CSA sanctioneaza doi brokeri de asigurare

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 15:14
2006 citiri
CSA sanctioneaza doi brokeri de asigurare

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis sanctionarea Asig Invest Broker de Asigurare cu retragerea autorizatiei si Corporate Insurance Services-Broker de Asigurare Reasigurare cu interzicerea temporata a exercitarii activitatii.

De asemenea, managerii executivi ai celor doua societati comerciale au fost sanctionati cu retragerea aprobarii.

Printre contraventiile constatate in cadrul celor 2 companii se numara lipsa dovezii platii primei de asigurare aferente contractului de asiguare de raspundere civila, netransmiterea procedurilor interne privin prevenirea si combaterea spalarii banilor si lipsa a mai multe raportari si situatii financiare catre CSA si lipsa unui reprezentant al brokerilor de la sediul social.

In plus, conducatorul executiv al Asig Invest Broker de Asigurare nu a indeplinit masurile dispuse de CSA anterior, de raportare, pastare a evidentelor, de control intern, evaluare si gestionare a riscurilor.

CSA subliniaza faptul ca masurile luate in cazul societatilor mentionate nu au implicatii asupra contractelor de asigurare deja incheiate, acestea continuand sa produca efectele stabilite la data semnarii.

#brokeri asigurari sanctionati, #brokeri asigurari sanctionati CSA , #Broker asigurari