Aviva Asigurari de Viata si-a redus anul trecut pierderea cu 37%

Luni, 31 Mai 2010, ora 13:35
1740 citiri
Aviva Asigurari de Viata si-a redus anul trecut pierderea cu 37%

Aviva Asigurari de Viata a inregistrat anul trecut o pierdere de 13,4 milioane lei, cu 36,9% mai mica fata de anul anterior, in conditiile in care primele brute subscrise au scazut cu circa 5%, la 101 milioane lei, a declarat luni directorul general al Aviva Romania, Mihai Popescu, precizeaza Mediafax.

In 2008, Aviva Asigurari de Viata inregistrase o pierdere de 21,33 milioane lei.

"Anul trecut veniturile totale ale companiei au crescut cu 14,1%, la 136,5 milioane lei, de la un nivel de 119,6 milioane lei, in timp ce activele au sporit cu 8,3%, la 274,7 milioane lei", a mentionat Popescu, care a adaugat ca Aviva si-a continuat sa investeasca in afacerile din Romania.

El s-a aratat optimist in ceea ce priveste evolutia pietei de asigurari de viata din Romania, in conditiile in care romanii vor constientiza tot mai mult sa-si asigure viitorul.

Mihai Popescu a mentionat ca unul dintre obiectivele mandatului sau il reprezinta trecerea companiei pe profit.

"Vrem o companie care sa fie solida pe termen lung, ne intereseaza mai putin o performanta temporara", a mentionat el.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania (achizitionata pe 30 noiembrie 2007).

Aviva si-a inceput activitatea de asigurari de viata in Romania in 2000, avand un portofoliu de peste 50.000 de clienti (excluzand asigurarile credit life) si fonduri in administrare de 27 milioane lire sterline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aviva asigurari viata pierderi , #Asigurari viata