ramuri-cheie ale domeniului financiar (asigurari si pensii) si care s-a finalizat dupa peste sase luni de negocieri. In prezent, asistam Aegon in legatura cu indeplinirea formalitatilor de aprobare din partea autoritatilor de reglementare. Preluarea portofoliilor Eureko reprezinta una dintre cele mai mari tranzactii din segmentul asigurarilor de viata si de pensii private (pilonul II si III) din Romania, marcand o tendinta deja vizibila de consolidare si extindere a operatiunilor principalilor jucatori", a declarat Silvana Ivan, potrivit wall-street.ro.

Tranzactia ar urma sa fie finalizata in a doua jumatate anului, dupa obtinerea aprobarilor autoritatilor de reglementare, a anuntat marti Aegon, intr-un comunicat.

#tranzactie piata asigurari, #aegon achizitie eureko, #asigurari eureko , #Asigurari private