Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii nu investesc in asigurari: Codasii UE, in 2011

Romanii nu investesc in asigurari: Codasii UE, in 2011


Romanii au cheltuit pe asigurari cate 97 de euro, in 2011, cel mai utin din Uniunea Europeana, sustine Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari. Cifra ne plaseaza in urma bulgarilor, care au dat pe asigurari 110 euro in medie, in aceeasi perioada.

Nivelul veniturilor pe cap de locuitor nu justifica diferenta dintre cele doua tari, sustine Bogdan Andriescu, intrucat in Romania PIB-ul a fost anul trecut de 7.169 de euro, in timp ce in tara vecina a fost de 5.252 de euro, scrie Newsin.

In acelasi timp, elvetienii au cheltuit de 52 de ori mai mult pe asigurari decat romanii, puncteaza oficialul.

Ponderea asigurarilor auto (CASCO si RCA) se mentine la aproximativ 50% din totalul pietei de asigurari, in timp ce in alte tari din UE aceasta pondere este mult mai scazuta, iar acest aspect "arata un semn de civilizatie al statelor respective", spune presedintele UNSICAR.

El a declarat ca in prima parte a acestui an s-a inregistrat o crestere a pietei asigurarilor de 2,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar ceea ce s-a vandut in strainatate a fost 5,8% din totalul pietei, astfel ca pe plan intern piata a fost sub nivelul din aceeasi perioada a anului anterior.

Bogdan Andriescu a spus ca, pentru a stimula piata asigurarilor pentru locuinte, asiguratorii se gandesc sa propuna autoritatilor sa ofere o reducere de 10% la plata impozitului pentru respectiva locuinta celor care se asigura. Avantajul ar fi ca autoritatile nu vor mai fi nevoite sa cheltuie cu reparatiile din urma dezastrelor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1476 ori