UNSICAR vrea o lista cu brokerii care fac probleme

Joi, 18 Martie 2010, ora 13:59
1668 citiri
UNSICAR vrea o lista cu brokerii care fac probleme

Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR) va solicita asiguratorilor, saptamana viitoare, o lista cu brokerii care fac probleme, cum ar fi depunerea cu intarziere sau deloc a primelor incasate de la clienti in conturile asiguratorilor.

"Saptamana viitoare vom solicita asiguratorilor o lista cu brokerii care fac probleme, atat din cadrul UNSICAR, cat si din piata de brokeraj in general", a declarat directorul executiv al UNSICAR, Constantin Nastase.

El a adaugat ca, in ce priveste membrii UNSICAR, sanctiunile pot merge pana la excluderea lor din uniune, in functie de gravitatea abaterilor.

"In ce priveste brokerii din afara uniunii, vrem sa stim care sunt acestia pentru ca atunci cand vor sa adere la UNSICAR, fie nu ii primim, fie le punem conditii", a mai spus Nastase.

In 2009, pe piata de brokeraj in asigurari erau autorizati 500 de brokeri, din care 90 erau membri UNSICAR.

Brokerii de asigurari au intermediat anul trecut prime brute subscrise de 3,2 miliarde de lei, cu 18% mai mult decat in 2008. In schimb, veniturile au urcat cu doar 7%, la 522,3 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#unsicar, #asiguratori, #brokeri , #Broker asigurari