Asigurarea militarilor costa MApN un milion de lei

Sambata, 24 Martie 2012, ora 12:30
1859 citiri
Asigurarea militarilor costa MApN un milion de lei

Ministerul Apararii Nationale (MApN) plateste companiei Astra Asigurari 1,16 milioane lei, fara TVA, pentru furnizarea de asigurari de viata militarilor aflati in misiuni de lupta, contractul fiind incheiat pentru o perioada de doi ani.

Contractul a fost atribuit in data de 21 martie 2012, Astra Asigurari fiind singurul ofertant.

Suma asigurata pentru riscul de deces al personalului MApN care va executa misiuni de lupta este de cel putin 80.000 de euro, se mentioneaza in caietul de sarcini.

In cazul riscului de invaliditate de gradul I si II, polita de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel putin 40.000 euro.

Totodata, limita de raspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de imbolnavire, pe timpul si din cauza actiunilor de lupta, care au ca rezultat mutilari sau defecte fizice ireversibile ori vatamari corporale/afectiuni ce pot fi stabilite in mod obiectiv.

Astra Asigurari va acoperi cheltuielile cu repatrierea in cuantum de pana la 14.000 euro, daca se face dovada acestor cheltuieli, cele pentru spitalizare si tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile si mai putin de trei zile) si cele pentru medicamente si tratament in suma de pana la 6.000 euro.

"Indemnizatia de asigurare se plateste integral, iar cuantumul acesteia se stabileste conform pragurilor de acoperire. (...) Se vor asigura militarii din Ministerul Apararii Nationale. Operatorul economic va emite polite de asigurare in termen de trei zile de la semnarea contractului subsecvent. In mod exceptional, in caz de urgenta, emiterea politelor de asigurare se va face in termen de maximum trei ore de la primirea solicitarii prin fax sau e-mail", se mai spune in caietul de sarcini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#MApN asigurare militari, #MApN Astra Asigurari militari , #Asigurari viata