Planurile Omniasig in 2012

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 11:42
1919 citiri
Planurile Omniasig in 2012

Omniasig (fosta BCR Asigurari) estimeaza ca va subscrie in acest an prime de asigurare de 1,2 miliarde de lei, nivel similar celui atins in 2011, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele directoratului companiei, Mihai Tecau.

"Principalul obiectiv al planul de dezvoltare al noului Omniasig Vienna Insurance Group in 2012 prevede realizarea unui volum de prime subscrise de 1,2 miliarde de lei. De asemenea, societatea va lansa noi produse, flexibile si adaptate actualului context economic si nevoilor clientilor si va miza pe apropierea apropierea fata de brokerii de asigurari si imbunatatirea relatiei cu acestia", a declarat Tecau.

Tecau a spus ca Omniasig va urmari in acest an consolidarea activitatii de business, prin adoptarea unei strategii prudente de dezvoltare, imbunatatirea ratei combinate si mentinerea ei la un nivel cat mai scazut sub 100%, precum si reanalizarea si restructurarea portofoliulului si o subscriere atenta si precauta a noilor riscuri preluate in asigurare.

Parteneriatul dintre Omniasig si BCR a fost initiat in luna mai

Strategia de dezvoltare a companiei de asigurari include si parteneriatul de vanzari de produse de asigurari incheiat intre Omniasig si Banca Comerciala Romana (parte a acordului de colaborare intre Erste Bank si Vienna Insurance Group), parteneriat in derulare care are un rol semnificativ in consolidarea intregii retele teritoriale a companiei din punct de vedere al vanzarilor.

La inceputul acestei luni, BCR Asigurari a incheiat procesul de fuziune cu Omniasig si a preluat denumirea si emblema societatii absorbite. Primele subscrise de cele doua companii au insumat 1,2 miliarde de lei in 2011, peste rezultatul consemnat de Astra, liderul pietei in 2010 si 2011, care a avut prime de 1,01 miliarde de lei.

In 2011, fosta Omniasig a subscris prime de 761,55 milioane de lei, iar BCR Asigurari a raportat venituri de 441 milioane de lei.

Cele doua companii erau controlate de grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria), care in august 2011 a decis fuziunea celor doua subsidiare.

In urma fuziunii, Omniasig este reprezentata la nivelul intregii tari prin 224 de sucursale si agentii. De asemenea, compania are 2.000 de salariati si aproximativ 13.000 agenti activi in toata tara.

In primul trimestru al acestui an, fosta BCR Asigurari si vechiul Omniasig au subscris prime in suma de 282,03 milioane lei, in scadere cu 18,8% fata de rezultatul inregistrat in perioada ianuarie-martie 2011.

#Omniasig prime asigurare 2012, #parteneriat Omniasig BCR, #Omniasig obiective 2012, #Omniasig rezultate financiare , #Asigurari private