MetLife vrea sa se extinda in Turcia, Romania si Egipt

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 13:04
1606 citiri
MetLife vrea sa se extinda in Turcia, Romania si Egipt

Asiguratorul american MetLife Inc vrea sa isi extinda activitatea pe pietele emergente din Turcia, Romania si Egipt, anunta Wall Street Journal.

MetLife Inc intentioneaza sa-si reduca costurile inainte de taxe cu 600 milioane de dolari, sa produca cel putin o cincime din profiturile sale de pe pietele emergente si sa revitalizeze una din cele mai vechi afaceri ale sale: vanzarea asigurarilor de viata clasei mijlocii americane.

Directorul general al MetLife, Steven Kandarian, intentioneaza sa prezinte miercuri pe Wall Street obiectivele companiei, in cadrul conferintei anuale a investitorilor. Kandarian cauta sa-i convinga pe investitori ca MetLife poate face fata nivelului record scazut al ratelor dobanzilor, incetinirii economiei SUA, turbulentelor in Europa si altor obstacole care au afectat profiturile companiei.

In ultimele 12 luni, actiunile companiei au scazut la bursa cu 28%. Marti, actiunile au crescut cu 0,5%, la 31,07 dolari, la bursa de la New York.

Intr-un interviu acordat marti, Steven Kandarian a recunoscut ca MetLife se confrunta cu "un mediu dificil". El a explicat ca planul strategic care va fi anuntat miercuri nu estimeaza o imbunatatire majora a economiei inainte de 2016 si o crestere a ratelor dobanzilor inainte de 2014. Asiguratorii investesc semnificativ in obligatiuni astfel incat ratele scazute ale dobanzilor afecteaza castigul.

Obiectivul companiei este atingerea unei rentabilitati a capitalului propriu (ROE) de 12-14% pana in 2016, in crestere fata de 10,3% in 2011.

Steven Kandarian a declarat ca firma vrea sa rascumpere actiuni de 5 miliarde de dolari pana in 2016.

Steven Kandarian a afirmat ca MetLife vrea sa-si majoreze profitul operational pe pietele emergente la cel putin 20%, de la 14% in prezent, contand pe ideea ca standardele de viata s-au imbunatatit in tarile in curs de dezvoltare astfel incat cererea pentru polite de economii si produse de asigurari va creste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Metlife extindere Romania, #Metlife obiective, #Metlife majorare profit operational , #Asigurari viata