Piata asigurarilor va stagna in 2011

Joi, 24 Februarie 2011, ora 15:35
2080 citiri
Piata asigurarilor va stagna in 2011

Piata romaneasca de asigurari va stagna in acest an sau va inregistra o crestere de 1-2%, in functie de evolutia economiei romanesti, a declarat joi presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, citat de NewsIn. 

"Din informatiile pe care le am de la societatile de asigurare, cred ca in anul 2011 se va inregistra o stagnare sau o crestere de 1-2% fata de 2010.

Evolutia pietei asigurarilor din Romania este corelata si cu evolutia economica.

Daca economia romaneasca se va redresa, cu siguranta si piata asigurarilor va creste", a mentionat Toncescu.

Aceasta a mentionat ca, in 2010, avansul inregistrat pe segmentul asigurarilor de viata a fost sustinut de politele unit-linked (cu componenta investitionala), care au sporit cu 9,18%.

"Anticipam ca aceste forme de asigurari sa continue sa genereze o influenta pozitiva in perioada urmatoare", a spus Toncescu.

Presedintele CSA a mai spus ca segmentul de asigurari Casco a fost influentat anul trecut si de scaderea leasingului in Romania.

"Cred ca scaderea este legata de leasing in cea mai mare parte, dar asta nu inseamna ca oamenii nu si-au mai facut asigurari Casco", a mentionat Toncescu.

Aceasta a adaugat ca s-a inregistrat o evolutie pozitiva pe segmentul RCA pe baza analizelor pentru primele trei trimestre ale anului trecut.

Astfel, primele de asigurare la RCA au fost putin mai mari decat in 2009, dar si numarul celor care s-au asigurat la raspundere civila auto a fost mai mare decat in 2009.

In 2010, segmentul asigurarilor Casco a inregistrat o scadere de 25,12%, la 2,49 miliarde lei, in timp ce segmentul asigurarile RCA a inregistrat o crestere de 11,26%, pana la 2,5 miliarde lei. 

#asgurari casco, #economia romaneasca, #piata asigurarilor , #CASCO