Totul despre asigurari: Ce stii despre polita de accidente?

Joi, 22 Mai 2014, ora 12:47
2036 citiri
Totul despre asigurari: Ce stii despre polita de accidente?
Foto: arizonapilawyer.com

Asigurarile de accidente reprezinta una din liniile putin promovate la nivelul pietei de asigurari din Romania, dar ocupa un loc important in cadrul pachetului de protectiei al familiei la nivel European.

Asigurarea de vacanta, in schimb, este printre primele lucruri pe care le rezolvi, imediat dupa ce iti cumperi un bilet de avion catre destinatia aleasa, nu-i asa? Te gandesti mereu la eventuale evenimente si-ti doresti ca totul sa se rezolve cat mai usor pentru tine si familia ta.

Judecand dupa acelasi rationament, de ce nu ai opta pentru o asigurare pentru orice tip de accident, oricand?

In Romania la fiecare 3 minute are loc un nou accident, iar cele mai multe se petrec acasa si sunt principalul motiv pentru care copii sub 5 ani ajung la Camera de Garda, potrivit studiilor.

Chiar si un accident usor poate crea neplaceri mari, disconfort si, nu in ultimul rand, aduce cheltuieli neprevazute, care pot fi recuperate prin intermediul asigurarii impotriva accidentelor. Existenta acesteia te poate ajuta sa nu destabilizezi bugetul familiei tale in cazul producerii unui eveniment nedorit ale carui cheltuieli conexe pot fi importante.

Anual, la nivel mondial, au loc aproximativ 2,7 milioane de accidente casnice care necesita tratament spitalicesc, in mai mult de 20% din aceste cazuri sunt implicati copii. Costul generat de astfel de evenimente, doar anul trecut, in Marea Britanie a fost de 46 milioane lire sterline.

Barbatii, cei mai expusi la accidente

Analizand datele colectate la nivel mondial, a reiesit faptul ca barbatii sunt mult mai expusi acestui risc, iar grupele de varsta cele mai expuse sunt reprezentate de segmentele de varsta sub 5 ani si peste 65 de ani.

Cu toate acestea, daca ai juca timp de un an de zile saptamanal cate un bilet la loterie, probabilitatea de a castiga ar fi de 20 de ori mai mica ca aceea a producerii unui accident acasa.

Costul unei asigurari de acest tip este unul foarte mic raportat la beneficiile pe care vi le poate oferi in caz de accident si poate reprezenta o solutie accesibila tuturor comparativ cu costurile mai ridicate ale unei asigurari complexe de sanatate.

Stiai ca...

- Potrivit statisticilor, majoritatea accidentelor casnice au loc intre orele 16.00 si 20.00. De asemenea, accidentele sunt mai frecvente atunci cand rutina este data peste cap - cu ocazia vacantelor sau a iesirilor sau atunci cand ai musafiri.

- Cele mai frecvente tipuri de evenimente nedorite, ce genereaza vatamari sunt:

  • Cazaturile -55% din accidentelele casnice produse la nivel mondial implica o cazatura;
  • Sufocarea;
  • Arsurile si incendiile;
  • Taieturi sau intepaturi;
  • Otravirea
  • - peste 80% din cazurile de acest tip implica copii cu varsta sub 5 ani.

    Articol semnat de Alexandru Dragusan, specialist vanzari online Otto Broker.

    Daca ai intrebari sau vrei sa transmiti un mesaj autorului acestui editorial, lasa un comentariu in sectiunea dedicata de mai jos. Nu uita sa lasi si adresa ta de e-mail, astfel incat sa te putem contacta si sa iti transmitem raspunsul.

    #asigurari riscuri, #broker asigurari , #Broker asigurari