CSA a inchis 11 brokeri in urma controalelor

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 15:14
2196 citiri
CSA a inchis 11 brokeri in urma controalelor

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a interzis temporar activitatea a 11 brokeri de asigurare, a retras autorizatia de functionare la sase brokeri si a retras avizul conducerii executive la 11 brokeri, in urma a 78 de controale efectuate in 2011.

"In 2011 au fost efectuate 46 de actiuni de control inopinante la brokerii de asigurare, din care aproximativ jumatate au fost efectuate ca urmare a netransmiterii sau transmiterii cu intarziere a raportarilor periodice", a declarat miercuri Doru Frunzulica, membru al Consiliului CSA.

Acesta a mentionat ca celelalte controale au vizat, in special, prime nedepuse, incheierea de polite false, concurenta neloiala sau verificarea suspendarii activitatii la cerere.

In cursul anului 2011, CSA a finalizat un numar de 78 de controale la brokerii de asigurare, din care 32 de actiuni de control periodic si 46 de actiuni de control inopinat. Potrivit CSA, au fost supusi actiunilor de control 75 de brokeri de asigurare, la trei dintre acestia realizandu-se cate doua actiuni de control.

Ca urmare a acestor actiuni, Consiliul CSA a dispus sanctiuni printre care: avertisment scris catre conducerea executiva la 26 de brokeri, amenda data societatii in cazul unui broker, amenda data in sarcina conducerii executive la 13 brokeri, interzicerea temporara a activitatii la 11 brokeri, retragerea avizului conducerii executive la 11 brokeri si retragere autorizatie de functionare la sase brokeri.

Doru Frunzulica a mentionat ca in urma acestor controale s-a constat, printre altele, neinformarea clientilor inainte ca acestia in incheie contractul de asigurare, precum si nedepunerea la asiguratori a primelor intermediate.

Totodata, s-a mai constatat lipsa personalului sau desfasurarea activitatii prin intermediul unor persoane care nu aveau calitatea de asistenti in brokeraj, activitatea nu se desfasura la sediul declarat al brokerului, raportarile sau documentele transmise la CSA au fost semnate de persoane neautorizate.

#brokeri asigurari CSA, #activitate brokeri asigurari CSA, #sanctiuni brokeri CSA , #Broker asigurari