Produsele de economisire pentru copii, tot mai cautate in Romania

Joi, 14 Iunie 2012, ora 18:59
2155 citiri
Produsele de economisire pentru copii, tot mai cautate in Romania

Produsele de economisire pentru copii castiga teren in Romania. Fie ca banii sunt depusi sub forma asigurarilor, depozitelor sau conturilor de economisire, parintii acorda tot mai multa importanta securitatii financiare a copiilor lor.

Parintii prefera produsele traditionale de asigurare din portofoliul Alico de produse destinate copiilor, acestea cumuland 70% din optiunile lor in 2011, fata de 30% cat au reprezentat contractele unit-linked.

"Parintii acorda o atentie speciala viitorului copiilor, avand la baza atat o motivatie rationala, din dorinta de a asigura celor mici o sansa pentru un start cat mai bun in viata, dar si una emotionala, intrucat copiii sunt proiectia in viitor a parintilor, imaginea idealizata a acestora odata cu trecerea anilor", a declarat Theodor Alexandrescu, CEO Alico Asigurari Romania.

Violeta Ciurel, CEO AXA Life Insurance, a spus ca romanii sunt mai dispusi sa investeasca in asigurari pentru copii decat in polite pentru ei insisi:

"Asigurarile pentru copii sunt pentru economie si pentru asigurarea protectiei viitorului financiar si a perioade de studii, in mod deosebit. Parerea mea este ca aceste produse pentru copii intotdeauna vor avea mai mare cautare pentru familiile care au copii. Evident, asiguratul este aceeasi persoana, parintele, care poate sa isi faca si el o asigurare pentru economie, pentru pensii sau pentru alte momente ale vietii, dar, avand in vedere cultura familiei din Romania, in care copilul este extrem de important, consider ca vor avea o mare cautare".

Depozitele pentru copii, la fel de cautate

Si nu doar asigurarile sunt la mare cautare, ci toate produsele de economisire pentru copii.

Astfel, in ultimii ani, aproape toate bancile si-au adaugat in portofoliul de depozite produsele de economisire pentru copii. Un segment care s-a dublat in doar un an este cel al produselor de economisire creditare pentru locuintele viitorilor adulti.

"In ultimul an, observam ca parintii pun deoparte din ce in ce mai multi bani pentru copiii lor. Astfel, suma economisita in 2011 in conturile minorilor s-a dublat fata de 2010", a precizat aurelia Cionga, presedinte desemnat al Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Conturile de economii, mai flexibile

In conturile de economii, banii pot fi depusi si retrasi oricand. Potrivit specialistilor de la Piraeus Bank, daca, in general, depozitele si planurile de economisire restrictioneaza accesarea banilor economisiti, conducand si la pierderea dobanzii acumulate in cazul lichidarii inainte de termenul contractual stabilit, conturile de economii, permit accesul permanent la banii din cont, dobanda calculandu-se mereu in functie de soldul existent in contul respectiv si fiind, din punct de vedere procentual, apropiata de cea platita pentru depozite.

Potrivit reprezentantilor Piraeus Bank, singurul dezavantaj al acestui tip de cont de economii este faptul ca dobanda este mai redusa decat in cazul unui depozit standard. Pe de alta parte, acest lucru este compensat de flexibilitatea crescuta in accesarea banilor din cont, inclusiv prin intermediul unui card de credit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#produse economisire copii, #asigurari copii, #depozite copii, #conturi economii copii , #Asigurari private