Piata de asigurari de viata va stagna in 2012

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 17:32
2097 citiri
Piata de asigurari de viata va stagna in 2012

Piata asigurarilor de viata ar putea stagna sau creste cu circa 1-2% in acest an, de la un nivel de 1,74 mld. lei in 2011, avansul urmand sa fie sustinut, in special, de vanzarile efectuate prin intermediul bancilor, a declarat directorul directiei de asigurari de viata al Generali.

In 2011, piata asigurarilor de viata a crescut cu 4,6%, pana la 1,74 miliarde lei. In primul semestru, piata de asigurari de viata a inregistrat un declin de 0,38%, la 857,1 milioane lei.

"Scaderea inregistrata in primele sase luni a fost generata de situatia economica dificila din Romania. Probabil ca piata va incheia acest an pe zero sau poate chiar cu un procent-doua de crestere", a mentionat directorul directiei de asigurari de viata al Generali Asigurari, Ovidiu Racoveanu.

Acesta sustine ca vanzarile noi au fost afectate de numarul redus al recrutarilor de agenti si brokeri, dar si de dificultatile care sunt vizibile in unele sectoare ale economiei.

"De anul trecut toti intermediarii nou recrutati trebuie sa se licentieze, conform legii. Incepand din septembrie 2012 a inceput si licentierea, graduala, a intermediarilor existenti. Efectele pozitive se vor vedea imediat in calitatea vanzarilor si a persistentei portofoliilor noi. Pentru ca aceste schimbari au fost instiintate din timp, asiguratorii au putut sa minimizeze impactul acestora", a spus Racoveanu.

Ovidiu Racoveanu sustine ca motorul de crestere al pietei l-ar constitui segmentul bancassurance. "La acest moment, bancile sunt cele care vand polite care sunt legate de produse bancare, cum ar fi credite sau carduri, dar si o paleta mai larga de produse pe ramura de retail", a mai spus directorul diviziei de asigurari de viata al Generali.

Cat priveste piata romaneasca de asigurari de viata, Racoveanu a mai estimat ca ar putea creste mult mai sustinut daca s-ar aplica un plafon de deductibilitate de 400-500 euro pe an pentru angajator, masura care ar stimula economisirea si asigurarile de sanatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Racoveanu Ovidiu Generali, #piata asigurari viata 2012, #Generali Asigurari viata , #Asigurari viata