Profitul brut ING Asigurari de Viata a scazut cu 62%

Joi, 09 Februarie 2012, ora 12:47
2892 citiri
Profitul brut ING Asigurari de Viata a scazut cu 62%

ING Asigurari de Viata estimeaza ca a obtinut anul trecut un profit brut de 17,8 milioane lei, in scadere cu 62% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In 2010, ING Asigurari de Viata inregistrase un profit brut de 46,7 milioane lei.

"Anul 2011 a continuat sa fie un an cu provocari, dificultatile aparute pe plan european incetinind revigorarea economica. Totusi, stabilizarea la nivel macro si imbunatatirea usoara a perspectivelor au avut un impact pozitiv asupra increderii consumatorilor si a resurselor alocate de acestia obiectivelor de protectie financiara si de economisire.

Cresterea cu peste 30% a numarului de clienti care s-au intors la ING in 2011, incheind o asigurare de viata noua, revenirea ratei de reziliere la nivelul de dinaintea crizei, din 2008, si majorarea resurselor mobilizate pentru asigurarile incheiate sunt semnale in acest sens", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

Potrivit companiei, rezultatul obtinut anul trecut este in linie cu cel bugetat si a fost influentat in special de "un volum exceptional de investitii generate de proiecte anterioare cu impact asupra activitatii curente".

Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la nivelul de 2,1 miliarde lei la sfarsitul anului 2011, in crestere cu 6% fata de 2010. Totodata, volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata era de 554,4 milioane lei la finele lui 2011, in crestere cu 2% fata de anul precedent.

#ing asigurari de viata profit , #Asigurari viata