Primele brute subscrise de BCR Asigurari de Viata au urcat cu 9% in primele 6 luni

Luni, 27 August 2012, ora 14:41
1673 citiri
Primele brute subscrise de BCR Asigurari de Viata au urcat cu 9% in primele 6 luni

BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group a subscris in primele sase luni prime brute in valoare de 182,17 milioane lei, in crestere cu 9% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011, iar valoarea totala a activelor administrate a urcat cu 27%, la 863,1 milioane lei.

In primul semestru al acestui an, compania a platit clientilor beneficii in valoare de 14,67 milioane lei pentru evenimentele asigurate, se arata intr-un comunicat al asiguratorului.

Profitul companiei s-a ridicat la 25,05 milioane lei, iar cota de piata a ajuns la 21,25%, in crestere cu 1,84% fata de primul semestru al anului trecut.

"Rezultatele inregistrate in primul semestru al acestui an ne inscriu pe trendul prognozat de dezvoltare a afacerilor si ne consolideaza cele doua pozitii importante pe care le detinem pe piata asigurarilor: lider bancassurance, gratie parteneriatului si colaborarii excelente cu BCR, si numarul 2 in industria asigurarilor de viata. Completarea portofoliului de produse cu pachetul de asigurari private de sanatate accesibile oricarei persoane ne asigura o pozitie privilegiata si pe acest segment de piata", a declarat in comunicat Florina Vizinteanu, presedinte Directorat BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group.

In portofoliul de produse al companiei de asigurari, parte a Vienna Insurance Group (VIG), se numara produse bancassurance, planuri de economisire si protectie, programe investitionale, asigurari de sanatate si programe de asigurari de viata pentru grupuri de angajati.

Primele brute susbcrise in Romania de companiile de asigurari detinute de VIG au scazut in primul semestru cu 14%, la 235,7 milioane euro, iar pierderile grupului austriac pe piata romaneasca au totalizat 4,1 milioane euro.

VIG controleaza in Romania patru companii de asigurari, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BCR Asigurari de Viata, #BCR Asigurari Viata prime, #dividente BCR Asigurari Viata , #Asigurari viata