Groupama Asigurari si-a propus pentru acest an sa treaca pe profit

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 15:54
2862 citiri
Groupama Asigurari si-a propus pentru acest an sa treaca pe profit

Groupama, unul dintre liderii pietei de asigurari din Romania, si-a imbunatatit rezultatele financiare in 2013 si are ca principal obiectiv pentru 2014 atingerea nivelului de profitabilitate sustenabila.

Rezultatul tehnic net al companiei s-a imbunatatit semnificativ, cu peste 50% comparativ cu 2012, si s-a bazat pe o profitabilitate mai buna a produselor clasice. Un aport important in obtinerea acestui rezultat au avut cresterea performantei pe linia Casco si reducerea voluntara a expunerii pe RCA, cumulat cu imbunatatirea rezultatului tehnic net, precum si imbunatatirea rezultatului tehnic net pe asigurarile de proprietati.

Principalele linii de asigurari care au inregistrat cresteri ale veniturilor au fost Bunuri si proprietati (asigurari agricole incluse), Transport, precum si Sanatate & accidente. Pe fondul diminuarii expunerii pe linia RCA, primele brute subscrise totale pentru 2013 au fost insa in scadere cu 11% comparativ cu anul anterior, ajungand la 718 milioane de lei.

Imbunatatirea rezultatului financiar in 2013 a avut la baza si implementarea cu succes a programelor de eficientizare a cheltuielilor, acestea scazand in 2013 cu mai mult de 4% fata de 2012, in conditiile imbunatatirii constante a gradului de satisfactie a clientilor.

Optimizarea si eficientizarea continua a proceselor reprezinta si in 2014 o axa importanta de dezvoltare pentru Groupama Asigurari alaturi de cresterea marjei tehnice.

Compania si-a consolidat pozitia pe segmentele strategice si a obtinut un rezultat tehnic net in crestere fata de 2012 pe linia de produse destinate domeniului agricol, pastrandu-si constanta cota de piata si pozitia de lider. In acelasi timp, lansarea produsului Asigurarea Medicala Integrala, in parteneriat cu Reteaua Regina Maria, a facilitat dezvoltarea portofoliului de clienti pe linia de asigurari de sanatate. Pe segmentul corporate si IMM, care are o pondere importanta in totalul primelor brute subscrise, compania a inregistrat un avans usor comparativ cu 2012.

"Anul 2013 a reprezentat pentru Groupama Asigurari un an de tranzitie si ultimul an in care am inregistrat pierderi. Ne-am imbunatatit semnificativ profitabilitatea produselor de baza si ne-am dezvoltat pe liniile Casco si Property intr-un ritm mai accelerat decat piata. Suntem lideri pe segmentul asigurarilor agricole si ocupam pozitiile 2 si 3 in piata pe linia CASCO si respectiv Property. De asemenea, am debutat cu succes pe segmentul asigurarilor de sanatate, unde am inovat printr-un produs unic in piata la momentul lansarii. Obiectivul nostru strategic in 2014, anume atingerea pragului de profitabilitate sustenabila este confirmat in primul trimestru, care pentru Groupama Asigurari este unul profitabil in termeni de rezultate", a declarat Francois Coste, Director General Groupama Asigurari.

Nivelul ridicat al satisfactiei clientilor a avut un rol important in atingerea performantelor din 2013 si ramane o componenta cheie in strategia companiei. Un element care a actionat in acest sens a fost Colectia de avantaje, un pachet unic de angajamente si garantii destinate clientilor. De asemenea, Groupama a fost in 2013 asiguratorul cu cel mai mic numar de reclamatii din top 5 jucatori de pe piata, confirmand angajamentul de a livra servicii simple, flexibile si adaptate nevoilor clientilor.

#groupama asigurari, #profitabilitate Groupama, #piata asigurari Romania, #casco Groupama , #CASCO