Aegon: Profit de 521 milioane de euro in primul trimestru

Joi, 17 Mai 2012, ora 16:28
1638 citiri
Aegon: Profit de 521 milioane de euro in primul trimestru

Compania olandeza de asigurari Aegon a inregistrat in primul trimestru un profit net de 521 de milioane de euro, in crestere cu 59%, fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat joi compania.

Potrivit acestora, reevaluarile pozitive in ceea ce priveste actiunile Aegon si scaderea semnificativa a ratei de despagubiri au contribuit la obiectivele companiei de eficientizare economica. Rata despagubirilor a inregistrat o scadere de 34%, coborand la 41 de milioane de euro, fiind cea mai mica rata inregistrata de asigurator in ultimii patru ani.

Grupul Aegon a inregistrat o crestere de 3% a profitului operational brut de 425 de milioane de euro pe segmentul de pensii private, peste previziunile medii de 415 milioane de euro ale analistilor.

In luna iunie a anului trecut, Aegon a anuntat stingerea totala a "datoriei" sale catre statul olandez, prin efectuarea unei plati finale in valoare de 1,125 miliarde euro. Grupul de asigurari olandez si-a indeplinit astfel obiectivul prioritar al ultimilor ani, returnand integral ajutorul primit de la stat in 2008, in momentul de varf al crizei financiare.

Pe piata romaneasca, Aegon activeaza prin doua divizii: Aegon Asigurari de Viata si Aegon Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat (fostul BT Aegon), ultima pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Aegon rezultate financiare T1, #Aegon profit T1 , #Asigurari viata